nlc.hu
Sztárok

Mi lett Fenyvesi Gabival?

Láttad már, amikor a táncdalfesztiválos Fenyvesi Gabi keresi Ádámot?

Fenyvesi Gabi énekesnő a Táncdalfesztiválok fiatal üdvöskéje videón kereste Ádámot.
Emlékeszl a Táncdalfesztiválon Ádámra?

Fenyvesi Gabi leghíresebb dala talán az Ádám, hol vagy?, amit még az is ismer, akinek fogalma sincs róla, hogy mi fán terem az a Táncdalfesztivál. Fenyvesi az 1967-es Táncdalfesztiválon tűnt fel először és óriási sikert ért el az Ádám, hol vagy? című számával, ahonnan egyenes út vezetett számára a 60-as években a fellépésekhez. Sőt, még a Micsoda cirkusz című filmben is szerepelt és színházban is láthatta a nagyközönség.

A sikerszériának végül az vetett véget, hogy az 1970-es években férjhez ment, hátrahagyta a Táncdalfesztiválokat, és elköltözött Kanadába a szerelem kedvéért. Változatos életútja mindennek nevezhető, csak unalmasnak nem: dolgozott színésznőként, volt étterem-tulajdonos és újságíró. Amikor 2013-ban a Ridikül műsorban szerepelt, elmesélte, hogy milyen sokszor váltott pályát: paródiában, tévében, rádióban is kipróbálta magát, de nem mindig élvezte, hogy ugrálnia kellett a munkák között. Amikor pedig kivándoroltak a férjével, akkor egyértelmű volt, hogy az új környezetben, új nyelvvel megint másféle szakmát kell választania.

Még az Ádám, hol vagy? időkben készült róla az a rövid videó, amiben Ádámot keresi – persze nem szó szerint. Valószínűleg egy reklámot láthatunk, ami Fenyvesi Gabit hivatott népszerűsíteni.

Kiemelt kép: Fortepan/Péterffy István

Még több Táncdalfesztivál:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top