nlc.hu
Sztárok

Ilyen volt Cher és Tina Turner 45 évvel ezelőtt

Cher és Tina Turner 45 évvel ezelőtt videójától leesett az állunk

Két nő, két igazi díva, két nagyon azonos sors. Cher és Tina Turner 1975-ös, látványos fellépése mögött igazi drámák zajlottak....
Tina Turner és Cher

Cher és Tina Turner többször is felléptek együtt, de a legemlékezetesebb ez az 1975-ös felvétel, ami Cher saját műsorába készült. A két legendás énekesnő élőben adta elő a Shame, Shame, Shame című dalt, akkora energiával, és olyan harmóniával, amit ritkán látni. Cher 29 éves volt ekkor, Tina Turner pedig 36.

Ám egy sokkal mélyebb története is van ennek a videónak. 1975-ben Tina még a brutálisan erőszakos Ike Turner felesége volt. Sokan aggódtak miatta, féltek, ha benne marad a kapcsolatba, teljesen tönkremegy az élete, vagy akár bele is halhat a bántalmazásokba. 1976-ban Tina 36 centtel a zsebében elmenekült a férjétől, és vagyonának nagyrészét elveszítette. A válást végül 1978-ban mondták ki. Turner később úgy számolt be erről az időszakról, mint a szabadsága kezdetéről, ám sok falba ütközött. A tévéműsorok producerei közölték vele, hogy Ike nélkül nem kíváncsiak rá, de ha eléri, hogy több közös fellépése legyen Cherrel, akkor jöhet. 

“Újra együtt dolgozhattunk, de már a férjek nélkül. Hatalmas örömzenélés volt. Úgy hívott, hogy a Tina hurrikán”– emlékezett vissza könyvében erre az időre Turner, aki szerint, ha nincsenek a közös tévés fellépések a 70-es évek végén, akkor eltűnt volna a süllyesztőben a 80-as években. “Ha nem nyújt segítőkezet Cher és David Bowie, akkor esélyem sem lett volna világsikert elérni a Private Dancer című dallal 1984-ben. Szerintem eltűntem volna…”

 És most jöjjön a címben említett 1975-ös videó!

Ó, azok a 70-es évek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top