nlc.hu
Sztárok

Károly herceg belföldi utazásra biztatja a romániaiakat

Károly herceg erre biztatja a romániaiakat a járvány idején

Károly herceg szinte hazajár Erdélybe, most pedig egy kisfilmben dicséri Románia értékeit, és belföldi utazásra biztatja az ország lakóit.
Károly walesi herceg

Egy kedden bemutatott kisfilmben Károly walesi herceg arra biztatja a romániaiakat, hogy a koronavírus-járvány idején fedezzék fel saját hazájuk látványosságait, hagyományait, ízeit. A kisfilmet a brit trónörökös székelyföldi házában vetítették le kedden újságíróknak. Az eseményt gróf Kálnoky Tibor, a walesi herceg sokszori vendéglátója szervezte a Kovászna Megyei Tanáccsal partnerségben. 

A Charlie Ottley rendező, a Wild Carpathia producere által elkészített ötperces dokumentumfilm Károly herceg narrációjával villantja fel rendkívül látványos képsorokon Románia természeti kincseit, műemlékeit, népi hagyományait.

A walesi herceg elmondja, több mint húsz évvel ezelőtti első látogatása óta megismerte és megszerette Románia páratlan történelmi hagyatékát, biodiverzitását, lélegzetelállító erdőségeit, a Duna-deltát, a szász erődtemplomokat, az Erdélyi szigethegység csúcsait, és a Hargita vad erdőit, a bukaresti múzeumokat és a Vaskapu Duna-szorost. A trónörökös bámulatosnak találta „az egyetlen zászló alatti biológiai és kulturális sokszínűséget”, és azt a meggyőződését hangoztatta, hogy ez teszi Romániát Európa egyedi térségévé.

Károly herceg megjegyezte: pontosan tudja, hogy milyen pusztító hatással volt a koronavírus-járvány a turizmusra. Miatta emberek millióinak vált bizonytalanná a munkahelye. Arra biztatta a romániaiakat, hogy a korlátozások feloldása után töltsék saját országukban a szabad idejüket, ismerjék meg az őket körülvevő világot, a helyi csodákat.

„Itt egy remek alkalom, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a kulturális örökségeinkkel és felfedezzük gyökereinket” – tette hozzá.

Charlie Ottley, a Wild Carpathia filmsorozat készítője a rendezvényen reményének adott hangot, hogy Károly herceg „Románia iránti mély szeretete és szavai arra ösztönzik az embereket, hogy büszkék legyenek örökségükre, és új szemszögből nézzék saját országukat”.

(MTI)

Károly herceg szinte hazajár Erdélybe:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top