nlc.hu
Sztárok

Így él ma Katarina Witt műkorcsolyázó

Így él ma a kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázónő, Katarina Witt

Katarina Witt ugyan már nem lép jégre, de nem szakadt el teljesen a műkorcsolyától. Az életében pedig csak egyetlen dolgot bán.

Katarina Witt német műkorcsolyázónő a nyolcvanas években sportágának egyik legnagyobb sztárja, nem mellesleg pedig a kor egyik szexszimbóluma volt. 1984-ben, 18 évesen vett részt élete első olimpiáján, ahol azonnal aranyérmet nyert. Azt ezt követő négy évben három világbajnoki arany- és egy ezüstérmet szerzett, valamint négyszeres Európa-bajnok lett. 1988-ban, a calgaryi téli olimpián megvédte bajnoki címét. Ezt követően három évig Észak-Amerikában, egy jégrevüvel turnézott, élsportolói karrierje azonban hanyatlásnak indult. Utolsó olimpiáján, 1994-ben, Lillehamamrben már “csak” a hetedik helyet szerezte meg.

Katarina Witt

Katarina Witt az 1984-es téli olimpián (Fotó: David Madison/Getty Images)

1990-ben szerepelt a Carmen a jégen című filmben, melyért Emmy-díjat kapott. Feltűnt az 1998-as Ronin cím filmben is, melyben olyan színészekkel játszott együtt, mint Robert De Niro vagy Jean Reno. Szintén 1998-ban aktképeket vállalt az amerikai Playboy magazinban. A fotóival megjelent lapszám volt a második – Marilyn Monroe 1953-as szereplése óta -, melyet az utolsó darabig elkapkodtak. 

2013-ban főszerepet alakított egy a Der Feind in meinem Leben (Ellenség az életemben) című német tévéfilmben, mely egy műkorcsolyázóról szól, akit egy zaklató vesz célba.

A sportolónak több híres partnere is volt, köztük MacGyver megformálója, Richard Dean Anderson, házasságot azonban senkivel sem kötött. Magánéletét óvja a nyilvánosságtól, így nem tudni azt sem, hogy jelenleg van-e párja. 

Katarina Witt 2020-ban

Katarina Witt 2020-ban (Fotó: Boris Streubel/Getty Images for Laureus)

Witt ma már 54 éves és ahogy a róla készült dokumentumfilmben elárulta: elégedett az életével, egyedül azt bánja, hogy nem született gyermeke, pedig nagyon szerette volna és tett is érte. Lefoglalja viszont a jótékonysági munka: 2005-ben alapítványt hozott létre, testi fogyatékossággal élő fiatalok megsegítésre, ebben máig is aktívan tevékenykedik, emellett motivációs előadásokat is vállal. Bár ő maga már évek óta nem lép jégre, a műkorcsolyától nem szakadt el teljesen, hiszen rendszeresen szervez jégrevüket, valamint szakkommentátorként is dolgozik.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top