nlc.hu
Sztárok

Séfek séfe 2020 zsűri

Séfek Séfe: Nem változtat a sikercsapaton a TV2

Már véget ért a Séfek séfe 3. évadának forgatása, amit talán még idén láthatnak a nézők. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben a műsorral kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Séfek Séfe 2020

Idén nyáron jelentette be a TV2, hogy érkezik a Séfek Séfe harmadik évada, az adásokat pedig már júniusban leforgatták. Amikor véget értek a munkálatok, Krausz Gábor egy sokat sejtető képpel tudatta a rajongókkal az Instán, hogy milyen is lesz az új évad:

“Izgalmas hetek vannak mögöttünk, köszönjük az egész stábnak a munkát, ez tényleg brutális lesz” – írta.

A képből azt is könnyű kimatekozni, hogy a főnyeremény összeggel ez alkalommal is tíz millió forint lesz. A séfek összetételén továbbra sem változtatott a csatorna, most is Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András fog késeket adni, majd csapatokat irányítani.

Amire a legtöbben keresnek: Séfek Séfe győztesei

A TV2 2017-ben tűzte műsorra a Séfek Séfe első évadát, amelynek győztese Tatai Robi lett. Az fináléban Robinak Czifra Zalánt és Szendrei Bencét kellett lefőznie, erre pedig közel két óra állt rendelkezésükre. Az akkori főnyeremény 10 millió forint, valamint egy háromhetes szakmai továbbképzés a franciaországi Paul Bocuse Intézetben volt.

“A legelején még nem hittem, hogy én nyerek majd. A legjobb tizennyolc közé kerülés volt a célom, majd utána hogy egy-két adásban még szerepelhessek. Azonban amikor már a legjobb nyolc körül jártam, bennem volt, most már muszáj nyernem! Amikor Ördög Nóri kimondta a nevemet, igazából fel sem fogtam, mi történt”- mondta győzelme után örömittasan a Blikknek Robi, aki Wolf Andris csapatát erősítette.

Azóta eltelt három év. Tatai Robi megnősült, és már kétszeres apuka is, felesége egészséges ikerfiúknak adott életet. Robi kiadott egy könyvet is, majd pedig elindította saját vállalkozását. A dunaszerdahelyi sétálóutcában üzemeltet egy olasz éttermet.

A második évad győztese Bánszki Bence lett, aki szintén Wolf András csapatában versenyzett. Bence Kelemen Áronnal és Cser Ádámmal csapott össze a fődíjért, ami ebben az évadban is 10 millió forint, valamint egy kéthetes franciaországi továbbképzés volt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a versenyt, óriási meglepetés volt”– mesélte a Blikknek Bence. Ő egyébként nem profi séfként indult a versenyen. Árubeszerzőként dolgozott, amikor jelentkezett a Séfek Séfe második szériájába. A döntő után úgy fogalmazott, hogy vár egy jó lehetőségre, és nagyon szeretne visszatérni szakácsként a konyhába, mert ez a hivatása. Bence nem adott ki saját szakácskönyvet, de az Instája szerint méretes bajszot növesztett, és saját paradicsomokat nevelget. 

Amire a legtöbben keresnek: Séfek Séfe Krausz Gábor, Wolf András és Vomberg Frigyes

Ahogyan korábban említettük, a harmadik évadban sem változtatnak a séfek összeállításán. Így továbbra is Gábor, András és Frici várja a nézőket, és persze a versenyzőket.

Krausz Gábor itthon, a Gundelben kezdte a pályát, majd Angliába ment dolgozni, ahol kilenc év alatt számos helyen megfordult. Dolgoztam például Pierre Koffmann-nál, az első olyan francia séfnél, akinek 3 Michelin-csillagja volt a brit városban. Miután Krausz hazajött, a ZONA-ban, a Bestiában, vagy a Brklynban találkozhattak vele a finomságra vágyó magyarok.

Krausz Gábor (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Krausz Gábor (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Odavagyok a házias ízekért. (…) Nagyra értékelem a klasszikus ízeket, de persze az is nagyon jó, ha valaki annyira kreatív, hogy amikor ránézek az általa készített fogásra, az villan be: úristen, ez miért nem nekem jutott eszembe!“mondta egy interjúban 2019-ben. Krausz Gábor nős, felesége Tóth Gabi énekesnő, egy gyerekük van, Hannaróza Mária.

Wolf András 1996-ban szerezte meg a szakács-cukrász végzettséget. Nem csak a tanuló éveit töltötte a Gambrinus étteremben, de később szakácsként is itt kezdett dolgozni, s biztosította a parlamenti protokollétkezéseket. Az elmúlt 24 évben számos helyen dolgozott, például a Vörös és fehér borbárban, a Rézkakas étteremben. Ő is kipróbálta magát külföldön. Spanyolországban a La belle epoque étteremben főzött, később pedig a Matteo étterem konyhafőnöke lett. Öt évet töltött Biró Lajos mellett a Bock bisztróban, ezt követően pedig 2009 óta a New York kávéház és a Salon étterem executive séfe. A fővárosban több helyen is megtalálható a Wolf András nevével fémjelzett étterem és pékség, a Séf Asztala. Ami a magánéletét illeti: nős, két kisfiú édesapja.

Wolf András a Séfek séfje

Wolf András (Fotó: TV2)

Vomberg Frigyes szakácsként, majd konyhafőnökként dolgozott. Ám nemcsak a konyhában állt helyt, hanem az iskolapadban is, diplomát szerezett vendéglátó szakoktatóként. A magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, a hazai csapat felkészítésében coachként vesz részt. Jellegzetes stílusa van, hangja sokszor betölti a konyhát, amikor a versenyzőit irányítja a Séfek Séfében.

“…aki nézte az előző évadot, az pontosan látja, hogy a korbács nálam nagyon csattog…Csúnyán beszélek, nagyon hajtom az embereket, és nagyon agresszív vagyok. Az én szókimondásomat és temperamentumomat azért bírni kell. Igaz, ez a viselkedés nem öncélú, hiszen a stressz adrenalint generál, és ez viszi előre a versenyzőket, ami hosszú távon emeli a színvonalat”- mondta nekünk a második évad előtt. Vomberg Frigyes azt vallja, hogy munkát száz százalékosan kell csinálni, vagy sehogy. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy élvezzük, amit csinálunk.

Vomberg Frigyes a Bocuse d'Or-on

Vomberg Frigyes, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Széll Tamás a Bocuse d’Or különdíjával, Lyonban, 2017-ben (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Vomberg is nős, két nagyobb gyerek édesapja. Arról az időszakról, amikor szögre akasztotta a konyhafőnök kabátot, és coachnak állt, így mesélt. “A feleségem tudta, mivel foglalkozom, amikor megismertük egymást, és tisztában volt vele, hogy ez a munka mivel jár. Soha nem akart megváltoztatni, hiszen akkor nem lettünk volna együtt. Nem állított választás elé. Soha nem kérte számon senki a családomból, hogy mikor hagyok már fel ezzel, mindenki elfogadta az életritmusunkat olyannak, amilyen volt. Csakis magam miatt szálltam ki a mókuskerékből…. Számomra fontosabb volt, hogy a gyerekeim mellett legyek, hiszen 10-20 év múlva a szakma elfelejt engem, de a gyerekeim soha.” 

Amire a legtöbben keresnek: Séfek Séfe műsorvezetői

Amikor 2017-ben debütált a gasztroműsor, a TV2 Ördög Nórát kérte fel műsorvezetőnek. Ő pedig a castingon, ahol a séfeknek “vakon” kell kóstolniuk, palacsintát és levest készített a zsűrinek. Ám a kétfogásos étel kifogott a kétgyerekes anyukán, amit ő maga így kommentált az Instagramon akkor.

“Gyerekek, ez hatalmas égés! Pedig esküszöm, hogy tudok főzni… a végeredmény finom lett, de közben majdnem felrobbantottam a konyhát. Ha nem a saját konyhádban, nem a saját eszközeiddel dolgozol, ráadásul időre, pláne három csúcsszakértőnek… ott megremeg a kéz” – írta. 

Az első évadban Ördög Nóra vezette a műsort

Ördög Nóra a Séfek séfe műsorvezetője (Fotó: TV2)

A második évadban aztán Liptai Claudia váltotta Ördög Nórát. A dolog különlegessége az volt, hogy mire a korábban leforgatott epizódokat levetítették, Claudia már nem dolgozott állandó műsorvezetőként a TV2-nél. Claudia személye nem volt rossz választás egy gasztroműsor esetében, hiszen a színész-műsorvezetőnő képzett cukrász, még 2016 áprilisában tette le a komplex szakmai vizsgáját. Claudia nem állt neki látványos sütiket sütni a séfeknek, de olyan csodálatos ruhákban vezette a műsort, amelyekre nehéz nem emlékezni.

A harmadik évadra aztán visszatér a műsor házigazdájának szerepébe Ördög Nóra, aki már a forgatás alatt vicces poszt-háborúba kezdett Krausz Gáborral. Amikor Krausz az egyik vasárnapi forgatási napon kirakott egy fotót a társaival az Instára, azzal a szöveggel, hogy „Vidám vasárnap”, akkor a kommentelők között megjelent Ördög Nóra is: „Vagy inkább nem kezdenétek főzni posztolgatás helyett, kedves séfek?” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top