nlc.hu
Sztárok

5 érdekesség Rácz Jenőről

Ezt az 5 dolgot nem biztos, hogy tudod Rácz Jenőről

Rácz Jenő igazi színes egyéniség. te mindent tudsz a Konyhafőnök sztárséfjéről?

Rácz Jenőnek rengeteg követője van, sokan imádják profizmusát, maximalizmusát. A Nyerő Párosban azonban egy olyan oldalát mutatta meg a sztárséf, ami a kommentelők többségének nem tetszik: leginkább abban látnak kivetnivalót, ahogy Jenő séf a barátnőjével, Gyuricza Dórival beszél.

Tény és való, A Konyhafőnök sztárját eddig nem nagyon láthattuk, miként viselkedik versenyhelyzetben, de most erre is fény derül a Nyerő Páros adásaiban.

Érdekességek Rácz Jenőről

Rácz Jenő mégcsak 30 éves (Fotó: smagpix/Gábor Rozmanitz)

Ezenfelül összegyűjtöttünk pár érdekességet is róla:

Pályafutását Csepelen kezdte

Tanulmányait a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában végezte, majd hároméves szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben töltötte.

18 évesen vette nyakába a világot

Tizennyolc éves korában külföldön folytatta karrierjét, az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában és Ázsiában szerzett tapasztalatot.

Ő a valaha volt legfiatalabb magyar Michelin-csillagos séf

2016-ban lett az akkor nyíló Taian table étterem séfje Sanghajban, amelynek élén nyolc hónappal később a legrangosabb szakmai elismerést, a Michelin-csillagot is kiérdemelte.

A főzés tudományával már egészen fiatalon megismerkedtem, melynek köszönhetően az elmúlt 14 évben a világ számos területén megmérethettem tudásom és a legjobb séfektől tanulhattam. A sok munka és kitartás meghozta a gyümölcsét, ugyanis a sanghaji Taian table nevű étteremnek megszereztem az első Michelin-csillagát 2016-ban, melyet az egymás utáni három évben sikerült is megtartani

– írja oldalán Rácz Jenő.

Saját étterme van

Méghozzá Budapesten működik fine dining étterme, Rumour néven.

Bocuse D’Or versenyen is részt vett, mint edző

„2018-ban a rangos Bocuse D’Or versenyen a kínai válogatott csapat edzője lehettem, ahol a csapat munkájának köszönhetően, a kínai csapat kvalifikált Lyonba, a francia döntőre” – mondta Rácz Jenő. 

Rácz Jenő és Gyuricza Dóra a Nyerő Párosban:

(Nyitó kép: smagpix/Gábor Rozmanitz)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top