nlc.hu
Sztárok

Jegelték Gesztesi hagyatékát

Árulják Gesztesi Károly 200 milliós házát, de a hagyatéki tárgyalásra még várni kell

Gesztesi Károly január elején hunyt el, az örökséget azonban még nem osztották el.

Sokként érte az országot a hír januárban, amikor Gesztesi Károly szívroham következtében életét vesztette. Több százezren gyászolták a színészt, rengetegen fejezték ki részvétüket a család felé. A gyerekeket még jobban összehozta édesapjuk halála, összetartanak mindenben, és mint Gesztesi Károly ügyvédje elmondta, az örökösödés kérdésében is egyetértenek, a hagyatéki tárgyalásra azonban még nem került sor. Az ügyvéd utóbbi állítását a Magyar Országos Közjegyzői Kamara cáfolja.

„Az örökösök között egyáltalán nincs széthúzás, és mindenben egyetértenek, úgyhogy civakodásról a legcsekélyebb mértékben sincs szó. (…)Mindig is az volt a célja, hogy biztonságban tudja a gyermekeit. Erről természetesen a halála után is gondoskodott, noha tudtommal hivatalosan nem végrendelkezett. A hagyatéki eljárásra viszont még jó darabig várnia kell a családnak, hisz a világjárvány annak megtárgyalását is érintette. A veszélyhelyzet alatt ugyanis nemhogy megtartani, hanem még kitűzni sem lehetett a tárgyalás időpontját, ami azt jelenti, hogy az örökösök még legalább egy évig nem férhetnek hozzá az apjuk hagyatékához” – árulta el a Borsnak a színész ügyvédje, aki azt is elmondta, hogy a gyerekek ettől függetlenül árulják édesapjuk 210 milliós házát

A cikkre reagálva a Magyar Országos Közjegyzői Kamara sajtóügynöksége eljuttatott egy levelet hozzánk. Állításuk szerint a cikkben szereplő ügyben elkészült a hagyatékátadó végzés, az eljáró közjegyző már szeptemberben átadta a hagyatékot, és hozzátették: 

“A hagyatéki eljárással kapcsolatos idézett állítások sem pontosak. A koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli jogszabályok bizonyos esetekben – és ideiglenesen – valóban nehezítették hagyatéki tárgyalások megtartását, azonban az eljárások jelentős részét – a speciális jogszabályok miatt – a veszélyhelyzet időszaka alatt az örökösök aktív közreműködésével tárgyalás tartása nélkül is le lehetett folytatni. Azoknak a hagyatéki ügyeknek a többsége pedig, amelyeknél veszélyhelyzet időszakában erre nem volt lehetőség, azóta már lezárult. Nincsen fennakadás a hagyatéki eljárások lefolytatásában” – állítja a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, reagálva Gesztesi Károly ügyvédjének nyilatkozatára. 

Olcsóbban árulják a Gesztesi villát

Gesztesi Károly gyerekei egyetértenek az örökösödést illetően (Fotó: Facebook)

Sztárok hagyatéka:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top