nlc.hu
Sztárok

Kulka János így bírja A játszma forgatását dublőr nélkül

Kulka János négy hete újra forgat, kiderült, hogy bírja a munkát dublőr nélkül

A nagy sikerű magyar film folytatását már forgatják, igaz, kilenc évet kellett erre várni. Kulka János nélkül nem is kezdték volna el a munkát.

Fazakas Péter rendezésében már negyedik hete folyik az új magyar nagyjátékfilm, A játszma forgatása, ami a kilenc éve bemutatott A vizsga folytatása. Az első rész ikonikus karaktereit játszó színészek, Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter mind visszatérnek.

Egy kis emlékeztetőnek, ez volt A vizsga

Köbli Norbert forgatókönyvíró A vizsga négy főszereplőjére írta a folytatást, rájuk szabta a szerepeket.

„Ha Kulka nemet mondott volna, nem csináljuk meg A játszmát, meg sem írom a forgatókönyvet. De már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát az új közös kalandba. Kulka sztrókját beleírtamA játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején” – emelte ki Köbli Norbert forgatókönyvíró.  

Kulka János A játszma forgatásán

Kulka János A játszma forgatásán (Fotó: Szvacsek Attila / Film Positive)

Az új film története a hidegháborús hatvanas években játszódik, ahol a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. Ennek a játszmának kellős közepén találja magát a Kulka által alakított nyugállományú alezredes. Fazakas Péter rendező elmondta, hogy a forgatás előtt kicsit tartott tőle, hogyan bírja majd Kulka János A játszma főszerepét, de a félelmei már az első közös forgatási napon szertefoszlottak. Kulka csodálatosan teljesít, hatalmas akaraterővel, gyönyörűen dolgozik.

Kulka János jól bírja A játszma forgatását

Kulka János jól bírja A játszma forgatását (Fotó: Szvacsek Attila / Film Positive)

„Arra számítottam, hogy többet kell majd Jánossal foglalkoznom, de talán még kevesebb instrukciót igényel, mint a többi színész. Elég a hangulatot megadnom neki, ösztönösen jön belőle minden, az eszközei belülről jövő mély, őszinte gesztusok, úgy jó, ahogy van a jelenetekben” – hangsúlyozta Fazakas.

Kulka a forgatásokon kicsit fáradékonyabb, figyelni kell a fizikai határaira, de a minap Fehérvárcsurgón hajnali kettőkor, a vak sötétben, minden erejét megfeszítve szaladt az erdőben, Pilismaróton pedig az éjszaka közepén többször is beleugrott a víztározó hideg vizébe – ő kérte, hogy ne legyen dublőrje, saját maga akarta végigcsinálni.

„Kulka és az általa megformált Markó is átestek egy óriási traumán, ami az életükbe kerülhetett volna. A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Nem ismerjük a motivációt, a céljait, egy titokzatos férfi, maga a sötét, fekete lyuk. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához – én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában” – összegezte Fazakas Péter rendező.

Kulka János nem kért dublőrt a megerőltetőbb jelenetekhez sem
Megnézem
Összes kép (5)

A szigorú COVID-előírások betartása mellett zajló forgatás november elején fejeződik be. A játszma a tervek szerint A vizsga bemutatásának tizedik évfordulóján, 2021-ben kerül a magyar mozikba.

A játszma a Film Positive gyártásában készül, producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság – Különjárat), a forgatókönyvet Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ, A vizsga) írta, operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde. Főszereplői Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter és Staub Viktória.

Erről szól A vizsga folytatása, A játszma

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Készülnek a magyar filmek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top