nlc.hu
Sztárok

Osvárt Andrea párja féltékeny táncpartnerére

Osvárt Andrea boldog a párjával: „ Öt éven belül szeretnék gyereket”

A színésznő régóta szerette volna kipróbálni magát a tánc világában, a Dancing with the Stars című műsorral ez megvalósult. Osvárt Andrea az nlc-nek mesélt a gyerekkoráról, a családjáról, és arról, hol képzeli el jövőjét.

Hol van most a székhelyed, Budapesten élsz?

Igen, már jó ideje. Itt van a bázisom, és ha külföldi forgatásra megyek, akkor innen utazom el, és ide jövök vissza. A szeptemberem most elég sűrű volt, mivel két filmet is elvállaltam, az egyiket Németországban, a másikat Prágában. A koronavírus miatt pedig a legtöbb járatot törölték, így autóval kellett elutaznom, hogy leforgassuk a jeleneteimet. Elég húzós időszak volt ez számomra. Egy hónap alatt háromszor voltam Németországban és négyszer Prágában, összesen 9000 km-t vezettem le ez idő alatt. Fárasztó volt az utazás, de a munkát nagyon élveztem.

Éltél Olaszországban, Amerikában, most jobb itthon?

Egy kicsit hiányzik az ott élő emberek lazább mentalitása, a dolgokhoz való hozzáállása. És kicsit vidámabbak is, mint Budapesten. De mégis úgy érzem, most a helyemen vagyok. Szeretem Magyarországot, és a koronavírus idején a lehető leginkább optimális pont számomra. Amerikában élnek a húgomék, és nincs könnyű dolguk. Már szinte az összes barátjuk visszaköltözött Magyarországra, és még mindig home office-ba vannak zárva az otthonukba, olyan szigorítások vannak náluk. Folyamatosan tartom velük a kapcsolatot, és most örülök, hogy én nem ott élek. Itt el tudunk menni moziba, és végezhetem a munkámat is, szóval Budapest nekem most minden szempontól megfelel.

Osvárt Andrea táncpartnerével (Fotó: TV2)

Osvárt Andrea táncpartnerével (Fotó: TV2)

Ráadásul itt van a Dancing with the Stars műsor is. Hogy érzed magad benne?

Nagyon jól. Gyerekkori vágyam volt, hogy egyszer kipróbálhassam magam táncosként, és ez most teljesült. Kislányként szerettem volna táncolni tanulni, de vidéken éltünk és heti egyszer volt rá lehetőségem, hogy csoportos táncórára menjek egy neves tanárhoz, aki Pécsről járt le órákat adni. Míg a Budapesten élő féltestvéreim és unokatestvéreim járhattak balettozni, steptáncolni és társastáncra is, és ezért kicsit irigykedtem rájuk. Jó lett volna, ha én is kipróbálhatok többféle táncstílust.

Akkor most bizonyítani akarsz magadnak?

Mondhatjuk így is. Rengeteget gyakorolunk, már hetek óta folyamatosan készülünk a táncpartneremmel, Suti Andrással az élő show-kra. Nagyon nagy koncentrációt igényel a tánctanulás, én pedig teljes erővel vetettem magam bele. Nem szoktam magam visszanézni soha, de ez alkalommal kivételt tettem, és sokszor a próbák alatt felvesszük a mozgásomat és korrigáljuk, ha valami nem jó. Ebben maximalista vagyok, szeretnék tényleg jól teljesíteni.

A mozgás nem idegen számodra, nemrég nyitottál egy saját jógastúdiót.

Igen, márciusban nyitottuk meg az Osv’Art yoga és pilates stúdiót, de sajnos a koronavírus miatt hamar be is kellett zárnunk, ezért online órákat kezdtünk el tartani. Nemrég tértünk vissza a rendes kerékvágásba, remélem most már minden maradni fog így. Nagy vágyam, hogy egy olyan stúdióm legyen, ahol nemcsak jógát, hanem különféle mozgásformákat oktathatunk. Legyen az deepwork vagy body art vagy bármi más.

A jóga hogyan jött az életedbe?

2006-ban próbáltam ki először és olyannyira feltöltött lelkileg, hogy tudtam, ezzel foglalkoznom kell komolyabban. Amikor az ember mélyponton van és úgy érzi, hogy nem tudja, mi a megoldás a problémájára, akkor a jóga segíthet. Összhangba kerültem magammal, és sokszor meditálás közben jöttem rá, mit is kell tennem egy-egy élethelyzetben. Szerettem volna ezt másoknak is átadni, és egy olyan központot létrehozni, ahol jó tanárokkal tanulhatjuk meg a jóga több változatát is.

Ehhez hozzátartozik a tudatos táplálkozás is?

Valamilyen szinten igen. Régóta egészségesen étkezem, de nem nem mindig figyelek rá drasztikusan. Nagyon szeretek ugyanis enni, szeretem a finom ételeket. Édességet viszont egyáltalán nem eszem. Vicces, mert a páromat néha esténként rajtakapom a kamra előtt és kérdezem tőle, hogy mit keres? Általában édességre vadászik. Ezen mindig jót nevetek, mert engem csokival nem lehet levenni a lábamról. Inkább a sós dolgokat és a magvakat szeretem.

Most jobban figyelsz az étkezésre, mióta táncolsz?

Próbáltam, elhatároztam, hogy esténként nem vacsorázom, de nem lett jó vége. Pont az ellenkezőjét értem el vele. Nem volt elég energiám, a szervezetemnek pedig szüksége volt az ételre. Néhány napig nem voltam jól, nem éreztem jól magam a bőrömben. Ezért elhatároztam, nem fogok kihagyni étkezést, nem fogok emiatt koplalni. Ha éhes vagyok, eszem, hiszen szükségem van a tápanyagra ennyi edzés mellett.

Osvárt Andrea a Dancing with the Star-ban (Fotó: TV2)

Osvárt Andrea a Dancing with the Star-ban (Fotó: TV2)

Ha már a párodat emlegetted, mióta élsz párkapcsolatban?

Nemsokára két éve lesz, és nagyon boldogok vagyunk. Ugyanúgy Andrásnak hívják a páromat, mint a táncpartneremet. (nevet) Egyébként ő üzletember, és nem a szakmámból való. Nehéz volt neki elfogadni, hogy valaki ölelget egy filmben. Most pedig tovább edződik, mert ahogy készülünk Suti Andrással a Dancing with the Stars műsoraira, sokszor vagyunk testi közelségben. Az első adás után viszont ő is megértette, hogy ez egy verseny, és nagyon büszke rám.

Tervezel családot, gyerekeket?

Ha ez a műsor véget ér, akkor azt mondhatom, hogy szinte a bakancslistám végére értem, már ami a munkámat illeti. Mindent megvalósítottam, amit szerettem volna, már nincsenek világmegváltó álmaim. A családalapítás lesz majd a következő állomás számomra. Mivel a páromnak már van egy tündéri kisfia, így gyakorolhatom picit az anyaságot a mindennapokban és azt látom, hogy nem is olyan ijesztő ez az egész. De most arra törekszem, hogy harmóniában élhessünk, illetve hogy a magánéletem és a munkám egyensúlyban maradjon.

Negyvenegy éves vagy, de ragyog a bőröd. Mit teszel a szépségedért?

Egyre többet foglalkozom a bőrápolással. Eléggé vízhiányos a bőröm, ezért fontos, hogy napi szinten ápoljam. Tisztítás, tonizálás, hidratálás és heti egyszer-kétszer pakolások felvitele. Ez az alap, amit tenni tudok a bőröm egészségéért. Emellett elmegyek havonta egyszer kozmetikushoz arcmasszázsra és különféle arcápoló kezelésekre. A természetesség híve vagyok, olyan krémeket használok, amelyek természetes alapúak. A mindennapokban keveset sminkelek, tulajdonképpen alig. Elég a bőrömnek egy-egy forgatás, vagy fotózás, sokat volt már eddig is igénybe véve.

Hogy állsz a divattal?

Modellként rengeteg divatbemutatón vettem részt, állandóan öltöztettek. Egy kicsit bele is fáradtam ebbe. A korral viszont valahogy változik az ember. Volt idő, amikor nem érdekelt a divat, de most újra foglalkozom vele. Persze most már másképp, mint régen. Most a letisztult, nem túl mintás, egyszerű darabok érdekelnek, a nőies és elegáns ruhák vonzanak. De persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a sportos holmikat, sőt a jógához a laza szerelések is hozzátartoznak. Ha kinyitom a szekrényem, akkor csakis olyan dolgokat látok benne, amikben jól érzem magam.

Akkor mi most a jövőképed? Hogyan látod magad pár év múlva?

Nem nagyon tervezek előre, a vírus miatt nem is lehet, ezt az évet látom. Szeretném decemberig végig vinni a táncműsort, nagyon boldog lennék, ha a fináléban lehetnék. Ha pedig az ötéves tervemet nézem, abban már benne van a családalapítás. Ami egy új életszakasz lesz számomra.

A Dancing with the Stars sztárjai körül zajlik az élet:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top