Tíz éve még mindenki róluk beszélt, mára eltűntek

nlc | 2020. Október 25.
Egy évtizeddel ezelőtt még A-listás sztárok voltak, ma már azonban alig hallani róluk... Kifújt karrierek a szórakoztatóiparban.

Nicole Richie

Lionel Richie örökbefogadott lánya, Nicole Richie a 2003 és 2007 között futott The Simple Life című valóságshownak köszönhetően, Paris Hilton legjobb barátnőjeként lett az évtized egyik legismertebb celebje. A korszak egyik meghatározó trendsettereként a legnagyobb divatmagazinoknak állt modellt, több világmárka reklámarca volt, majd saját divatkollekciókat és több parfümöt is piacra dobott. Étkezési rendellenességei és letartóztatásai miatt is gyakran szerepelt a lapokban. 2007-ben négynapos börtönbüntetésre ítélték, miután drog hatása alatt vezetett, ebből 82 percet töltött le. 2006-ban jött össze Joel Maddennel, a Good Charlotte énekesével, 2008-ban egy lányuk, majd 2009-ben pedig egy fiuk született, 2010-ben aztán össze is házasodtak. Richie hírneve fokozatosan megkopott és bár az elmúlt tíz évben több tévés produkcióban is felbukkant, ám egyik sem volt különösebben jelentős. Idén tavasszal Nikki Fre$h néven rapperként indított sorozatot a Quibi nevű digitális platformon, ám ezzel sem tudott visszakapaszkodni a sztárvilág élvonalába.

Nicole Richie (Fotó: Jean Baptiste Lacroix/WireImage)

Susan Boyle

Susan Boyle a Britain’s Got Talent tehetségkutató 2009-es évadában tűnt fel, ahol a Nyomorultak musical I Dreamed a Dream című dalát énekelte el. Az akkor 47 éves nő vitathatatlan tehetségén kívül azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy elárulta: még szűz. A tehetségkutatóban a második helyen végzett. Első lemeze még abban az évben megjelent, és minden idők legmagasabb eladást produkáló debütáló albuma lett Nagy-Britanniában. Az énekesnő a hírnév első évében mintegy 5 millió angol fontot keresett. Turnéra indult, a világ számos táján fellépett. Az elmúlt 11 évben nyolc lemezt adott ki, kétszer Grammy-díjra is jelölték. Az énekesnő utoljára tavaly adott ki lemezt, és jóval ritkábban hallat magáról, mint néhány évvel ezelőtt. Továbbra is a skóciai West Lothianben lakik, ahol felnőtt, és az egyetlen dolog, amit bán, hogy nem született gyermeke. Néhány hónapja úgy nyilatkozott, szívesen lenne nevelőszülő.

Susan Boyle (Fotó: David Becker/Getty Images)

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. a kilencvenes évek tinifilmjeinek első számú szépfiúja volt, olyan produkciókban láthattuk, mint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Pasik és csajok vagy épp a Csaj nem jár egyedül. A színész az ezredforduló után, már jócskán a huszonéveiben járva (1976-os születésű) is ebben a skatulyában maradt, ám még elegendő szerepet kapott ahhoz, hogy hírnevét fenn tudja tartani, nagyjából az évtized végéig. 2008-ban sokakat meglepett, amikor csatlakozott a pankrációval foglalkozó World Wrestling Entertainment kreatív csapatához. Az elmúlt években már alig forgatott, manapság elsősorban videójátékok hangjaként és szinkronszínészként keresi a kenyerét. 

Freddie Prinze Jr. (Fotó: Jemal Countess/Getty Images)

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt szintén a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmnek köszönhetően került a kilencvenes évek végének A-listás hírességei közé. A 2000-ben eljátszotta Audrey Hepburnt egy tévéfilmben, 2001-ben Sigourney Weaver oldalán szerepelt a Szívtiprók című vígjátékban, 2002-ben pedig Jackie Channel A szmokingerben. 2005-ben aztán megkapta a Szellemekkel suttogó című sorozat főszerepét. A széria 2010-ig futott, ahogy nagyjából a színésznő szekere is. Az elmúlt évtizedben is főleg sorozatokban játszott, ám karrierje eléggé takaréklángra került, inkább a családjának élt. Hewitt 2013 óta Brian Hallisay amerikai színész házastársa, abban az évben született meg a lányuk is. 2015-ben aztán még egy kisfiúnak is életet adott.

Jennifer Love Hewitt (Fotó: Getty Images/Jean Baptiste Lacroix)

Nelly Furtado

A portugál-kanadai Nelly Furtado 2000-ben megjelent Whoa, Nelly!, című albumával és olyan slágerekkel szerzett világhírnevet, mint az I’m Like a Bird vagy épp a Turn Off the Light. A 2003-ban kiadott Folklore és a 2006-os Loose című albumai is nagyot mentek. Összesen ötször jelölték Grammy-díjra, ebből egyet meg is kapott, de tehetségét számos más díjjal is elismerték. 2003-ban világra jött a kislánya, akinek az édesapjával azonban nem maradt együtt. Az évtized közepén a Playboy magazin azért is félmillió dollárt lett volna hajlandó fizetni neki, ha teljesen felöltözve pózol nekik, ám ő elutasította az ajánlatot. 2007-ben együtt dolgozott Timbalanddel és Justin Timberlake-kel: Give It to Me című daluk az év egyik legnagyobb slágere lett. Az énekesnő azonban nehezen viselte a sikerrel járó nyomást, egy alkalommal idegösszeomlást is kapott. 2008-ban feleségül ment Demacio Castellón kubai hangmérnökhöz. 2009-ben kiadta első spanyol nyelvű albumát, azóta pedig még további két lemezt, azonban ezek népszerűsége már meg sem közelítette a korábbiakét.

Nelly Furtado (Fotó: John Parra/WireImage)

Lindsay Lohan

A gyerekszínészként indult, majd a kilencvenes években tinisztárrá avanzsált Lindsay Lohannek ragyogó karriert jósoltak a filmiparban. A kétezres évek elején olyan filmekben aratott sikereket, mint a Nem férek a bőrödbe, a Bajos csajok vagy épp a Kicsi kocsi – Tele a tank, 2004-ben pedig beindította zenei karrierjét is. A 2006-os Cserebere szerencse című filmje hatalmas bukás volt, ám az ugyanebben az évben bemutatott Az utolsó adásban Meryl Streep oldalán játszhatott. A még mindig csak 20 éves színésznő elkezdett végre „felnőtt szerepeket” kapni, ám nagyjából ekkoriban indult el lefelé a lejtőn. Drog- és alkoholfüggő lett, többször letartóztatták, ki-be járt a rehabról, és bár továbbra is filmezett, az állapota miatt többször is halasztani kellett a forgatásokat. Az évtized második felében a munkái helyett sokkal inkább a botrányaival, lecsúszott életvitelével és pocsékul sikerült szépészeti beavatkozásaival került be a hírekbe, de tény, ezeknek köszönhetően folyamatosan a köztudatban volt. Többször kapott börtönbüntetést is, melyeket azonban általában próbaidővel vagy legfeljebb néhány napos elzárással úszott meg. A 2010-es években aztán fokozatosan kikapaszkodott a gödörből, ezzel együtt azonban a bulvárértéke is visszaesett. Bár felbukkant néhány tévésorozatban és valóságshow-ban, illetve tavaly még egy lemezt is kiadott, a nagy visszatérést egyelőre nem hozta össze.

Lindsay Lohan (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Taylor Lautner

Taylor Lautnert az Alkonyat Jacob Blackjeként ismerte meg a világ. Úgy egy évtizeddel ezelőtt legalább olyan népszerű volt, mint a másik két főszereplő, Robert Pattinson és Kristen Stewart, 2010-ben az év 50 legszexibb férfija közé is beválasztották. A vámpírsorozatot követően azonban nem sikerült társaihoz hasonló karriert befutnia. Forgatott még néhány jelentéktelenebb filmet, 2016 és 2018 között pedig már csak két tévésorozatban szerepelt, azóta pedig semmiben.

Taylor Lautner (Fotó: Andrew H. Walker/Getty Images)

Jessica Simpson

Jessica Simpson 1999-ben adta ki debütáló albumát: kezdeti imázsát nagyjából arra építették, hogy ő Britney Spears és Christina Aguilera vallásos, jó kislány konkurense. Az évek múlásával aztán – hogy, hogy nem – egyre szexibb stílust vett fel, a 2005-ös Hazárd megye lordjai című filmben, illetve a These Boots Are Made For Walkin című Nancy Sinatra-dal feldolgozásához készült klipben pedig sikeresen eljutott a szoftpornó határára is. Az évtized második felében inkább a hírnevének, mintsem a tehetségének köszönhetően kapott még néhány filmszerepet, a Love Guru című 2008-as komédiában pedig saját magát alakította. 11 év leforgása alatt összesen hét lemezt adott ki, az utolsót, egy karácsonyi albumot, még 2010-ben. Karrierje ezt követően lassacskán kifújt. Manapság főleg a családja köti le. 2014-ben ment feleségül Eric Johnson amerikaifutball-játékoshoz, akitől három gyermeke született.

Jessica Simpson (Fotó: Michael Loccisano/FilmMagic)

Mi lett velük?

Exit mobile version