nlc.hu
Sztárok

Gubás Gabi a magánéletéről és a munkájáról mesélt

Gubás Gabi: „Olyan vagyok, mint egy jó bor, ami évről évre érettebb lesz”

Feszített tempóban kezdődött számára az ősz. Az anyai teendői mellett hajnaltól forgatta az El a kezekkel a Papámtól! című filmet, napközben próbált, este pedig fellépései voltak a színházban. Gubás Gabi az nlc-nek mesélt a családjáról, a mindennapjaikról.

Sűrű ez az ősz: sulikezdés, készülsz egy premierre és filmet forgatsz.

Nem volt egyszerű, úgy fogalmaznék, hogy három műszakban dolgoztam. Hajnalban kezdtük az El a kezekkel a Papámtól! film forgatását, aztán rohantam a Thália Színházba, mert próbáltuk a Közelebb című darabot és este mindig előadásom volt. Sajnos a gyerekeim láttak a legkevesebbet az elmúlt másfél hónapban, de ezt előre megbeszélem velük. Tudják, hogy ez egy ilyen időszak és nemsokára anyának több ideje lesz minden másra is.

Megnézem
Összes kép (2)

Nem neheztelnek ezért?

Egyáltalán nem. Sőt azzal segítenek nekem a legtöbbet, hogy már most maguktól is jól tanulnak. De a tanulással nincs is gond. Szorgalmas mindkettő. Anna kilenc-, Attila tizenhárom éves, és az utóbbi pár hétben sorra hozták haza a négyeseket, ötösöket. Sajnos most nem tudtam segíteni a lecke kikérdezésben, de előadás után, mikor hazaértem, általában átbeszéltük, kinek milyen napja lesz majd. Nagy szerencsém van, mert ha ennyire sok a munkám, a család mindig ott van mellettünk. Az anyósom rengeteget segít. Most pedig kicsit lazíthatok, mert a filmforgatás befejeződött, a Közelebb című premierünk pedig december 19-re tolódott. Így most több időm lett. Épp a napokban határoztam el, hogy megjutalmazom a gyerekeket a jó jegyekért.

Hogyan teszed ezt?

Anna nagyon szeret vásárolgatni, elviszem őt egy lányos délutánra, és veszünk neki ezt-azt. Attilának pedig régi vágyát ígértem meg, kap majd egy szintetizátort, mert nagyon szeret zongorázni. Ez egyébként a karácsonyi előajándéka is lesz, de tudom, hogy nagyon fog neki örülni.

A gyerekek követnek majd a pályádon?

Nem lehet tudni. Attila most nyolcadik osztályos és informatikus szeretne lenni. Nagyon okos kisfiú, szerintem menni fog neki, hogy felvegyék abba a suliba, ahová szeretne járni. A lányom szeret táncolni, rock and rollra jár és jól megy neki a nyelvtanulás is. Kíváncsian várom, mi lesz belőlük. Soha nem erőltetnék rájuk semmit, a jövőjük csakis rajtuk múlik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Boldog anyáknapját 🙂 #gubasgabi #gubásgabi #anyáknapja

Gubás Gabi (@gubasgabi) által megosztott bejegyzés,

Ha kevesebb az elfoglaltságod, hogyan képzeljük el Gubás Gabit anyaként?

Nálunk sokszor úgy telik a délután, hogy Annával kézműveskedünk. Rendszerint festünk, már farostlemezre is szoktunk. A lányomnak nagyon jó a kézügyessége. De szeretünk ragasztani, szalvétatechnikát alkalmazni, most például halloweenre készítünk egy olyan arcmaszkot, amit műkörmökkel kell kidíszíteni. És persze nem maradhat el a novemberi tökfaragás sem, az nálunk mindig rendszeres program. A gyerekek nagyon élvezik. Amíg mi kézműveskedünk Annával, addig Attila zenélni szokott nekünk. Régóta gitározik és most már zongorázni is fog. Kifejezetten muzikális, jó érzéke van a zenéhez. De sokszor együtt tornázom otthon a gyerekekkel, vagy sütünk egy jó brownie-t. Most az náluk a sláger.

Mit tornáztok?

Régóta Power Plate-tel edzek, otthon is van egy gépem. Ez egy olyan rezgőfunkcióval ellátott készülék, ami még jobban megdolgoztatja az izmokat. Sokszor nincs időm elmenni edzeni, otthon viszont adott a lehetőség. De amúgy is sokat mozgok. Biciklizni például imádok. A barátnőmmel nyáron körbetekertük a Balatont. Fel akarjuk fedezni egész Magyarországot, ez a tervünk.

Gubás Gabit a férje tartja fiatalon

Gubás Gabi a Mokkában (Fotó: Instagram)

A gyerekekkel is biciklizel?

Igen szoktunk, és nagyon szeretünk túrázni is a hegyekben. A férjemmel most már megfogadtuk, hogy amikor időnk engedi családi túrázásokat csinálunk. Így együtt vagyunk a jó levegőn és mindenki jól érzi magát. Szeretjük a természetet.

Figyelsz az étkezésedre is?

Főleg akkor, amikor ennyire feszített tempóban dolgozom, mint most. Fontos, hogy ilyenkor ne egyek olyan ételeket, amelyek energiát vesznek el tőlem és megterhelik a gyomromat. Egyébként is régóta használom a szétválasztós technikát. Ez azt jelenti, hogy nem eszem együtt például szénhidrátot fehérjével. Szeretem a könnyű húsokat, a főzelékeket, a zöldségeket, gyümölcsöket és persze minden reggel hidegen sajtolt olajokkal indítom a napot. A természetgyógyász férjem pár hónappal előre összeállítja nekem, és ezeket az olajokat teszem bele a gyümölcslevembe. Így bejuttathatunk a szervezetünkbe olyan vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek be is tudnak épülni a szervezetünkbe, még ha felszívódási problémával is küszködünk. Csak megsúgom, a jó hír az, hogy Attila nevével fémjelzett olajok, amik segítik nekem is megőrizni a fiatalságomat, a nagyközönség számára nemsokára elérhetővé válnak.

Gubás Gabi mindig is ügyelt a szépségápolásra (Fotó: Gubás Gabi)

Gubás Gabi mindig is ügyelt a szépségápolásra (Fotó: Gubás Gabi)

Gondolom, a szépségápolásra is kiemelten figyelsz.

Igen, a bőrápolásra is figyelek, csakis természetes krémeket, pakolásokat használok. Egyébként jól érzem magam a bőrömben. Egyáltalán nem foglalkozom a korommal. Én minden évnek örülök, minden évben kiteljesedem. Olyan vagyok, mint egy jó bor, ami évről évre érettebb lesz. A kor igenis szép, nem kell szégyellni. Szerencsére jó a genetikám, de teszek is érte, hogy a bőröm, a testem úgy nézzen ki, hogy a koromat meghazudtolja.

Rajtad tényleg nem fog az idő. Mindig ragyogsz.

Kiegyensúlyozott vagyok, és szerintem ez látszik is. Persze azt nem tagadom, örülök, hogy nem látszik a korom. De azért negyvenhat évesen nekem is vannak ősz hajszálaim. (nevet) Dobó Kata filmjében egy olyan karaktert játszom, akinek már őszülő haja van. Nekem ez a stílus is tetszik, minden kornak megvan a maga szépsége.

Mennyire élvezted az idősebb karaktert a filmben?

Nagyon. Ha majd én is így fogok kinézni ennyi idősen, mint a filmbeli karakterem, Kamilla, örülni fogok neki. Szerettem azt is, hogy gyerekekkel forgathattam. A főszereplő kislánnyal könnyen megtaláltuk a közös hangot. Figyeltem arra, hogy mindig százszázalékosan teljesítsek a velük való jelenetben és így megkönnyítsem a gyerekszereplők munkáját, hiszen ők nem érett színészek, csak akkor tudnak reagálni, ha impulzust kapnak. Méghozzá nem egy begyakorolt, hanem váratlan helyzet formájában. Ezért kellett mindig új és új ötletekkel előállnom, minden egyes próbán, hogy a csodálkozás vagy az ijedelem ugyanúgy meglegyen az arcukon, ha rajtuk volt a kamera.

Ha már a családról beszélünk, van időd kettesben lenni a férjeddel?

Most már egyre több. Attilának sok munkája van igaz, de megfogadtuk, hogy az együtt eltöltött időkre is figyelünk. A családunk a gyerekekkel lett teljes. Az összetartó erőt az egymás iránt érzet szeretet és odafigyelés adja. Azt hiszem, ez a legfontosabb a mai világban, ami mostanság tele van bizonytalansággal és változással, hogy biztos, erős bástyái vagyunk egymásnak.

Ha olvasnál még sztárokkal készült interjúkat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top