nlc.hu
TV-sztárok

Csobot Adél igent mondott Dobó Kata filmjére

Csobot Adél igent mondott, mert bízik abban, hogy működni fog – az első fotók az El a kezekkel a Papámtól! forgatásáról

Élvezi a kihívást Csobot Adél, aki most arról mesél, miért mondott igent, amikor megkeresték az ajánlattal.

Több mint 100 fős forgatócsoporttal, hazai játékfilmhez eddig nem használt speciális technikai eszközökkel a föld alatt, földön, vízen és a levegőben zajlik a pazar látványvilágot ígérő film forgatása a MEGAFILM gyártásában. Bár a minden korosztály számára meglepetéseket tartogató családi film forgatókönyvének alapját egy régi történet adja, a különleges helyszíneknek, a speciálisan kivitelezett kivételes minőségű díszleteknek, jelmezeknek és a CGI (computer-generated imagery) trükköknek köszönhetően az INTERCOM forgalmazásában megjelenő El a kezekkel a Papámtól! új nézőpontból láttatja az ármánnyal és varázslattal átszőtt mesét. 

Dobó Kata rendezi az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmet

Dobó Kata rendezi az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmet

Az El a kezekkel a Papámtól! Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készül, gyártó: a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, míg különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg.

Dobó Kata élvezi örül, hogy ő rendezheti az El a kezekkel a Papámtól! című filmet

Dobó Kata élvezi örül, hogy ő rendezheti az El a kezekkel a Papámtól! című filmet

A film szereplői között olyan ismert és elismert színészek tűnnek fel, mint Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi, Járai Máté, Nagypál Gábor, Pálmai Anna és Pindroch Csaba. Főszereplői többek között a Dorkát alakító 11 esztendős Marczinka Bori, akit több száz jelentkező közül választottak ki és az Esztert megformáló Csobot Adél is, akinek ez az első filmszerepe. Ő énekli a produkció egyik betétdalát is, ami a másik három betétdallal együtt az Artisjus- és EMeRTon-díjas zeneszerző és zenei előadó, Rakonczai Viktor szerzeménye.

A 10 éves Marczinka Bori 2017-ben kezdett balettozni, jelenleg a Magyar Nemzeti Balettintézet kis balerinája. A legkomolyabb színpadi szerepe katona volt a a Magyar Állami Operaház produkciójaként megrendezett Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő mesebalettben. Bori évek óta “Margitos”, a Szindra Társulat tagja Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdióba jár, Földessy Margit felhívására jelentkezett a castingra.

Marczinka Bori az El a kezekkel a Papámtól! főszereplője

Marczinka Bori az El a kezekkel a Papámtól! főszereplője

“A casting nagyon különleges volt. Izgultam, hogy mi vár ott rám, vajon milyen karaktert keresnek, de ahogy beléptem a többiek közé hírtelen elmúlt minden lámpalázam. Nem számítottam rá, hogy sikerül, de nagyon örültem neki.”

Az első forgatási napon Bori nagyon izgult, szokatlan volt neki az új helyzet, és furcsa volt látni, mi zajlik ilyenkor. 

“Rengeteg nagyon jó élményem volt például amikor először megyek egy helyszínre az igazi meglepetés. Hatalmas virágok, labdák, flamingók, színes sátrak, olyan mintha Tündérországba csöppentem volna. És az egész kaland még csak most kezdődik.”

Csobot Adél a felnőtt főszereplője az El a kezekkel a Papámtól! című filmnek

Csobot Adél a felnőtt főszereplője az El a kezekkel a Papámtól! című filmnek

A 26 éves Csobot Adélnak az El a kezekkel a Papámtól! az első filmes főszerepe és egészen más, mint a A legvidámabb barakk, vagy Az őrült nők ketrece című színházi előadás, amelyben korábban részt vett.

“Megtiszteltetésnek, és fontos lehetőségnek tartom, hogy részt vehetek benne. Izgatottan vártam és lelkiekben is próbáltam felkészülni. Az első hét minden egyes pillanatát nagyon élveztem, ha esetleg volt egy szünnap, akkor alig vártam, hogy újra forgathassak. Azt érzem, hogy nagyon jó csapat vagyunk, jó emberek vesznek körül és nagyon jó szakemberekkel dolgozhatok.”

Adél kifejezetten örült annak is, hogy egy mesefilmre kérték fel, ez egy plusz vonzerő volt számára. 

“Egyrészt mindez biztosan azért is van, mert van két gyerekem. Érzem, hogy van kapcsolódás, de mindig is éreztem egy érdekes kötődést a gyerekek iránt, könnyen be tudnak fogadni. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, így ez nekem külön öröm.”

Ő énekli a film egyik betétdalát, amitő, a gyártók azt remélik, sláger lesz.

“Rögtön azt éreztem, hogy ez egy szuper betétdal, úgy zenei stílusában, mint szövegében passzol a filmhez. Bízom abban, hogy a dal működni fog, és abban, hogy emberek pedig szeretni fogják.”

Csobot Adél titka kiderült: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top