nlc.hu
Sztárok

Presser Gábor megható búcsúja

Presser Gábor megható sorokkal búcsúzik az Omega basszusgitárosától

„Ha valaki véleménye fontos volt nekem, hát az Misi volt” – írta.

Ahogy arról tegnap az nlc is beszámolt, életének 74. évében meghalt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, a hazai rockzene meghatározó alakja. Az újabb gyászhír mindössze néhány nappal az együttes billentyűsének, Benkő Lászlónak a halálhíre után érkezett.

Kóbor János, az Omega énekese azt nyilatkozta, Mihály Tamás ugyanabban a betegségben szenvedett, mint Benkő. „Úgy éreztem, nem lehet, hogy Laci után pár nappal ez történik. Sajnos ugyanaz volt a baj, mint Lacinál, vagy tüdőrák, de Misi erről nem nagyon akart beszélni” – mondta, majd hozzátette, egyikük se gondolta volna, hogy a betegség ilyen gyorsan úrrá lesz zenésztársukon. „Laci halála után pár nappal, ezt nagyon nehéz feldolgozni.”

Mihály Tamástól, a hazai rockzene egyik meghatározó alakjától nemcsak Kóbor János, de Presser Gábor is elköszönt közösségi oldalán. „Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam. 1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő  »lökött erre a pályára«. Elképesztően jó zenész volt, fölényesen tudta a dolgát, de jobb szeretett hátul állni”idézi a Blikk Pressert, aki hozzátette, Misi véleménye mindig fontos volt neki.

„Amit ebben a műfajban tudni lehet, azt ő tudta. […] Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik. Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte” – zárul Presser megható posztja.

Olvass még többet Presser Gáborról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top