Sztárok

Színészlegendák tisztelegnek Presser Gábor előtt

A színészóriások a kereskedelmi rádiózásban formabontó módon köszöntik majd mindenki Pici bácsiját, akinek dalai egész hétvégén szólnak majd a Retro Rádióban.
presser gábor

Színészlegendákkal és több száz, az életművében szereplő dallal köszönti 72. születésnapja alkalmából a Retro Rádió Presser Gábort. A népszerű dalszerző-énekes előtt olyan művészek tisztelegnek majd az éterben, mint Molnár Piroska, Udvaros Dorottya, Bodrogi Gyula, Rudolf Péter, Lukács Sándor és sokan mások. A színészóriások a kereskedelmi rádiózásban teljesen formabontó módon köszöntik majd mindenki Pici bácsiját, akinek dalai egész hétvégén szólnak majd a Retro hullámain.

A rendkívül gazdag – és egyre gyarapodó – Presser-életműből válogat péntektől szombatig a Retro Rádió. A zenészlegenda tiszteletére több száz dalt válogattak ki, a Bergendytől, Kovács Katin át Demjén-dalokon keresztül egészen a Padlásig számtalan közismert, Presser Gábor által írt vagy szerzett slágerrel várják a hallgatókat.

„Ezen felül, mivel Pressernek közismerten erős kötődése van a színházi világhoz, felkértünk egy tucatnyi színészóriást, akik elszavalják egy-egy Presser által írt dal szövegét. A színészek egytől egyig boldogan, első szóra vállalták a felkérést”

– árulta el Sivák Péter, a Retro Rádió programigazgatója.

A versként elszavalt dalszövegek egész hétvégén hallhatóak lesznek az éterben és a Retro közösségi oldalán is elérhetőek lesznek majd. Olyan legendás színészek vállalták a rendhagyó tisztelgést, mint Benedek Miklós, Lukács Sándor, Molnár Piroska, Szilágyi Tibor, Kern András, Rudolf Péter, Bodrogi Gyula, Reviczky Gábor, Lutter Imre, Kautzky Armand, Hegyi Barbara, Hegedűs D. Géza, Mihályi Győző és Udvaros Dorottya. Hogy milyen átdolgozásokkal készülnek, az az ünnepelt és a hallgatók számára is csak a hétvégén derül ki.

Presser Gábor születésnapja alkalmából hosszú interjút is adott a Retro Rádiónak, amelyben elárulta, zavarba hozza az ünneplés.

„Akkora személyi kultusz csapong születésnapom alkalmából körülöttem, hogy kezdem úgy érezni magam, mint Sztálin elvtárs a tribünön. Kicsit zavarban vagyok ettől. Szeretném megköszönni nemcsak a Retro Rádiónak, hogy megemlékezik rám és munkásságomra három napon keresztül, de mindazoknak is szeretnék köszönetet mondani, akik a pályám bármely időszakában velem voltak”

– mondta a Sztársávnak adott interjújában Presser Gábor. Azt is elárulta, hogyan tölti mindennapjait a koronavírus-járvány idején, miért tartja még mindig a karantént, és milyen koncertjeit kellett jövőre halasztania a kialakult helyzet miatt.

Olvass még Presser Gáborról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top