nlc.hu
Sztárok

Ezért ér véget a Barátok közt

Az RTL Klub programigazgatója elárulta, miért és mikor ér véget a Barátok közt

Súlyos döntést hozott az RTL Klub: véget ér a Barátok közt. A csatorna programigazgatója reagált.

A rajongókat, sőt, még a szereplőket is sokkolta a hír, hogy 22 év után végleg véget ér a Barátok közt. Az RTL Klub sikersorozata nem hozott olyan számokat az utóbbi időben, amelyeket elvárt volna a csatorna vezetősége. „Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült” – mondta a Sorozatwikinek Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója, aki azt is elárulta, hogy szerinte mi lehet a sikertelenség oka. 

,„Meggyőződésem szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor több mint öt éve Kalamár Tamás (a sorozat alapító producere – szerk.) távozott a Barátok közttől. Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani. Akkoriban az Ufa Magyarország vezetőit (a Barátok közt gyártója) és minket is sokan figyelmeztettek, hogy ebből baj lesz és mi is kezdtük látni ennek a jeleit, de nem tudtunk mit tenni. Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt” – jegyezte meg a lapnak Kolosi.

Az interjúból kiderül, hogy még pár hónapig forgat a sorozat stábja, és minden bizonnyal nyárig láthatják majd a nézők a képernyőn.

barátok közt logo

Barátok közt

Olvass még a Barátok közt szereplőiről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top