nlc.hu
Sztárok

Csézy új dala

Csézy: „Sokak lelkiállapotának rosszat tett a bezártság”

Az összetartozás erejéről készített új dalt és videoklipet Csézy.

Új dallal búcsúztatja az évet Csézy. Az énekesnő úgy érzi, ez a minden szempontból szokatlan 2020-as esztendő sokak számára hatalmas felismerésekkel szolgált és alaposan próbára tette az emberi kapcsolatokat is. Ez ihlette a most megjelent ‘Gyönyörű’ című dalt.

„Ha tavaly ilyenkor valaki azt mondja nekünk, hogy maszkban járunk majd az utcán, és úgy érezzük, az a felelős viselkedés, hogy nem látogatjuk meg idős hozzátartozóinkat karácsonykor, egészen biztosan bolondnak hittük volna az illetőt. Ám idén a feje tetejére állt a világ. Veszélyes lett a puszi, az ölelés, gyanús egy köhintés. Elképesztően nagy amplitúdóban mozogtunk az érzelmi skálán és sokak lelkiállapotának rosszat tett a bezártság, a korlátozások” – kezdte az énekesnő.

„A párkapcsolatok idén még inkább górcső alá kerültek. A karantén alatt a problémák begyűrűztek az otthonokba, alig van olyan család, akit nem érintett hátrányosan a világjárvány. A problémák pedig próbára teszik a kapcsolatokat. A dalom arról szól, hogy a nehézségek idején is ott vagyunk egymásnak, ha a világ kifordul is a négy sarkából, együtt bármit képesek lehetünk megoldani, hiszen ezt fogadtuk meg annak idején”folytatta Csézy, aki azt is megjegyezte, előadóművészként ő is nehezen élte meg, hogy nem találkozhat a közönségével.

csézy

Csézy (Fotó: magánarchívum)

„Eleinte élveztem az itthonlétet, minden időmet a kertünk szépítgetésével és az állatainkkal töltöttem, de nagyon hamar hiányozni kezdett a színpad. Mivel a fellépések nagyjából nullára redukálódtak, a férjem étrend-kiegészítőket forgalmazó cégében vállaltam kétkezi munkát, mert ott viszont jelentősen megnövekedtek a feladatok. Az új dal megszületését a jelenlegi helyzet inspirálta. Szerettem volna kiénekelni mindazt magamból, amire ez az év tanított” – árulta el, majd az is kiderült, hogy Csézy visszatért a Rakonczai–Szabó szerzőpároshoz, mert úgy érzi, ők azok, akik leginkább dallá tudják formálni az érzéseit.

„Viktorral mindig hatalmas öröm a közös munka, hiszen évtizedes profizmusa elvitathatatlan, Ági pedig elképesztő módon rám tud hangolódni, így olyan szövegek kerülnek ki a kezei közül, amikkel azonnal tudok azonosulni” – indokolta döntését.

 A dalhoz készült látványos videót Madarász Isti rendezte, ami három különböző életkorú pár életének egy-egy fontos momentumába enged bepillantást. „A klipforgatáshoz rendelkezésünkre bocsátottak egy egész hotelt, ami a kijárási korlátozások miatt teljesen zárva volt. Ez óriási lehetőséget adott a képi világ megkomponálásához, hiszen „normális” esetben teljesen esélytelen, hogy csak magunk legyünk egy ekkora épületkomplexumban. Csodálatos érzés volt, igyekeztünk kihasználni ezt a vissza nem térő lehetőséget. Természetesen a biztonságra mi is maximálisan odafigyeltünk, minden szereplő és stábtag átesett a koronavírusteszten, a színfalak mögött pedig maszkban dolgoztunk” – avatott be a részletekbe az énekesnő.

Ahogy azt már a rajongók megszokhatták, Csézy ezúttal is tervezett saját ruhákat a dalhoz. „A fiatal menyasszony ruháját és a zöld ruhát én terveztem, ami magán viseli a tradicionális és modern stílusjegyeket is. Nyáron, amikor még utazhattunk, két napra »elszöktünk« a férjemmel Bécsbe, onnan hoztam ezt a gyönyörű selyem anyagot.”

Most pedig hallgasd meg a dalt:

Klippremierek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top