nlc.hu
Sztárok

Amal Clooney legjobb ruhái

5 öltözék, ami bizonyítja: Amal Clooney vérbeli divatikon

Amal Clooney korunk egyik legnagyobb stílusirálynője, ez nem is kérdés.

Amal Clooney – leánykori nevén Amal Alamuddin – nemzetközi jogra és emberi jogokra szakosodott jogászként a szakmájában már a kétezres évek elejétől hírnevet szerzett és többek között a Hágai Bíróságon is praktizált. Tény azonban, hogy a világ nagyobbik része csak azt követően ismerte meg a nevét, hogy George Clooney barátnője, majd 2014-ben a felesége lett. Mindemellett pedig korunk egyik meghatározó divatikonjává is vált. Íme öt szett, ami minden kétséget kizáróan bizonyítja ezt!

A polgári esküvő

Amal és George Clooney 2014 őszén, Velencében kötöttek házasságot. A velencei Palazzo Ca’ Farsetti-ben tartott polgári ceremónián az ara ezt a minimalista stílusú, fehér, nadrágos szettet viselte, melyet Stella McCartney tervezett a számára. Az outfit sok szempontból eredetibb és emlékezetesebb választás volt, mint az a csodaszép, de inkább klasszikusnak mondható csipke menyasszonyi ruha, melyet az egyházi ceremónián viselt.

Amal Clooney

George és Amal Clooney Velencében (Fotó: Giulia Candussi/Corbis via Getty Images)

MET-gála

A Clooney-házaspár több alkalommal is részt vett már a MET-gálán. A színész nem tartozik azok közé a férfi hírességek közé, akik öltözködés tekintetében bevállalósak lennének az eseményen, a neje azonban annál inkább. A 2018-as luxusjelmezbál témája a Mennyei testek: divat és a katolikus képzelet volt. Amal Clooney egy fiatal londoni divattervező, Richard Quinn metálfényű, nadrágos-uszályos kreációját öltötte fel erre az alkalomra. Az egyházi témára, ha nem is túl szorosan, de az uszályon látható vörös rózsás, fehér liliomos minták utaltak.

Amal Clooney

A 2018-as MET-gálán  (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

A királyi esküvőn

Amal és George Clooney hivatalosak voltak Harry herceg és Meghan Markle esküvőjére is. A ceremónián a jogásznő egy kanárisárga Stella McCartney szettben jelent meg, amivel élmezőnybe került a a násznép hallgatólagos ruhaversenyén. A kreáció, mely eredetileg személy szerint Amal Clooney számára készült, annyira népszerű lett, hogy McCartney hét hónappal később „Amal ruha” néven piacra is dobta a modellt 1995 dolláros, vagyis mintegy 570 ezer forintos áron. 

Amal Clooney

A Clooney házaspár Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

Bársonyt nyáron? Naná!

A bársony nem épp egy tipikus nyári ruhaanyag, ám Amal Clooney bebizonyította, hogy igenis viselhető ebben az évszakban is. A Bejrúti Amerikai Egyetem jótékonysági gálavacsoráját ugyanis történetesen egy júniusi napon rendezték meg, a jogásznő pedig a rendezvényre egy burgundi vörös, bársony Alberta Ferretti estélyiben érkezett, a hozzá tűpontosan illő rúzzsal. Ezt az árnyalatot egyébként különösen kedveli és gyakran hordja. Jól is teszi.

Amal Clooney

Amal Clooney a Bejrúti Amerikai Egyetem gálavacsoráján (Fotó: Ricky Vigil M/GC Images)

A Buckingham-palotában

Clooney-ék 2019 tavaszán a Buckingham-palotában vettek részt Károly herceg alapítványának díszvacsoráján. A színész a legkevésbé sem meglepő módon a szokásos, alap fekete szmokingot húzta fel, Amal viszont a valaha volt egyik legstílusosabb öltözékét viselte. Az aszimmetrikus köpennyel ellátott, hófehér estélyit azonban nem egy épp aktuális kollekcióból szemelte ki, de nem is egyedileg csináltatta. A kreáció egy vintage darab volt, a 2013-ban elhunyt Jean-Louis Scherrer francia divattervező 2007-es tavaszi kollekciójából.

Amal Clooney

A Buckingham-palotában (Fotó: WPA Pool/Getty Images)

Még több divatikon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top