nlc.hu
Sztárok

Ennyit változtak az Ace Ventura főszereplői 2020-ra

26 éves az Ace Ventura! Ennyit változtak a főszereplők a premier óta

Tegyünk egy kis időutazást az Ace Ventura főbb szereplőivel. Nézzük meg, hogy festettek a filmben, és hogy néznek ki most.

Az Ace Ventura túlzás nélkül állati siker volt. Egészen biztos, hogy szinte mindannyian többször láttuk és, ha minden apró részletet nem is, néhány jelenetet máig fel tudunk idézni. Bármilyen hihetetlen, de a film 1994-es, tehát már 26 éves. Utánajártunk, mi van most a főszereplőkkel.

Jim Carrey

Kivel is kezdhetnénk mással, mint a címszereplővel, magával az állati nyomozóval. Az 1994-es film, és egy évvel későbbi folytatása erősen beindította a karrierjét, természetesen a Dumb és Dumberrel és A maszkkal együtt. Az 1990-es és 2000-es évek egyik legjobban kereső sztárja lett. Később komolyabb szerepeket is vállalt. A Truman Show, a Makulátlan elme örök ragyogása című drámai előadásaiért jelölték a Golden Globe-ra.  Játékosabb szerepei közül mindenképpen említésre méltó a Grincs és a Mr. Popper pingvinjei is.  Nemrég olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy jön az Ace Ventura 3. De nem tudni, a színész vállalná-e.

A magánélete egyébként igencsak viharos; kétszer házasodott, első felesége Melissa Womer, a Comedy Store egyik pincérnője volt, akitől lánya, Jane Erin Carrey  született 1987-ben. A házasság hivatalosan 1995-ig tartott, de 1994-ben a már különélő Carrey randevúzni kezdett a Dumb és Dumber egyik szereplőjével, Lauren Hollyval, majd 1996. szeptember 26-án összeházasodtak. Házasságuk azonban egy évig sem tartott. Ezek után Renée Zellweger felé kacsingatott, akivel a Én és én és az Irén  forgatásán találkozott, de a kapcsolatuk 2000 decemberében szakítással zárult. 2005 decemberétől Jenny McCarthy színész/modellel randizott, ám kapcsolatukat csak 2006 júniusától vállalták fel nyilvánosan, 2010-ig voltak együtt. Ugyanebben az évben február 27-én örömmel közölte rajongóval a Twitteren, hogy immáron boldog nagypapaként tengeti mindennapjait, lánya ugyanis életet adott kisfiának, Jackson Riley Santanának.

2015-ben sajnos megrázó dolog történt. A színész barátnője, Cathriona White öngyilkos lett. Állítólag azért, mert Carrey szakított vele. Ráadásul a tömérdek gyógyszer, amit bevett, a színész nevére volt felírva, így rendőrségi ügy lett belőle.

Jim Carrey Ace Venturaként

Ez a figura mindnyájunkban nagy nyomot hagyott

És Jim Carrey 2020 februárjában a legújabb filmje bemutatóján:

A Sonic, a sündisznó bemutatóján.  Regency Village Theatre -2020. február 12. Fotó Jon Kopaloff/Getty Images/AFP

A Sonic, a sündisznó bemutatóján. Regency Village Theatre – 2020. február 12. (Fotó Jon Kopaloff/Getty Images/AFP)

Courteney Cox

1994 sokak számára volt több szempontból is nagyon szerencsés és sikeres. Az Ace Ventura Melissa Robinsonját alakító Courteney Cox ebben az évben került be a máig is ikonikus sorozatba, a Jóbarátokba, Monicaként, és azóta is barátnők Jennifer Anistonnal. Miután a Jóbarátok véget ért, Coxnak ajánlották fel Susan Mayer szerepét az éppen akkor induló Született feleségekben. Azonban a színésznő a terhessége miatt nem tudta vállalni a munkát, így a szerep Teri Hatcheré lett. Ezután főként filmes munkákat várták. Szerepelt például több Sikoly-fimben. Aztán visszatért a sorozatokhoz is, a Született szinglikben nyújtott alakításáért pedig Golden Globe-jelölést kapott, mint legjobb színésznő, 2010-ben.

A gyermeke apjától 2012-ben vált el, 2013 óta a Snow Patrol együttes egyik tagjával, Johnny McDaiddel alkotnak boldog párt.

Melissa Robinson

Melissa Robinsonként 1994-ben

26 évvel később is nagyon csinos:

Courteney Cox 2020

2020 januárjában egy megnyitón Los Angelesben (Fotó: Jean Baptiste Lacroix/Getty Images/AFP)

Sean Young

Lois Einhornt alakította a fimben és elég sok minden kiderült a karakteréről a végére. A karrierje ekkor már megindult a lejtőn és még az Ace Ventura sem tudott rajta segíteni. 1994. november 22-én megszületett első gyermeke, Rio Kelly Lujan, majd a második 1998. január 26-án, Quinn Lee Lujan néven. Több szerepet is elutasított ekkor. Aztán sokáig próbálkozott B kategóriás filmekben és sorozatokban, de mindig botrányokba keveredett. 2012-ben letartóztatták, miután állítólag összeverekedett egy biztonsági őrrel a 84. Oscar-díjátadón, amikor meghívás nélkül megjelent. Legutóbb 2018-ban szerepelt egy sorozatban.

Sean Young -Lois Einhorn

Lois Einhornként elég fontos szerepe volt

A színészet mellett egy vállalatot is vezet, az Austin Film Tours-ot, aminek 2017-ben társalapítója volt.

Sean Young 2020

Sean Young és Cathleen Young egy díjátadón 2020. január 24-én Beverly Hillsben (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images for the 45th Annual HUMANITAS Prize/AFP)

Tone Loc

Az Ace Ventura  előtt már ismert rapper volt, a film pedig a sorozatok világát is megnyitotta a számára.  Jellegzetes hangja miatt szinkronszerepeket is vállalt, főként mesefigurákét. Az elmúlt években Loc felélesztette rap-karrierjét.

Emilio és Ace háta...

Emilio és Ace háta…

Napszemüveg nélkül csak 2015-ös képet találtunk róla, éppen koncertezik:

Tone Loc 2015-ben

 „I Want My 80’s” koncert New Yorkban, 2015. november 6. (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP)

Dan Marino

A focista Dan Marino saját magát alakította, méghozzá igen emlékezetesen. Marino a visszavonulása után a sport közelében maradt, mivel a CBS The NFL Today és az HBO Inside the NFL elemzője lett. Majd tanácsadóként is visszatért a csapatához. Az Ace Ventura pedig a filmek és a sorozatok világába is megnyitotta számára a kaput. Szerepelt például a Bad Boys II-ben is.

Dan Marino az Ace Venturában

Dan Marino és Ace Ventura filmben

2020 februárjában, hol máshol, mint a pályán, ünnepélyes keretek között:

Dan Marino 2020-ban

Dan Marino a Hard Rock Stadionban, 2020. február 02., Miami, Florida (Fotó: Maddie Meyer / Getty Images / AFP)

Még több akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top