nlc.hu
Sztárok

Völgyesi Gabi interjú

Völgyesi Gabi: „Sokszor hiszik rólam, hogy gőgös vagyok”

A határozott külső mindig érzékeny belsőt takar. Igaz ez Völgyesi Gabi esetében is, akit sokszor tévesen ítélnek meg az emberek. A Unique énekesnője az nlc-nek mesélt arról, milyen is ő valójában.

Nemrég láthattunk a Konyhafőnök VIP-ben az RTL Klub-on. Mit adott neked ez a verseny?

Korábban nagyon egyoldalúan főztem a gyerekek miatt, hiszen a kisfiam, Eliot nagyon válogatós. A műsor előtt részt vettem egy olyan felkészítő tanfolyamon, amit elismert séfek tartottak. Alapvető dolgokat tanultunk meg kicsit másképp, nekem ez volt a legnagyobb nyeremény. Nagyon jó társaság jött össze, szerettem a szereplőtársaimmal és a műsorkészítőkkel együtt dolgozni. Sok újdonságot elsajátítottam a műsorban is, megérte minden pillanata.

Úgy látszott, hogy nem igazán álltál bele egy konfliktusba sem. Miért?

Igyekeztem érzelmileg stabil maradni, ami a feszültséggel teli versenyhelyzetekben nem mindig egyszerű. Nem sírok, nem toporzékolok, ha valami nem sikerül, hanem próbálom magam összeszedni és lelkileg egyben maradni. Hihetik rám azt, hogy öntelt vagy gőgös vagyok, pedig nem vagyok az. Csak próbálok önazonos maradni.

Szoktál hozzászólásokat olvasni a neten? Zavarnak a kritikák?

Régebben zavartak, de most már elengedem őket. Bárki lehet egy név mögött, ezért sem foglalkozom ezzel. A családom, barátaim kritikáját viszont mindig meghallgatom. Édesapám nagy megmondóember, ő mindig a szemembe mondja, ha valami nem tetszik neki.

Ezt hogy viseled?

Mivel ő az apám, ezért elfogadom, amit mond, de nem mindig értek vele egyet. Egyébként nagyon családcentrikus vagyok és figyelek arra, hogy ne legyenek köztünk nagyobb viták.

Völgyesi Gabi nem áll bele a konfliktusokba (Fotó: Völgyesi Gabi)

Völgyesi Gabi nem áll bele a konfliktusokba (Fotó: Völgyesi Gabi)

Nem vagy egy vitatkozós típus?

Dehogynem. De nem l’art pour l’art csak azért, hogy vitatkozhassak, hanem hiszem, hogy ez a fejlődés útja. Ádámmal már huszonöt éve vagyunk együtt, és nem működne a kapcsolatunk, ha nem disputálnánk egymással. Szerintem nem szabad semmit a szőnyeg alá söpörni, meg kell hallgatni értő figyeléssel a másik érveit. Fontos, hogy a „gyújtópontokra” redukáljunk egy-egy vitát, hogy ne váljon parttalanná és próbáljuk meg az érveket és ellenérveket számításba venni. Nyilván sokszor nehéz higgadtnak maradni, mert repít a vita heve, de mégis törekedni kell rá. Miután ő elmondta a magáét, vagy én az enyémet, ideális esetben elgondolkodik rajta a másik, aztán jön a reakciója, majd – ha ügyesen vitatkoztunk – a kettőnk szintézise. Hegel után szabadon. Ha nem ütköztetnénk időről időre a véleményünket, csak kimondatlan sérelmeket halmoznánk fel, nem fejlődnénk együtt a kapcsolatunkban.

Ki enged közületek hamarabb?

Nincs olyan, hogy ki engedékenyebb. Megkeressük a vitapontokat. Egy jó kapcsolatban senki sem ül rá a másik fejére és üti azt.

Ádámmal együtt dolgoztok a Unique zenekarban. Hogy vélekedtek a jövőről? Nincs bennetek félelem? Hiszen nem tudni, mikor lesz újabb koncert.

Nem vagyok ijedős típus. Egyébként pedig sok munka van a Unique háza táján mostanság. Elkészítettük három slágerünknek a „home session” változatát még a karanténidőszak alatt, amiket felraktunk a YouTube-csatornánkra. Persze, hazabeszélek, de szerintem tényleg nagyon szuperek lettek! Ádám jelenleg a következő kislemezdalunkon dolgozik, amit én várok már a legjobban, hogy megjelenjen. Nemrég lett elérhető a raktárkoncertünk felvétele, amibe csak bele akartam kukkantani, de olyannyira behúzott, hogy egy szuszra végignéztem. Tavaly adtunk egy nagykoncertet, ahol egy komplett komolyzenei szekcióval is hozzájárult a komplex hangzáshoz. Felvettük ezt a koncertet, aminek az utómunkálatai is most zajlanak. Amíg Ádám itt van mellettem, addig nincs gond. Ő az én legfőbb szövetségesem, a lelki társam. Megpróbálom megkeresni a jó oldalát a dolgoknak. Bízom magamban is és abban, hogy mindig lesznek új ötleteink, amiket meg tudunk valósítani. Nyáron például elkezdtem ismét egy ügyvédi irodában dolgozni, és nagyon élveztem, hogy újra a szakmámban tevékenykedhetem. Jól esett visszacsöppenni a jogszabályok közé. A munka azonban jelenleg szünetel a koronavírus miatt. Azóta elkezdtem újra jogi témájú előadásokat hallgatni az interneten, szakirodalmat olvasok, képzem magam. Szeretek ezzel foglalkozni szabadidőmben, de a járványhelyzet után nem biztos, hogy egy ügyvédi irodában fogok dolgozni.

Miért nem?

Mert szeretek szabadon élni, a szabad gondolkodás híve vagyok. A fellépéseken nagyon jól érzem magam, és úgy osztom be az időmet, ahogy szeretném.

Ha nem lesznek fellépések jövőre sem, akkor mihez kezdtek majd?

Ez egy bizonytalan időszak számunkra, nem lehet tudni, mi lesz később. Ádám nemcsak a Unique-kal dolgozik, hanem zeneszerzőként másoknak is ír dalokat és vannak egyéb vállalkozásai. Illetve én is gondolkozom más projekteken, de ez még kiforratlan, tényleg a jövő zenéje.

Völgyesi Gabi a fiaival (Fotó: Völgyesi Gabi)

Völgyesi Gabi a fiaival (Fotó: Völgyesi Gabi)

A kisfiad most kezdte az általános iskolát, hogyan vette az akadályokat?

Ez a világjárvány nagy próbatétel a gyerekeknek. Nemcsak Eliotnak, aki első osztályos, hanem a nagyfiunknak, Martinnak is. Martin egész nap maszkban van a suliban, egy teljesen új helyzetet kellett megszoknia. De jól sikerült az évkezdés. A kicsivel most itthon vagyok, mert online oktatás van két hétig, és igazán ügyes és szorgalmas. Most tanulják a betűk írását, hogyan kerekítsék az o betűt és ilyesmi. Nagyon büszke vagyok rá, mert mindig igyekszik helytállni.

A fiaid jó testvérek?

Nagyon összetartanak, jó szövetségesek. Olyan fiúk, akik egymásnak meglepetéseket készítenek, megosztják a játékaikat, de ha kell akkor verekednek. Ők úgy mondják: bunyóznak. Ez két fiúnál egyébként természetes, ezt meg kellett szoknom. Ma már tényleg csak akkor avatkozom bele, ha látom, hogy durvul a helyzet.

Jó, hogy fiaid vannak?

Isten! Mindent úgy hozott az élet, ahogy szerettük volna. Két év a korkülönbség a gyerekek között és mindketten januári születésűek, úgy, ahogy én is. Ezért a mi szülinapunkat mindig együtt tartjuk. Karácsony után ez a legnagyobb ünnep az évben számunkra. Idén negyvennégy leszek, Eliot hét, Martin pedig kilenc.

Hogy állsz a korodhoz?

Foglalkoztat is az öregedés és nem is. Mindig változik bennem ez az érzés. Nem félek az idős kortól, inkább az van bennem, hogy szeretném megalapozni az életemet mind anyagilag, mind fizikailag, hogy jól érezzem magam később is a bőrömben.

Elégedett vagy az alakoddal, a külsőddel?

Kislánykoromban túlsúlyos voltam és amikor nőiesedni kezdtem, el akartam bújni a világ elől. A fiúk Völgyesi-Hegyesinek csúfoltak, én pedig teljesen összeomlottam. Bő ruhákat hordtam és nem akartam, hogy látszódjanak az idomaim. Jó időbe telt, míg megbékéltem magammal. Ádám mellett azt érzem, hogy minden adottságom úgy jó, ahogy van. A hangulatomtól függően akár szívesen veszek fel szűk ruhákat is. Elégedett vagyok magammal, kibékültem a testemmel. Most sokat tornázom is, szeretek futni és otthon edzeni.

Az étkezésre is figyelsz?

Igen. Igyekszünk a fehér cukrot és a finomra őrölt lisztet kerülni, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, nem iszom tejet, a kávét rizstejjel és mézzel iszom. Próbálom a leginkább egészséget támogató ételeket fogyasztani és azt adni a családomnak is.

Völgyesi Gabi mindig ügyel a szépségápolásra (Fotó: Völgyesi Gabi)

Völgyesi Gabi mindig ügyel a szépségápolásra (Fotó: Völgyesi Gabi)

Az arcod és a bőröd mindig ápolt, sokat foglalkozol a szépségápolással?

Nálam a felkeléshez, lefekvéshez hozzátartozik az arcápolás. Szeretek ápoltan, sminkben utcára lépni. Évente pár alkalommal igyekszem eljutni különféle arckezelésekre is. Legutoljára hydrobalance kezelésen jártam, ami gyönyörűvé varázsolta a bőrömet.

Hogyan töltitek a karácsonyt?

Ez még nagyon képlékeny. Mindig összegyűlik a nagy család, de most a vírus miatt nem tudjuk, hogy alakulnak a dolgok. Az biztos, hogy itthon négyesben meghitt hangulatban várjuk majd a Jézuskát szenteste. A gyerekek már nagyon várják és én is. Nagyon szeretem a karácsonyt, már december elején feldíszítjük a házat kívülről-belülről, hogy érezzük, nemsokára itt az ünnep. Kint a kertünkben több száz méter izzósor van felszerelve, lehet, hogy giccses, de én így szeretem.

Még több interjú az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top