nlc.hu
Sztárok

Frances Bean Cobain felnőttként

Így találta meg a boldogságát, a Nirvana néhai frontemberének 28 éves lánya, Frances Bean Cobain

Bár örökölte szülei zenei tehetségét és filmszerepekkel is megkínálták, Kurt Cobain és Courtney Love lánya, Frances Bean Cobain inkább más művészeti ágban bontakozott ki.

A Nirvana néhai frontembere, Kurt Cobain és a Hole énekesnője, Courtney Love lánya, Frances Bean Cobain nem született egyszerű családba. 1994-ben mindössze kétéves volt, amikor édesapja meghalt, édesanyja pedig már akkoriban is a függőségeivel küzdött és lényegében ezt teszi azóta is. Az apai nagymamája, a nagynénéi, illetve amikor az állapota – és a bíróság – épp engedte, az édesanyja nevelte.

Frances Bean Cobain

Frances Bean Cobain egykor szüleivel és felnőttként (Fotók: Getty Images)

Számos sztárgyerekhez hasonlóan ő is belekóstolt a modellkedésbe: 2006-ban az amerikai Elle magazinban pózolt édesapja ruháiban, később több más, neves divatmagazinba is fotózták, 2017-ban pedig Marc Jacobs tavaszi-nyári kollekciójának kampányarca lett. Mindemellett filmszerepekkel is megkínálták, többek között Tim Burton felkérte az Alice Csodaországban moziváltozatának címszerepére, ám ő nem fogadta el az ajánlatot, ahogy állítólag az Alkonyat-filmek Bellájának szerepét is visszautasította. A színjátszás helyett ugyanis más művészeti ág érdekelte.

Frances Bean Cobain

A Marc Jacobs divatház kampányában (Fotó: marcjacobs.com)

18 éves korától New York-i Bart College-ben tanult vizuális művészetet. Az első kiállítása 2010-ben volt és azóta is rendszeresen részt vesz különféle képzőművészeti projektekben, illetve a képei időről időre feltűnnek különféle tárlatokon, de az Instagramon is büszkén mutogatja azokat.

Egy interjújában bevallotta, nem rajong különösebben a grunge zenéért és édesapja egykori zenekaráért, a Nirvanáért sem, inkább az olyan előadókat kedveli, mint az Oasis vagy Nina Simone. És bár komolyabb zenei karriert nem tervez, több alkalommal is bizonyította, hogy jócskán örökölt szülei tehetségéből: gyönyörű hangja van és gitáron is játszik. 

2014-ben feleségül ment  Isaiah Silvához, a The Eeries zenekar frontemberéhez, házasságuk azonban csupán két évig tartott. Néhány hónapja azt pletykálták, hogy Matt Sukkar filmproducerrel jár, ám ők azt állítják, csupán régi barátság van köztük, így Frances Bean hivatalosan jelenleg szingli. 

Frances Bean Cobain és édesanyja, Courtney Love

Frances Bean Cobain és édesanyja, Courtney Love (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)

Édesanyjával érthető okokból meglehetősen bonyolult a kapcsolata. „Amikor anyám egészséges periódusában van, ő az egyik legteljesebb, legszebb, legintelligensebb, legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam. Aki azonban olyan okos, mint ő, nem mindig tudja kezelni önmagát. Mélyen empatikus és intelligens, de nem fér a bőrébe. Ilyenkor önpusztítóvá válik, mert nem tudja, mit kezdjen az információkkal és az érzéseivel” – nyilatkozta egy alkalommal Frances Bean.

Édesapja után jókora vagyont örökölt, csak a jogdíjak rá eső részéből havonta mintegy 100 ezer dolláros bevétele van és több mint 11 millió dolláros vagyon felett rendelkezik. Épp ezért a pénzhez való hozzáállása sem mondható átlagosnak.  „A pénzzel való kapcsolatom sajátos, mivel nem én kerestem meg. Olyan, mint egy hatalmas óriáskölcsön, amitől soha nem szabadulok meg. Valaki olyannak a pénze, akivel soha nem találkoztam” – mondta erről.

Még több sztárcsemete:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top