nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet 95 éves lesz

II. Erzsébet királynő egy korlátozásoktól mentes születésnappal lepné meg magát

II. Erzsébet királynő áprilisban lesz 95 éves, és reméli, hogy már korlátozások nélkül ünnepelhet.

II. Erzsébet születésnapja mindig nagy népünnepély Angliában, ám tavaly csak szűk körben ünnepelt a koronavírus miatt. A vasárnapi brit sajtóértesülések szerint most nagyobb „bulira” készül a brit királynő, és reméli, hogy a júniusra tervezett születésnapi parádéra már korlátozások nélkül kerülhet sor – szúrta ki a hvg.hu. A lap azt írja,  az uralkodó ezzel is ki akarja fejezni elismerését a hadsereg által a járvány leküzdésére tett erőfeszítésekért.

A királynő hivatalos születésnapi ünnepségén a vörös aszfaltjáról híres Mall sugárúton rendszerint százezrek köszöntik II. Erzsébetet. Tavaly azonban, a járvány megfékezését elősegítvén, a windsori kastély belső nagy parkjában, közönség nélkül, a Walesi Gárda néhány tucatnyi katonájának díszszemléjével tartották meg az ünnepséget. A ceremóniát a királynő uralkodásának 68 éve alatt mindössze egyszer törölték el, 1955-ben a országos vasutassztrájk miatt.

erzsébet királynő születésnap

Erzsébet királynő tavaly, a születésnapi ünnepségén (Fotó: Getty Images)

Olvass még a brit uralkodóról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top