nlc.hu
Sztárok
Péterfy Bori nehéz szerepet kapott

Péterfy Bori: „Aljasság és gyengeség, ha a szülő a fizikai erejét használja a gyereke ellen”

Nehéz helyzet és igazi kihívás volt Péterfy Borinak a bántalmazó anya szerepe. Erről is mesélt nekünk.

Péterfy Bori számára élvezetes színészi kihívás volt az RTL Klub A Tanár harmadik szériájában forgatni, az általa megformált karakter viselkedése ugyanis nagyon távol áll tőle. A színész-énekesnő mesélt a forgatás élményeiről és arról, hogyan neveli kilencéves kisfiát, Domát.

Péterfy Bori egy olyan tanárnőt alakít az RTL Klub sorozatában, akiről senki nem gondolná, hogy otthon bántalmazza a fiát.

„Színészileg nagyon szeretek extrém karaktereket játszani, pláne, ha egy olyan nőről van szó, aki visszafogottnak látszik, de otthon egy állat. Nagyon profi volt a sorozatbeli fiam, Tibi, akit Márfi Márk alakított. Jó volt vele dolgozni, az igazi pofonok sem okoztak problémát neki. Fontos, hogy nyíltan beszéljünk ezekről a dolgokról, mert bármennyire felfoghatatlan számomra, de még mindig rengeteg szülő veri a gyerekét. Az, hogy a felnőtt a fizikai erejét használja a gyereke ellen, az szerintem a szülő gyengesége és aljassága. Nagyon nehéz dolog a gyereknevelés, sokszor az embernek elfogy a türelme, velem is előfordult, hogy rákiabáltam idegesen a kisfiamra, amit mindig nagyon meg is bántam utána. De egy gyereket verni megbocsáthatatlan.”

Péterfy Bori nagyon élvezte A Tanár forgatását. (Fotó: RTL Klub)

Péterfy Bori nagyon élvezte A Tanár forgatását (Fotó: RTL Klub)

Bori szerencsésnek mondja magát, mert a kilencéves kisfiával nagyon szoros a kapcsolatuk. „A karantén idején próbáltam nem a veszteségekre fókuszálni, hanem arra, hogy mi minden változik az életemben és ezt hogyan tudom jól használni. Szuper volt, hogy ennyi időt tölthettem a kisfiammal és egy csomó teljesen más dolgot tudtunk csinálni, például napközben hétköznap csatangolni kettesben a városban. Alkotó emberként persze nem nagyon tudok leállni. Tavasszal készítettünk egy új lemezt Szikra címmel, amit imádunk, de sajnos a lemezbemutató koncertre még mindig nem kerülhetett sor. Ősszel bemutattuk az Apád előtt ne vetkőzz című duódrámát Péterfy-Novák Éva regénye alapján, ami hihetetlen nagy munka volt. Aztán két előadás után nem tudtuk többet játszani. Azóta folyamatosan próbálok, most éppen az Átriumban. Várunk, készülünk, dolgozunk, hogy végre újra színpadra állhassunk. Felfoghatatlan ez az időszak, de egyszer csak vége lesz.”

Péterfy Bori ma már optimistán áll a jövő felé. „Hiszek a színházban és a zenekaromban is. És abban is, hogy művészet és kutúra nélkül nem lehet élni. Egy olyan társadalom, amelyik nem becsüli meg és hagyja elpusztulni a művészeit, tudósait, szellemi tőkéjét, nem lesz hosszú életű. Hiszem, hogy azok, akik azt javasolják, hogy a művészek menjenek el végre valami tisztességes munkát végezni, csak nagyon kevesen vannak. A közönség visszavár minket és mi is őket.”

A Tanár színészei: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top