nlc.hu
Sztárok

Rékasi Károly a szappanopera színészekről

Rékasi Károly szerint egy szappanopera szereplője nem kaphat szakmai díjat

Rékasi Károly a 24.hu-nak adott interjúban elmondta, szerinte lenézik a szappanopera színészeket.

Rékasi Károly a korábbi RTL Reggeli-szerepléséről, a szakmai díjakról, a szappanopera színészekről és a Barátok közt végéről is beszélt a 24.hu-nak.

„Valószínűleg az utolsók közé tartozom, akik ezt megtudták. Nem szoktam nyomozni, a munkára koncentrálok: hány napot forgatok a következő héten, hány jelenetem van, mikor tudok szöveget tanulni?”

– mondta utóbbival kapcsolatban, majd a „szappanopera-sztárságról” is elmondta a véleményét. 

„A szappanoperában szereplő színészek szakmai oldalról nagyjából az ebolavírus szintjén voltak. Jó néhányszor előterjesztettek szakmai elismerésekre, de mindig visszadobtak azzal, hogy »szappanopera szereplője nem kaphat szakmai díjat«. Picit indulatos vagyok ezekkel az emberekkel szemben. Szinetár Miklós osztályába jártam a Színművészeti Főiskolán – vajon ő képzett külön szappanopera-szereplőket? Színészeket képzett. Higgyük már el, hogy akit ez az ember bátorított, hogy járja az útját, az nem tesz különbséget Tybalt és Bartha Zsolt között. Az aljanépnek nem kell elhinnie, de én tudom, hogy nem kisebb odaadással fogalmazom meg Bartha Zsolt karakterét, mint A gyertyák csonkig égnek Henrikjét. Nekem megvolt mindkettő, és ez piszkosul jó érzés. Az más kérdés, hogy a motorbalesetem után némileg lesántultam, és a József Attila Színházban egyszer csak nem találtam a nevemet az új évadban kitűzött előadások szereposztásában” – nyilatkozta a lapnak Rékasi.

rékasi károly

Rékasi Károly (Fotó: Smagpictures)

Olvass még BK-szereplőkről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top