nlc.hu
Sztárok

Nagy Feró akkor és most

Nemzet csótányából szerethető csempész: Nagy Feró akkor és most

A 75 éves Nagy Feró nem bír leállni, rengeteg arcát láthattuk már az elmúlt évtizedek alatt: nemcsak énekesként, az X-Faktor mentoraként és színészként is megcsillogtatta már a tudását.

Tartalmas és cseppet sem unalmas életpálya áll Nagy Feró mögött, aki 1970-ben alapította meg a Beatrice zenekart Csuka Mónikával közösen, ez az együttes volt akkor az ország egyetlen női beatzenekara. 1978-ban Feró újralakította az immáron rockzenét játszó Beatricét, aminek a frontembere lett. Útlevelét hamarosan bevonták, a rendszer pedig igyekezett ellehetetleníteni az együttest, felsőbb utasításra 1981-ben a zenésszervezetek is elhatárolódtak tőle, így feloszlottak. Még 1981-ben Feró létrehozta az Ős-Bikinit, aminek 1985-ig volt a frontembere, ekkor helyére D. Nagy Lajos került.  

Nagy Feró akkor és most

Nagy Feró a barátaival (Fotó: Csibi Szilvia/smagpix)

Nagy Feró nem adta fel, 1987-ben alakította újra a Beatrice zenekart, amely ezután már mint sikeres együttes több slágerlistás dalt is magáénak tudhatott.

Nagy Feró akkor és most

Nagy Feró, a zenekar frontembere mindig is büszkén vállalta, hogy ő a „nemzet csótánya” (Fotó: Urbán Tamás / Fortepan)

Zenei pályafutása mellett több színházi darabban és játékfilmekben is szerepelt, jelenleg az RTL Klubon futó Keresztanyu sorozat egyik csempészét, Babost játssza, akinek karaktere több mint szerethető.

Nagy Feró akkor és most

Nagy Feró Babos szerepében a Keresztanyu című sorozatban (Fotó: Sajtóklub)

Saját bevallása szerint a Beatrice frontembere a színpadon kemény rocker, de a magánéletben gyakran elérzékenyül, nem csoda, hiszen már kétszeres nagypapa.

„Imádom az unokáimat, a kisebbiktől csak egy ajtó választ el, mert mellettünk laknak, a nagyobbik, Patrik pedig a vasárnapokat nálunk tölti. Leírhatatlan érzés, hogy amikor hazaérek egy fellépésről, befekszem a feleségem mellé az ágyba, egy hároméves kisember is ott van, és félálomban tapogatja az arcom, majd amikor megtalálja a bajuszom azt mondja: Papa, szeretlek!” – mondta korábban a Borsnak a Dal 2020-as zsűritagja.

Nagy Feró akkor és most

Nagy Feró feleségével 2007-ben (Fotó: Csibi Szilvia/smagpix)

Olvass még a Keresztanyuról az nlc-n!

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top