nlc.hu
Sztárok

Visszatért a ValóVilág Villába VV Krisztián

VV Krisztián: „Az emberek pénzért mennek, amit menet közben elfelejtünk, mint én is”

Egy rövid látogatásra érkezett Bracsó Krisztián a ValóVilág Villába, ahol korábban ő maga is sok mindent megélt. Ha ennyiből nem ugrik be, kiről van szó, akkor talán VV Mici villaszerelmeként jobban be tudod őt azonosítani.

Milyen volt visszatérni a Villába?

Nagyon vegyes érzelmek kavarogtak bennem. Ahogy beléptem, felelevenedett minden régi emlékem, minden szobához fűzött emlék, a Párbajom is felelevenedett és az összes ember, akivel együtt éltem a Villában eltöltött idő alatt. Rengeteg emlék fűz oda, és nagyon boldog voltam bent. Hálás vagyok, hogy bemehettem újra. 

Úgy tűnt, mintha izgultál volna, mielőtt bementél.

Így volt. Ahogy rám került a mikroport, még nem volt semmi, de az ajtóban ugyanúgy vert a szívem, mint amikor játékosként léptem be a Villába. Tudom, mit éreznek a mostani villalakók és abszolút megértem őket.

A ValóVilág 8. évadában szerepelt VV Krisztián, aki most visszatért a Villába

A ValóVilág 8. évadában szerepelt VV Krisztián, aki most visszatért a Villába (Fotó: Sajtóklub)

Sok év távlatából van valami, ami hiányzik neked a Villából? 

Ha nagyon ki kéne emelnem egy konkrétumot, akkor az egyedüllét. Ha újrakezdhetném, sokkal többet koncentrálnék a saját játékomra, és arra, hogy megmutassam azokat az elveket, ami alapján felnőttem és visszaadjam jobban a saját értékrendemet. 

Akkor is bántad, hogy nem mutattad meg jobban magadat vagy az elmúlt években változtál ennyit? 

Rengeteget változtam. Mindig lehordják itthon a valóságshow-kat, hogy rossz hatással van másokra és a játékosok személyiségfejlődésére is. Szeretném megcáfolni, mert az én esetemben elmondhatom: hálás vagyok, hogy 2016-ban beköltözhettem, és most is látom a bent élőkön, hogy hatalmas személyiségfejlesztő. 2016-ban rengeteget hibáztam, nem véletlenül esetem ki negyedikként és azokat a hibákat két éven át próbáltam magamban helyretenni, szembe kellett velük nézni és tanulni belőlük. Most, hogy harminc felé vagyok, úgy érzem, sikerült építkeznem a tapasztalataimból. Máshogy nézem a mostani játékosokat is. Nemcsak azok nyernek egy ilyenen, akik elviszik a fődíjat, hanem minden résztvevő, mert felerősít a bezártság sok tulajdonságot és gyorsabban tudsz szembenézni a hibákkal, innen pedig hamarabb tudsz továbblépni. Például következetesebb lettem, de látom a mostani villalakókon is, hogy mások, mint a beköltözéskor.

A ValóVilág finálé hetén sok minden a felszínre jött, erről VV Krisztián is gondoskodott

A ValóVilág-finálé hetén sok minden a felszínre jött, erről VV Krisztián gondoskodott (Fotó: Sajtóklub)

Testközelből találkoztál a TOP5 játékossal, mi a véleményed róluk?

Követtem a műsort, ha nem is napi szinten, így volt egy elképzelésem, de a bent töltött idő alatt változott a véleményem róluk. Bizalmas beszélgetés zajlott köztünk, az is volt a feladat, hogy sok minden felszínre jöjjön a játék közben. 

Van olyan, akiről pozitív irányban változott meg a véleményed? 

Talán leginkább Merciről. Nagyon fiatal, és csupa szív, nyitott, lelkis és kellemes beszélgetőpartner, akiben nincs rosszindulat. A nézőkben közben az jöhet le, hogy egy buta kislány, aki egész nap csak nyávog. Nyilván az sem mindegy, hogyan állsz hozzá, mert én tettem arról, hogy mindenki a komolyabb arcát mutassa. 

Úgy érzed, tekintélyt parancsoló voltál? 

Igen, és a munkámból kifolyólag is szükségem van erre, mert embereket irányítok, akiknek tudniuk kell, hogy velük együtt dolgozom és ugyanezt csinálom, ha kell, amit ők. De kell, hogy tudják, ki fogja össze a feladatokat, ki irányít, kire lehet számítani. Pont ezt a szemléletet vittem be a Villába, mert nyomatékosítottam bennük, hogy ezt a feladatot most nem nevetjük el, nem viccelődünk, mert a válaszokra kíváncsiak. Láttam, hogy izgultak, mert nem tudták, mi következik, de nem akartam, hogy mismásoljanak. 

Valóban őszinték voltak szerinted? 

Abszolút. Próbálkoztak azzal, hogy kikerüljék a választ, különösen Moh. Rá is szóltam, hogy éltem bent eleget a Villában, szóval ne nekem kezdd el megmagyarázni a dolgokat, és tudom, mennyi feszültség gyűlik fel ennyi idő alatt. Idővel felszínre jöttek a csalódások is, ezekből komoly konfliktusok is lettek, ami hatással van a végkimenetelre. 

Már azt is látod esetleg, ki nyeri az idei évadot? 

Szerintem Bálint, és én amúgy neki is szurkolok. 

Miért éppen neki? 

Azt mondom, hogy ha valakinek meg kell nyernie ezt a játékot, akkor az ő személyében vélem felfedezni a legkevesebb taktikát. Benne nem látom a sunyiskodást, mint a többiekben, kifejti a véleményét, nem burkoltan célozgat. Hozzám is odajött, hogy a „kérdezz-felelek játék” mennyit segített neki, és nem hitte, hogy változhat még a véleménye a bentiekről, de mégis ez történt. Nekem a való életben is az ilyen emberek a szimpatikusak.

Ha már való élet, akkor az utóbbi időben kevesebbet lehetett rólad hallani.

Élem a hétköznapi boldog emberek életét, sokat dolgozok, próbálok fejlődni, iskolába is szeretnék majd beiratkozni a járvány után, hogy nyelvet tanuljak. 

Hiányzik neked a figyelem? 

Igen, szeretek középpontban lenni, szeretem a kihívásokat is, természetesen szívesen vállalom a szerepléseket. 

Indul például a Survivor, ilyen műsorba is elmennél? 

Felmerült bennem és biztattak is, hogy tegyek egy próbát. Nagy kihívás lenne, mert nem vagyok az a nagy vadonélő típus, viszont a versenyt szeretem, nagy falat lenne. Sok mindent tudnék még mutatni, amit nem is néznének ki belőlem. Szerintem meg tudnám lepni az embereket. 

Mint például azzal, hogy sokat jótékonykodsz? 

2014 óta vagyok a hatvani nemzetiségi önkormányzat tagja, 2014 decemberében volt az első szeretetcsomag-osztás hátrányos helyzetű családoknak, amiben aktívan részt veszek azóta is. Ez tartós élelmiszert jelent, ruhákat, és most a hátrányos helyzetű gyerekeket szeretnénk az oktatásban segíteni, de sok más tervem is van. A járvány sok mindent megakadályoz, de például felkértek arra is, hogy tartsak motivációs előadásokat is, ahol magamról kell beszélnem, a munkáról, a ValóVilágról, és kérdezhetnek tőlem. Sokszor beszélek arról, hogyan tudtam például a játék után visszailleszkedni.

Szerinted mi a legjobb tanács, amit ezzel kapcsolatban a mostani villalakóknak adhatsz? Egy nap a Villában felér egy héttel is, ezt te tudod a legjobban. Ráadásul ott vannak a negatív visszacsatolások is, ami hirtelen rázúdul majd mindegyikükre. 

Szerintem átéli minden játékos, aki sokáig élt bent, hogy nehéz figyelmen kívül hagyni a visszajelzéseket, de ha tanácsolhatnék egy dolgot, ne olvasgassanak semmit. Ne menjenek bele felesleges vitákba, és fontos, hogy vonuljanak el, és gondolják át, mivel szeretnének foglalkozni a való életben. Kevés villalakónak sikerült a médiában maradni, ne is ez legyen a cél. Ha kapnak felkérést, akkor azt mérlegeljék, mennyire fontos nekik, de arra kell elindulni, ahol majd hosszútávon ki tudnak teljesedni az életben.

Szépen kikerülted minden válasznál Micit, pedig elég meghatározó része volt a villalétednek, és utána is. Szóval, mi a helyzet Micivel? 

Micivel tulajdonképpen nem vagyunk kapcsolatban, nem vagyunk egy pár, de eljutottunk arra a szintre, hogy van köztünk egy egészséges emberi viszony, ami nem barátság. Szerintem, akik egykor szerelemesek voltak, azok között utána nem lehet barátság, de tudunk jókat beszélgetni. Tudomásom szerint jól van, néha beszélünk telefonon, ennyiben kimerül. 

Mással tartod az évadotokból a kapcsolatot? 

Aktívan már nem, de hébe-hóba Vivire szoktam írni, Somával és ugye ott van Mici. 

Éppen Dani mondta el nekünk, hogy ő majdnem mindenkivel szeretné tartani a kapcsolatot, mert ez egy életre szóló kötelék köztük, de úgy tűnik, hogy ez idővel elhalványul. Mi a véleményed a villaszerelmekről, villabarátságokról? 

Azt gondolom, hogy nem feltétlenül azért lesz ezeknek vége, mert egy műsorban szövődik, sőt! Hanem ugye az ingerszegény környezetben felerősödnek az érzelmek, nincsenek külső visszajelzések, és felértékelődik egy kedves szó vagy ölelés. Éppen ezért szükségét érzi ennek mindennap, de a való életedben már érnek más ingerek is, az intenzitás alábbhagy. Az emberek pénzért mennek, a végén egy maradhat, amit menet közben elfelejtünk, mint én is. Viszont a kialakult viszonyoknál az egyik mindig többet akar, és azt veszem észre, hogy kint másképpen ismered meg a másikat, máshogy, mint a bezártság alatt.

A ValóVilág 10 eseményei felpörögtek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top