nlc.hu
Sztárok

Börtönt is kaphat Berki Krisztián a büntetőfékezés miatt

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra a 3 évvel ezelőtti büntetőfékezése miatt

A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. 
Berki Krisztián, vádemelés

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki szabálytalan és indokolatlan fékezéssel vészfékezésre kényszerített egy utasokat szállító autóbuszt 2018. március 17-én Budapest III. kerületében – közölte a vádhatóság.

A Telex és az ügyészségi Facebook-oldalon elérhető videó, valamint az eddigi információk alapján azt írja, hogy a volt FTC-vezérigazgató, Berki Krisztián ügyéről van szó. A Blikk korábbi információi alapján is a műsorvezető az érintett – olvasható a Hvg cikkében.

Berkivel szemben az ügyészség most végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyészség szerint ez történt:

  • A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg.
  • A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia.
  • Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra.
  • A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A busz biztonsági kameráinak felvételein tisztán látszik, hogy a busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az is látható, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt. 

Berki Krisztián nem először kerül a igazságszolgáltatás látókörébe, korábban áfacsalással is vádolták a hírességet, és jellemzően megbotránkoztató viselkedése miatt kerül a hírekbe. A saját magát főpolgármesternek jelölő celebnél előfordult olyan eset is, amikor kirohant egy élő adásból, csak mert a műsorvezető nem szimpatikus kérdéseket tett fel neki.

Fotó: Facebook/Berki Krisztián hivatalos oldala

Még több hír sztárokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top