nlc.hu
Sztárok

Széphalmi Juliska még nem készültem fel egy új szerelemre

Széphalmi Juliska: „Most érzem igazán, milyen nehéz egy elválás. Még nem készültem fel az újrakezdésre”

Szeptemberben döntöttek úgy Sánta Lacival, hogy elválnak egymástól, azt hitte, könnyen megy majd a váltás, de mostanában döbbent rá, hogy ez nem is olyan egyszerű. Széphalmi Juliska az nlc-nek mesélt a családjáról, a terveiről és arról, hogy mit gondol az új lehetőségekről az életében...

Jó pár hónap eltelt, mióta kiderült, hogy külön utakon folytatjátok a férjeddel, Sánta Lacival. Hogy vagy most lelkileg?

Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a váltás. Korábban azt éreztem, hogy pikk-pakk túl leszek ezen, de nem. Idő kell ahhoz, hogy lelkileg feldolgozzam a szétválásunkat. Nekem az volt a legfontosabb az életemben, hogy legyen egy családom, ami a biztonságot adja. Legyen egy olyan otthonom, ahová szívesen járok haza. A mi házunk ilyen volt, minden szeget mi ütöttünk be a falba, benne vannak az emlékeink, amitől nagyon nehéz megválni. Nemcsak a családunkat kell elengednem, hanem az otthonomat is. Megvoltak a napi rutinjaink, és megmondom őszintén, hiányoznak, hogy ezek már nincsenek.

Lacika mit érez ebből?

Érdekes módon, amióta különváltunk az édesapjával, azóta sokkal nyugodtabbnak látom őt. Sokkal kiegyensúlyozottabb. Az a fajta feszültség, ami körbevette, nyilván rá is hatással volt. Most pedig próbálunk olyan helyzetet teremteni Lacival, hogy ne érezze egyikünk hiányát sem. Ugyanannyi időt tölt vele, mint én és próbálunk maximálisan arra figyelni, hogy igazán boldog legyen a kisfiunk.

Úgy tudom, pszichológushoz is jártatok, hogy helyrehozzátok a házasságotokat.

Igen, és a mai napig járunk is. Voltunk párterápián is, most pedig azon dolgozunk, hogy szülőként jól tudjunk kommunikálni egymással. Nekünk most tényleg Lacika a legfontosabb, az ő érdekeit nézzük csak.

A férjeddel már soha nem lesztek egy pár?

Mint szülőpár örökké azok leszünk. Papíron még mindig férj és feleség vagyunk, és a pandémia miatt még egy kicsit tolódik a válásunk, de tudjuk, hogy nemsokára eljön ez az idő is. Rájöttünk mindketten arra, hogy nem egyfelé tartunk. Abban az életszakaszban, ahol én vagyok, Juliskaként, nem tudok alkalmazkodni az ő életéhez. Nincs harag köztünk, megértettük a miérteket, próbálunk jó barátként és szülőként tovább haladni az életünkben.

Akkor lemondtál a nagy családról?

Annak idején három gyereket szerettem volna, de most nem tudom elképzelni, hogy legyen még egy gyerekem. Lacika nevelése is óriási kihívás számomra. Igaz a mondás, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. A kisfiunkban hatalmas energia van, sokat kell foglalkozni vele. Persze ezt élvezem, de nagy felelősség.

Nemrég arról cikkeztek a lapok, hogy újra nyitnál egy új kapcsolat felé. Nem korai ez még?

Azt hittem, gyorsan tudok majd váltani, de tévedtem. Ameddig nincs lezárva Lacival a házasságunk, addig nem is tudom őt százszázalékosan elengedni. Papíron el kell váljunk és el kell költözzek a közös házunkból, hogy ez megtörténhessen. Utána lehet teljesen új életem, kapcsolatom.

Juliska a kisfiával (Fotó: Széphalmi Juliska)

Juliska a kisfiával (Fotó: Széphalmi Juliska)

Akkor te maradtál a régi házban?

Igen. De Laci is sokat jár hozzánk a kisfiunk miatt. A jó hír, hogy már megvan az új lakásom, de csak júniusban tudok beköltözni Lacikával. Addig én tartom fent a házunkat, de közben nagy gőzzel tervezem azt is, hogy lesznek a dolgok az új otthonunkban. Próbálom kidobni a felesleges dolgokat, selejtezek és közben, mivel nincs ovi sem, rengeteget játszom a kisfiammal.

Mi tesz most boldoggá téged?

A sport nagy segítség nekem. Heti négyszer edzem otthon súlyokkal, TRX-szel és háromszor-négyszer futok is a szabadban. Elkezdtem magamat is igazán megismerni, pszichológushoz továbbra is járok és boncolgatjuk a gyerekkoromat. Rengeteget változtam az utóbbi időben, az édesanyámmal pedig sokkal jobb lett a kapcsolatom. Korábban keveset beszélgettünk, most viszont egyre többet. Kicsi koromban elváltak az én szüleim is, sok traumát szerezhettem, ezeket most dolgozom fel.

Várod már, hogy elkezdhessed az új életedet az új házban?

Igen, de nagyon rossz lesz ott hagynom a régi otthonomat. Viszont rengeteg tervem van a jövőre nézve, remélem, megvalósíthatom majd legalább az egyiket.

Milyen vágyaid vannak?

A Balettintézetben végeztem és mindig is érdekelt a tanítás. Gondolkodom a mesterképzőn, mert szívesen tanítanék felnőtteket balettozni, mint balettmesternő. Egy másik vonal pedig az argentin tangózás. Hobbiként szoktam táncolni, de ezt is szívesen kipróbálnám profi szinten. Ezen kívül az online médiában látok sok lehetőséget, az elmúlt egy évben is ennek kapcsán tudtam megtartani azt az életszínvonalat, amit korábban is éltem.

Akkor nem voltak anyagi gondjaid mostanában?

Szerencsére nem. Bár tudom, hogy sok színészkollégámnak el kellett mennie futárkodni, hogy megélhessen. Nekem folyamatosan jöttek a lehetőségeim, nagy cégekkel dolgoztam együtt az elmúlt időszakban és remélem továbbra is folytatódik majd. Nekem egyébként a Nyerő Páros hozta meg az ismertséget. Korábban még Instagram-oldalam sem volt. Nem foglalkoztam vele, csak a színháznak éltem és a családnak! Aztán egyik napról a másikra eldöntöttem, hogy én is építek egy rajongói oldalt és rengetegen bejelöltek. Nekem ez érdekes volt, de sodródtam az élettel.

Hogyan viseled az ismertséget?

Mindig is volt bennem megmutatási vágy, de a színházban egy tánckarban táncolok, soha nem lehetek főszereplő. A képernyőn kaptam meg azt a lehetőséget, hogy megismerhessenek az emberek. Szeretek szerepelni, úgy teljes az életem, ha megmutathatom a világnak, ki is vagyok tulajdonképpen.

Széphalmi Juliska: Még nem készültem fel egy új szerelemre

Fotó: Széphalmi Juliska Instagram-oldala

A Juliska név mikor ragadt rád?

Csak az anyukám hívott így kislány koromban. Nem is szerettem annyira, mert azonosították a Jancsi és Juliska mesével. Aztán Laci kezdett el így becézni és ő mindenkinek így mutatott már be. Kezdtem elfogadni, hogy Júliából Juliska lettem és már nem is változtatnék ezen. Nekem ez így jó, ahogy van. Juliska vagyok!

Mennyire vagy egészségtudatos?

Megmondom őszintén, nagyon szeretek enni. Nem vagyok diétafüggő vagy ilyesmi. Viszont nagyon szeretem a zöldségeket és a gyümölcsöket és napi szinten rengeteg vizet megiszok. Sok sütit sütök, mert szeretem a finomságokat, de mértékkel eszem őket, és persze a kisfiam kedvéért készítek el mindent. Amióta szerepeltem az RTL Klub Konyhafőnök című gastrorealityben, azóta bármit szívesen elkészítek. Ma már nincs olyan étel, amitől félnék. Szeretek is kísérletezni a konyhában, az is kikapcsol, itt élem ki a kreativitásomat!

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

Ha olvasnál még interjúkat: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top