nlc.hu
Sztárok

56 éves a Szex és New York Carrie-je, Sarah Jessica Parker

Járt egy Kennedy-vel, számos filmben szerepelt, de a Szex és New York tette naggyá – Sarah Jessica Parker ma 56 éves

Születésnapja alkalmából hoztunk néhány érdekességet a Szex és New York sztárjáról.

Sarah Jessica Parker nemcsak színésznőként, de divatikonként is örökös tagságot szerzett Hollywood nagyjai között. A Szex és New Yorkot lehet szeretni, utálni vagy utálva szeretni, egy biztos: a kilencvenes években egyedülálló volt a sorozat, olyan témákat feszegetett, amiket nem volt szokás, és a nők szerepével, a sztereotípiák lerombolásával is sokat foglalkozott.

A ma 56. születésnapját ünneplő színésznő az Ohio állambeli Nelsonville-ben született, édesanyja tanár volt, édesapja újságíró. Kevesen tudják róla, hogy első szerepe a Broadway-hez kötődik, 11 éves korában a The Innocentsben játszott, ami Henry James horrorja alapján íródott. Rengeteg vígjátékban és romantikus filmben szerepelt (Footloose, Hocus Pocus, L.A Story), mire az áttörést a már említett sorozat Carrie Bradshaw-jaként érte el 1998 és 2004 között. Születésnapja alkalmából hozunk még pár érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a színésznőről.

Szex és New York

Szex és New York (Fotó: Darren Star Productions / Home B / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Majdnem összejött az egyik későbbi szereplőtársával

Még jóval azelőtt, hogy férjhez ment Matthew Broderickhez és a Szex és New York sem volt kilátásban, Jessicának vakrandit szerveztek az ismerősei. Nem is sejthette, hogy Willie Garsonnal később együtt fog dolgozni a sorozatban, ő alakította Carrie legjobb, meleg barátját, Stanford Blatchet. A randi nem sikerült jól, ami a romantikus szálat illeti, de Jessica és Willie jó barátok lettek, ami azóta is tart. A sorozaton is meglátszik, hogy a két szereplő a való életben is egy hullámhosszon van.

Minden első randis outfitjére emlékszik

Parkert már régóta a divat egyik ikonikus alakjának tartják, de ő, más színésznőkkel ellentétben, nemcsak a vásznon imádja a dizájner darabokat és rajong a divatért, hanem a való életben is. A Glamournak nyilatkozva azt mondta, hogy mindig aggódott azon, elég jól néz -e ki, és nem volt nehéz megjegyeznie a randis szereléseit, mert nem sokat randizott életében. Persze, mint mondta, ekkoriban nem volt sok pénze, így aztán kreatívnak kellett lennie, ezért sokat gondolkodott előre az összeállításokon.

Járt John F. Kennedy Jr.-ral

Színházban találkozott az egykori amerikai elnök JFK fia és a színésznő, egy kis beszélgetés után pedig a rendkívül jóképű John F. Kennedy Jr. elhívta randizni. Parker hétéves kapcsolata Robert Downey Jr.-ral éppen akkor ért véget, az ifjú Kennedy pedig nőcsábász hírében állt, Madonnával és Cindy Crawforddal is összeboronálták, de csak Daryl Hannah-val való kapcsolata volt nyilvános. A pár nem volt sokáig együtt, 1992-ben szakítottak, amit a színésznő csak a Kennedy-fiaskónak nevezett. Nem sokkal később indult a Szex és New York forgatása, Parker azt nyilatkozta, kellemes volt a Kennedyvel töltött idő, de a sok figyelem, ami rájuk irányult, eléggé rontott a kapcsolaton.
Kennedy és későbbi felesége, Carolyn Bessette egy repülőgép-balesetben vesztették életüket 1999-ben. Kennedy 38 éves volt.

Megpróbálta megmenteni kapcsolatát Robert Downey Jr.-ral

Mint már említettük, a két színész 7 évig volt együtt. Parker nem sokat beszél a magánéleti döntéseiről, Downey Jr. volt az, aki a Huffington Postnak elmesélte, hogy mi is vezetett a kapcsolat végéhez. „Nagyon szerettem inni, és kábítószer-függőségi gondjaim is voltak, ami egyáltalán nem feküdt Jessicának, mert ezek a dolgok nagyon távol állnak tőle. Ennek ellenére otthont és megértést biztosított nekem. Mindent megtett, hogy segítsen. Nagyon szomorú volt, amikor nem akartam változni… Szerelmes voltam belé, de a szerelem sokszor nem elég. És ezért elengedtem, szerettem volna, ha megtalálja a boldogságát és otthonát valakivel. És így is lett.”

Meglepetés lagzi

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick (Fotó: Steven Ferdman/Getty Images/AFP (Photo by Steven Ferdman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Jessica fekete ruhát viselt az 1997-es esküvőjén, amit később megbánt (bár szerintünk igazán gyönyörű darab). De nem ez volt az egyetlen dolog, amivel szakított a tradícióval, a meghívott vendégek ugyanis nem tudták, hogy egy esküvőre érkeznek. Azt hitték, egy Parker és Matthew Broderick szervezte partyba jöttek, ám ekkor hirtelen átrendeződött a helyiség és elkezdődött a ceremónia. Parker és Broderick egyébként 5 évig voltak együtt, mielőtt összeházasodtak.

Sosem vállalna meztelen jelenetet

Bár a Szex és New York tényleg feszegette a határokat, és a Samanthát alakító Kim Catrallt és a Mirandát alakító Cynthia Nixont is többször láthattuk félmeztelenül, Parker már a szerződéskötéskor kikötötte, hogy a meztelenkedés nem neki való, a maximum az alsónemű. „Több színésznek van kívánságlistája, mit kér az öltözőbe, milyen speciális igényei vannak. Nekem nincs semmi extra a listámon, csak a meztelenkedésmentes forgatás” – nyilatkozta a Hollywood Reporternek.

A magassarkúk királynője a lapos talpat szereti

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker (Fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Bár a színésznő és nemcsak sorozatbeli karaktere imádja Manolo Blahnikot, Jessica inkább a lapos talpat részesíti előnyben a hétköznapokon. A Glamournak nyilatkozva elmondta, egész nap tudna flip-flop papucsban járkálni. „Öregszem, na. Nem mehetek le a boltba a joghurtomért magassarkúban, elfáradok.”

Majdnem nem ő lett Carrie Bradshaw

Na nem azért, mert nem őt akarták, hanem mert a színésznő majdnem visszamondta a szerepet. Jimmy Kimmellel beszélgetve elmesélte, hogy a pilot epizód forgatása után nem igazán izgatta a sorozat, ment tovább a színházi szerepére. Ekkor még nem volt biztos, hogy elindul a Szex és New York, ám amikor a tévétársaság jóváhagyta, Jessica nem volt biztos abban, hogy vállalni akarja. Végül a barátai és kollégái beszélték rá. És milyen jól tették!

Még mindig izgul a forgatáson és a kamerák előtt

A Vogue-nak beszélt arról, hogy hiába a tapasztalat és a sok év, a mai napig lámpaláza lesz a forgatáson, van, hogy étvágytalan lesz, hányingerrel küzd. Legalábbis az első két héten. Utána már megszokja, csak azt kell kibírnia neki és a stábtagoknak is.

(Kiemelt kép: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Szex és New York kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top