nlc.hu
Sztárok

Liptai Claudia és Havas Henrik 17 évvel ezelőtt

Ezt látnod kell! 17 éves fotó Liptai Claudiáról és Havas Henrikről, amire talán már ők sem emlékeznek

Emlékszel még Liptai Claudia és Havas Henrik civakodására a Mokka reggeli adásaiban? Ez a 2004-es fotó többet mond ezer szónál!

Liptai Claudia és Havas Henrik 2004-től vezették együtt a Mokka című reggeli műsort – mindennek már 17 éve, de még ma is mosolyogva emlékszünk vissza a párosra.

Liptai és Havas emlékezetes párosa

Az Instagram „sztárok” előtti világban – akikről Liptainak is megvan a véleménye –, 17 évvel ezelőtt a legnézettebb reggeli műsor a Liptai Claudia és Havas Henrik vezette Mokka volt a TV2-n. Imádtuk, mert a két műsorvezető személyisége garancia volt arra, hogy jól fog indulni a reggelünk: a beszólogatások, az irónia és a pikírt humor pont úgy jelen volt, mint a komoly, kendőzetlen kérdések és beszélgetések.

Liptai és Havas nem egy alkalommal a kamerák előtt szólalkozott össze, hiszen egyikük sem rejtette véka alá a véleményét, akkor sem, ha az a másiknak nem tetszett. A párost a Mokka akkori producerének, Sváby Andrásnak köszönhetjük, aki az Activityben látta őket együtt, és úgy vélte, hosszú távon is jó duót alkotnának a képernyőn. Liptai a bulvár és a közéleti, Havas a politikai témákkal foglalkozott.

Liptai és Havas a Mokkában

Liptai és Havas a Mokkában (Fotó: smagpictures)

Nem csak a kamerák előtt civakodtak

Havas stílusa nem egyszer verte ki a biztosítékot Liptainál, az ilyen helyzetektől pedig igyekezett elhatárolódni. Ma már jó kapcsolatot ápolnak, és Liptai jó embernek tartja Havast, aki a színésznő szerint inkább a főnökeinek szólt be, mintsem a beosztottjainak. Egy, az Indexnek adott interjújából az is kiderült, hogy a kettejük közötti feszültség nem a kameráknak szólt, nagyon is valóságos volt:

„Volt olyan, hogy adás előtt öt perccel állunk a sötétben, várjuk, hogy kezdjünk, Havasnak meg mit tudom én, szar napja volt, rám néz, és azt mondja azon a flegma hangján, amitől falra lehet mászni: »Nekem magából elegem van, ki fogom rúgatni.« Én meg visszaszóltam, hogy maga meg egy paraszt.”

Az első adás 2004. szeptember 6-án volt, Liptai 2011-ig, Havas 2007-ig vezette a műsort. Az egyik legemlékezetesebb vitájuk az volt, amikor Havas egy éhségsztrájkoló tanárnőnek szólt be. Az interjú után a következő jelenet zajlott le – az ominózus jelenet 1:45-től látható:

Liptai sokáig az RTL Klubnak, majd még tovább a TV2-nek dolgozott, aztán következett 1 év kihagyás, majd újra visszatért az utóbbi csatornához, most pedig ismét az RTL mellett tette le a voksát. Sokunkhoz hasonlóan a színésznő is jól ismeri a jojó effektust, és nyíltan mesélt a fogyókúrához való viszonyáról, amin rendszerint jóízűen nevet.

Liptai Claudia

A színésznő a Star wars: Skywalker kora premierjén (Fotó: smagpictures)

A évtizedek alatt számos műsor házigazdája volt már: 1998-ban a Csíííz című műsorban szerzett országos ismeretséget, és innentől kezdve a felkérések szabályosan záporoztak rá. Volt saját show-műsora, majd többek között a Mr. és Mrs, a Nagy duett, az 50 milliós játszma, a Sztárban sztár, és az Álarcos énekesben is szórakoztatta a nézőket. Jelenleg A Tanár című sorozatban játszik – barna hajjal szinte felismerhetetlen. De nemrégiben énekes tehetségét is megvillantotta az RTL Klub új, Kovács Patrícia vezette Nagy Szám című műsorában.

Liptai Claudia A tanár sorozatban

Liptai A Tanár című sorozatban barna hajjal (Fotó: rtlklub/sajtoklub)

Havas titulusai között szerepel a Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, a címzetes államtitkár, a címzetes egyetemi docens, az önkormányzati képviselő, a Budapest Média Intézet alapítója és Kisoroszi önkormányzati képviselője – egy szuszra képtelenség elmondani. Anno a Heti Hetesben is láthattunk, majd az ATV Havas a pályán című műsorban fejtette ki véleményét az aktuálpolitikáról.

2020-tól a Nemzeti1tv Youtube-csatornáján saját műsora van Havas megmondja címmel, ahol pont olyan szórakoztató módon fejti ki véleményét, ahogy azt eddig is megszokhattuk tőle.

Havas Henrik

Angyalföldi Hetes című előadás a RAM-ban (Fotó: smagpictures/Vörös Szilárd)

És azt hallottad, hogy…?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top