nlc.hu
Sztárok

Szebeni István a menstruációs szegénységről

Szebeni István a menstruációs szegénységről: „Férfiként soha bele sem gondoltam…”

Szebeni István egy Facebook-posztban osztotta meg a gondolatait a témával kapcsolatban.

Szebeni Istvántól megszokhattuk, hogy a szórakoztató tartalmak mellett mély gondolatokat is megoszt a közösségi oldalán. Posztolt már az emberek intelligenciájáról, koronavírusról, oltásellenesekről, szivárványcsaládokról, most pedig a menstruációs szegénységről osztotta meg a véleményét a követőivel.

Férfiként soha bele sem gondoltam... Nagyon szomorúan olvasom, hogy sok nő, fiatal lány betét helyett zoknit, tampont...

Közzétette: Szebeni István – 2021. április 19., hétfő

„Férfiként soha bele sem gondoltam… Nagyon szomorúan olvasom, hogy sok nő, fiatal lány betét helyett zoknit, tampont helyett gombócba tekert zsebkendőt használ azokon a napokon..Nincs pénze, hogy vegyen. Vagy nincs felvilágosítva erről. Nem mer szólni szégyenérzete miatt, hogy segítséget kérjen. Pedig a menstruációs higiénia hiánya súlyos és maradandó egészségkárosodást okozhat. Lelkileg is… Ez szörnyű. Ingyen kellene adni ezeket a termékeket a rászoruló tini lányoknak, nőknek. Hogy nők lehessenek, annak érezhessék magukat” – írja közösségi oldalán a TV2 híradósa. 

Mi is az a menstruációs szegénység?

Világszerte fiatal lányok és nők milliói hiányozhatnak az iskolából és később a munkából is, mert nem elérhetők számukra az alapvető női intimhigiénés termékek. A különböző kényszermegoldások kitalálása mellett komoly pszichés terhet is jelent számukra a nőiességük megélése, gyakran beszélni sem mernek a felmerülő gondjaikról. (Forrás: Magyar Vöröskereszt)

Olvass még a témában:

szebeni istván

Szebeni István (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top