nlc.hu
Sztárok
Freddie családja és élete

Zuhanyzós fiúból családapa: rengeteget változott Freddie a Rising Star óta

Hét éve követhetjük nyomon a Rising Star felfedezettje, Freddie, vagyis Fehérvári Gábor Alfréd karrierjét, aki ezalatt sikert sikerre halmozott, mindemellett a magánéletben is révbe ért.

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd a 2014-es Rising Star tehetségkutatónak köszönhetően vált ismertté. Az akkoriban irodai asszisztensként dolgozó, 24 éves, győri srác korábban versenyszerűen sportolt, ám egy sérülés miatt ezt fel kellett adnia, ekkor kezdett komolyabban foglalkozni a zenével. Karrierje kezdetén jó darabig „zuhanyzós fiúként” is emlegették, mivel a bemutatkozó kisfilmjében egy zuhany alatt állva énekelt.

Freddie akkor és most

Freddie a Rising Star műsorban és mostanában (fotó: Smagpictures.com / László Szabolcs; https://www.instagram.com/freddiemusicofficial/)

„Tényleg ott kezdtem el énekelni, a zuhany alatt. Egy darabig én voltam a »zuhanyzós fiú«, de az emberek szerencsére helyén kezelték a kisfilmet, tudták, hogy az csak egy érdekes helyzet volt a bemutatkozáshoz” – nyilatkozta erről később az énekes.

A műsorban végül a negyedik helyen végzett. 2015-ben kiadta első dalát, a Mary Joe-t, majd ezt követte a Neked nem kell című szerzemény. Ez utóbbi dal klipjében közösen szerepelt párjával, a táncművész Dórával, akit még a tehetségkutató idején ismert meg.

Eurovíziós és tévés karrier

2015 végén aztán Pioneer című dala bejutott A Dal 2016 válogatójába. Freddie-t kezdettől fogva a műsor egyik legnagyobb esélyeseként tartották számon, végül pedig ő győzedelmeskedett a döntőben, amivel elnyerte a jogot, hogy hazánkat képviselhesse a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A nemzetközi megmérettetésen a döntőbe jutott és végül a 19. helyet szerezte meg. Teljesítményével nem volt elégedett, a versenyről visszatérve csalódottan nyilatkozott:

„Nagyon sokan voltak mögöttünk itthon és odakinn is, értetlenül állok a dolog előtt, hogyan sorolódtunk ennyire hátra. Ez a dal méltatlan helyen zárta a versenyt. Csalódott vagyok, és nyomaszt, hogy nem sikerült egy nagyon szép helyezést elérni. Remélem, azért az lejött: meghaltunk ezen a színpadon, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Nem tudom, mit kellett volna még tennünk” – mondta a Borsnak a repülőtéren. 

2017-ben több dala – Ez a vihar, Csodák – is a slágerlisták élmezőnyébe került, mindemellett belevágott a televíziózásba. Előbb az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi kommentátora, majd A Dal 2018 egyik műsorvezetője lett Rátonyi Krisztina oldalán. 

„A helyzet az, hogy maga A Dal közel áll a szívemhez, hiszen nagyon sok mindent ennek köszönhetek. Sok ponton találkozik az életem ezzel a műsorral, így talán nem volt túl nagy rizikó bevállalni ezt a feladatot. Persze lelkiismeretesen fel kell készülnöm, de ez már csak rajtam áll, és meg is fog történni” – nyilatkozta akkor az nlc-nek.

Sztárban sztár

Freddie a Sztárban sztár egyik adásában

Freddie a Sztárban sztár egyik adásában (Fotó: Smagpictures.com/TV2/press.tv2.hu)

2018-ban versenybe szállt a Sztárban sztár hatodik évadában, ahol többek között olyan előadók bőrébe bújt, mint Tina Turner, Adam Lambert, Chuck Berry vagy épp Luciano Pavarotti. Parádés szereplésével végül meg is nyerte a szériát és kiérdemelte a  „Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze” címet. 

2019-ben ismét ő vezette A Dal műsorát, immár Dallos Bogival közösen. Emellett újabb televíziós feladatot is kapott: a Duna Televízió Család-barát című magazinjának egyik műsorvezetője lett. 2020 augusztusától aztán a SzerencseSzombat című műsor csapatához is csatlakozott.

Diszkrét magánélet

Az énekes ritkán beszél a magánéletéről, ezt a következőképp indokolta a Hazai Sláger című műsorban:

„Megiszom a levét annak, hogy introvertált vagyok. Manapság minél többet mutat valaki az életéből, annál sikeresebb. Persze ez a siker is relatív, de én mégsem szeretném, hogy azért kövessenek a közösségi oldalakon vagy hívjanak bárhová, mert olyan autóm vagy telefonom van, amilyen. Számomra ez nem követendő út, kategorikusan elzárkózom ettől. Azt szeretném, ha a munkám, a művészetem, az emberi mivoltom lenne mérvadó, ezen dolgozom.” 

Nem verte nagy dobra azt sem, hogy párja, Dóra gyermeket vár, épp ezért hatalmas meglepetés volt, amikor idén februárban a közösségi oldalán tudatta, hogy 2 héttel korábban megszületett a kislánya, Léna Hanga.

Stílusváltás galériában:

Freddie Rising Star
Megnézem
Összes kép (3)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top