nlc.hu
Sztárok

Emily Ratajkowski árverésen eladott fotója

Eszelős összeget fizettek egy Emily Ratajkowskit ábrázoló fotóért

A hatalmas összegért elkelt fotón Emily Ratajkowski a saját magát ábrázoló műalkotás előtt áll, és nagyon érdekes történet van a háttérben.
Emily Ratajkowski

Valaki 175 ezer dollárt, több mint 51 millió forintot fizetett egy olyan fotó digitális változatáért, amelyen Emily Ratajkowski látható.

A képen a modell egy saját magát ábrázoló műalkotás előtt pózol a saját otthonában. Természetesen a digitális fotót NFT-verzióban, azaz a most legforróbb trendnek számító nem helyettesíthető tokenként értékesítette egy online aukción.

A fotónak egyébként nagyon érdekes a története, mert a háttérben látható kép egy műalkotás. Richard Prince amerikai fotós és festőművész hírességek – köztük Ratajkowski két – Instagram-fotóinak nagy méretű nyomatát állította ki egy galériában.

Emily Ratajkowskit zavarta a tudat, hogy az alkotásokat az emberek meg fogják venni, és egy idegen otthonában fog lógni meztelenül. Ezért az akkori pasijával meg akarták szerezni a 27 millió dollárt érő két képet. Végül csak egyet tudtak megvenni közösen, a másikat pedig megkapták ajándékba a galériától, így jó helyre kerültek az alkotások.

A kép mostani eladása egy szimbolikus lépés, a modell még korábban bejelentette, hogy így venné vissza a képmása fölötti rendelkezési jogot. Ezért is adta a műnek azt a címet: Buying Myself Back: A Model for Redistribution, azaz: Visszavásárolom magam: Egy model újbóli felosztása.

(Kiemelt kép: Instagram/Emily Ratajkowski)

Emily Ratajkowski az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top