nlc.hu
Sztárok

Agárdi Szilvi mindennél jobban vágyik az anyaságra

Agárdi Szilvia: “Sokszor kérdezem magamtól, hogyan fogok majd pelenkázni?”

Agárdi Szilvitől tanulni lehetne, hogyan álljunk az élethez. A huszonöt éves lány nemrég teljesen elvesztette látását, de mégis úgy gondolkodik a jövőről, mint kevesen mások. A csodálatos hangú fiatal énekesnő mesélt a mindennapjairól, a terveiről és arról, szeretne egyszer ő is édesanya lenni.

Hogyan éled a hétköznapjaidat a járvány óta?

Kevesen tudják rólam, de van civil munkahelyem is, ezért nem unatkozom és van munkám bőven. Áldom a szüleimet azért, hogy mindig arra neveltek, tanuljak ki egy szakmát. Nekik köszönhetem, hogy most nem kell félnem attól, mi lesz a zenei iparral. 2019-ben diplomáztam, de már az egyetem mellett is dolgoztam HR-esként. Sok zenész kollégám nagy bajban van és nem tudják mihez kezdjenek mostanság. Nekem szerencsére van hová nyúlnom. Elhatároztam, hogy mindig is dolgozni fogok, hiszen ez egy olyan erőt ad nekem, mint semmi más.

Akkor van dolgod bőven.

Szeretek otthon lenni, inkább vagyok otthonülő típus, de mégis állandóan jövök-megyek. Most is éppen az anyukámnál vagyok és együtt ebédelünk. Éppen azon gondolkozom, hogy mikor menjek újra edzeni. Alig vártam már, hogy kinyissanak a konditermek, mert elkezdtem otthon tornázni, de nem hozott olyan eredményt, mintha edzőteremben edzővel formálnám magam. Van rajtam pár kiló felesleg és a ruhák sem úgy állnak rajtam, mint korábban, érzem, hogy szűkebbek. Az étkezésemen kellene még alakítanom, mindent megeszem, amit kívánok. Apukám hobbija a főzés és mindig meglep valami kedvenc ételemmel, mivel közel lakunk egymáshoz, ezért nem kell sokat lennem a konyhában.

A főzés veszélyes is számodra. Miket nem szoktál elkészíteni?

Az olajos dolgok és a levesek teljesen kilőve, mert bármikor felcsaphat az olaj, vagy leforrázhatom magam. Most készülök beszerezni egy légkeveréses sütőt, amiben elkészíthetek néhány dolgot, de még ezt is meg kell majd tanulnom kezelni. Mióta teljesen elvesztettem a látásomat nehezebb, és lassabban mennek a dolgok, mint korábban. De folyamatosan tanulok és figyelem a dolgokat. Kifinomult a szaglásom nagyon, a hangok alapján próbálok meg eldönteni dolgokat, nem könnyű az biztos!

Az előbb említetted, hogy zavarnak a plusz kilók. 

Fontos a megjelenés számomra, ha megyek valahová mindig sminkelek. Sokan kérdezik tőlem, hogy hogyan csinálom ezt? Van egy telefonos applikáció, fel tudok hívni egy diszpécsert, aki nézi, mit kenek fel és ha valami nem stimmel, akkor segít és elmondja, mit csináljak másképp, vagy a szeretteim, barátnőm segítségét kérem telefonos videón keresztül. A szépségápolás számomra nagyon fontos, járok arckezelésekre alkalmanként és figyelek a fényvédelemre is. Esténként pedig van egy kis rituálém, krémeket teszek fel, illetve van, hogy pakolásokat is.

Úgy látom nálad nincs lehetetlen. Influencerként is láthatunk téged folyamatosan. Hogy tudod kivitelezni ezt?

A TikTok csatornámat teljesen véletlenül a pandémia idején kezdtem el, és olyan nagy volt rá az érdeklődés, hogy nem tudtam abbahagyni. Akkor még néhány százalékban láttam és volt egy segédprogram, amivel dolgoztam, most már nehezebb a helyzetem, hogy teljesen elvesztettem a látásomat. Általában anyukám segít nekem, elmenteni egy-egy telefonszámot, vagy feltenni egy videót, ő az én jobb kezem.

Agárdi Szilvia

Fotó: Smagpix/Olajos Piroska

Akkor nagyon jó, bizalmi a viszonyotok

A legeslegjobb. Ő az én támaszom, a mindenem. Ismeri a gondolataimat, sokszor nem is kell elmondanom neki a dolgaimat, egyszerűen érzi rajtam, ha baj van. Az egész családommal nagyon szoros a kapcsolatom, három testvérem van, és olyannyira összezárunk, hogy el sem tudom mondani. A szüleim végig úgy neveltek, mint egy látót, soha nem volt megkülönböztetés. Iskolába is teljesen normális tanulókkal jártam, és ez megtanított engem sok mindenre. Elfogadtam azt, hogy születésem óta nem látok rendesen, de ugyanúgy élem az éltem, mint mások.

Mindig ennyire pozitív vagy? Nem szoktál elkeseredni?

Dehogynem! Amikor nemrég végleg elvesztettem a látásomat, nagyon összetörtem. Sokat sírtam és kérdeztem magamtól, hogy miért pont velem történik ez? Aztán rengeteget beszélgettem a szüleimmel és rájöttem, hálásnak kell lennem a Jóistennek, hogy csak ennyi a bajom, és hallok, beszélhetek és egészséges a szervezetem. Lehetne minden rosszabb is és ezért továbbléptem. Alapvetően próbálom mindenben a pozitívumot keresni és mindig hálás lenni mindenért. Sajnos kevés barátom van mostanában, amit hiányolok.

Elfordultak tőled?

Amikor végleg elvesztettem a látásomat elkezdtek leszakadni rólam és ha én nem kerestem őket, akkor nem jött érdeklődés irántam. Két barátnőm van mellettem, remélem ők maradni fognak. Azt szoktam mondani, hogy mindig arra van idő, amire szeretnénk időt szánni. Szóval, ha valaki szeretne velem barátkozni, az szán rám időt.

Nemrég rád talált a szerelem is.

Igen, együtt élek egy nagyszerű emberrel, de még nagyon korai lenne a kapcsolatunkról beszélni, mert még most ismerjük meg egymást. Sokat kell még csiszolódnunk, felvenni egymás ritmusát. Nemrég felhívott egy újságíró és azt kérdezte tőlem, hogy mikor lesz az eljegyzésünk? Megmondom őszintén nem tudok erre válaszolni, és nem is siettetek semmit, minden úgy fog történni, ahogy történnie kell. Az biztos, hogy szeretnék majd családot, gyereket, de nem most, hanem majd kábé öt év múlva.

Agárdi Szilvia

Fotó: Smagpix/Olajos Piroska

Azon is szoktál gondolkozni, milyen anya lennél?

Igen, azok a dolgok, amik másoknak természetesek, azok nálam már most fejtörést okoznak. (mosolyog) Például hogyan fogok pelenkázni, vagy fürdetni? Mindenképpen kell majd segítség mellém, de nem tántorít el semmi ettől. Mindennél jobban vágyok az anyaságra. Apukám folyton emlegeti, hogy nagyon szeretne már unokát, remélem teljesül majd az álma. De én még most a munkámra, a zenei pályámra fókuszálok, a harmincas éveimben majd elég lesz ezen gondolkoznom.

Hogyan alakul most a zenei pályád?

Készül az új lemezem és több duettet is tervezünk, de erről még nem beszélhetek. Remélem tetszeni fog a közönségnek.

Úgy láttam van egy cicád. Ő veled lakik?

Igen, ő egy brit macska, egy nagyon kedves szőrgombóc. Rengeteg szeretetet ad nekem, tudja, mikor milyen kedvem van és jön hozzám. Early-nek hívjuk, de sokszor Dumpikának becézem. Sok mindenért kárpótol, nagyon szeretem.

Sztárokkal beszélgettünk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top