nlc.hu
Sztárok

Így él most Agárdi Szilvi, a The Voice felfedezettje

Kamaszként ismertük meg, csodaszép, tehetséges nő lett Agárdi Szilvi, a The Voice felfedezettje

Agárdi Szilvia, a The Voice feldezettje az élet minden területén megvalósította önmagát az elmúlt 9 évben. És még mindig csak 25 éves.

Agárdi Szilviát a 2012-es The Voice tehetségkutatóban, még kamaszlánykényt ismerte meg az ország. Bár a Pál Dénes elleni, emlékezetes párbaján kiesett a versenyből, a műsornak köszönhetően mégis beindult az énekesi karrierje. A következő évben egykori párbaj-ellenfelével közösen indult A Dalban, a Szíveddel láss című duettel, amivel aztán a döntőbe jutottak. 2015-ben Szilvi az It Is Love című angol nyelvű szerzeménnyel megnyerte a látássérült énekesek nemzetközi dalfesztiválját Krakkóban, a következő évben pedig ugyanezzel a dallal újra elindult az Eurovízós Dalfesztivál magyarországi válogatóversenyén, ahol a döntőbe jutott. 

Pál Dénes és Agárdi Szilvia énekel A Dal-ban

Pál Dénes és Agárdi Szilvia énekel A Dalban (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Szülei kisgyerekkorától kezdve úgy nevelték, hogy teljes életet élhessen. Emiatt iskolába is látó gyerekek közé járt.

„Maguk mellett tartottak Várvölgyön és beírattak a látó gyerekek közé, általános iskolába. Nagyon kemény volt az első néhány év, de az osztálytársaim és a tanáraim segítőkészek voltak, így nem maradtam el a tanulásban és a közösség is befogadott. Nagyon igyekeztem! Nekem fontos volt, hogy mindent úgy csináljak, mint a többiek. Még szekrényt is ugrottam tornaórán, nagy esések árán, de sikerült!” – mesélte erről néhány éve az nlc-nek adott interjújában.

Agárdi Szilvia

Agárdi Szilvia 2012-ben a Voice színpadán és napjainkban (Fotók: Smagpictures.com/TV2 – press.tv2.hu/ Olajos Piroska)

Szilvi az éneklés mellett sem hanyagolta el a tanulmányait: érettségi után a Metropolitan Egyetem HR szakán tanult tovább, ahol 2019-ben szerzett diplomát. Szakdolgozatát a látássérültek munkaerőpiaci lehetőségeiről írta. Ő maga ezt követően két cégnél is munkát vállalt, az egyiknél HR-esként, a másikon pedig marketingesként. „Most látom, mennyire bölcs döntés volt, hogy a szüleim nem engedték egy álomra feltenni az életem. Nem tehettem fel egy lapra, a művészetre, van szakmám is. Hittem nekik, tudom, hogy mindig jót akarnak. Volt B és C terv is. Ének, szakma, egyetem” – nyilatkozta tavaly a Borsnak

Az éneklés és a munka mellett a rendszeres edzés is fontos része Szilvi mindennapjainak, ennek köszönhetően az alakja is feltűnően csinos. Felfigyeltek erre az egyik hazai divatmárkánál is, akik modellnek kérték fel az énekesnőt. Azóta több kampányukban is szerepelt, tavaly pedig egy bikinis fotózást is bevállalt. „Elsősorban esélyegyenlőségi oka van, amiért bevállaltam a fotózást. Magyarországon még mindig csak tökéletes modelleket alkalmaznak, akik tökéletesen vékonyak, és minden testrészük úgy áll, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Én azonban meg szeretném mutatni a lányoknak, hogy nem kell okvetlenül hibátlannak lenni” – beszélt erről a Story magazinnak. 

A 25 éves Szilvire néhány hónapja  a szerelem is rátalált. Párjával, a 27 éves, nagykanizsai vállalkozó-focistával, Krisztiánnal már össze is költöztek. „Úgy látom, a legtöbb mai lány kissé felszínes. Ugyanúgy viselkednek, ugyanúgy néznek ki, ez engem kiábrándít. Szilvi nem másoknak akar megfelelni, hanem magát adja. Egyszerre erős és törékeny, arról nem is beszélve, hogy milyen vonzó” –  méltatta szerelmét egy nyilatkozatában Krisztián.

Az énekesnő legutóbb a közelmúltban hallatott magáról, amikor az egyik telekommunikációs cég reklámkampányában tűnt fel, melyben egy rövid dalbetét erejéig csodaszép hangja is felcsendül.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top