nlc.hu
Sztárok

Szabó Leslie akkor és most

Ennyit változott 18 év alatt a megasztáros Szabó Leslie, már nagypapa az 52 éves énekes

A 2003-as Megasztár énekese volt, most pedig már unokázik az éneklés és a dalszerzés mellett.

A Dal 2021 második válogatójában Szabó Leslie is színpadra lépett, sőt produkciójával továbbjutott az elődöntőbe. Az énekes, gitáros dalszerzőt a TV2 tehetségkutatójából ismerhette meg az ország.

Szabó Leslie

Szabó Leslie a Megasztárban (Forrás: YouTube)

Az akkor 35 éves zenész a Megasztár első szériájának volt a versenyzője, bekerült a 12 döntős közé, ám végül a 7. helyen végzett.

Az énekes, gitáros dalszerző az elmúlt években a sajátjai mellett számos dalt írt más előadóknak is, sőt 7 lemezt is kiadott.

Szabó Leslie

Szabó Leslie 2009-ben a Reggeliben (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub)

A Dalban először 7 évvel ezelőtt szerepelt:

Szabó Leslie amíg háttérbe vonult, akkor is folyamatosan alkotott, ontotta a dalokat, de ez idő alatt a családja is bővült: immár büszke nagypapa az 52 éves énekes-dalszerző.

Szabó Leslie A Dal 2021-ben:

Szabó Leslie

Forrás: Médiaklikk / A Dal 2021 – videó

Szabó Leslie

Forrás: Médiaklikk / A Dal 2021 – videó

Szabó Leslie

Forrás: Médiaklikk / A Dal 2021 – videó

A Dal 2021-ben a Legyen másnak is jó című dallal indult. Ezzel a szerzeményével szeretne rávilágítani arra, mennyire fontos az összetartás, az egymás iránti figyelem, az empátia és a türelem. 

Produkcióját a zsűri a maximálás 40-ből 30 pontra értékelte, ezzel negyedikként jutott tovább A Dal 2021 elődöntőjébe. Az ítészek csupa szépet mondtak Szabó Leslie dalára:

  • Mező Misi bevallotta: fejében az járt a dal hallgatása közben, hogy Leslie bár jártas a show-bizniszben, mégis előrébb helyezi a zene szeretetét a külsőségeknél.
  • Nagy Feró gratulált, és elárulta: őszinte Leslie-rajongónak tartja magát.
  • Ferenczi György nagyszerűen átgondoltnak nevezte a dalszöveget, amely tökéletesen össze van hangolva a ritmikával. Véleménye szerint a mondanivaló egyszerű és szívhez szóló. Külön elnyerte a tetszését, hogy kiválóan ejtette ki Szabó Leslie a dalszöveget, ezáltal könnyen érthető volt minden szó.

Még több akkor és most az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top