nlc.hu
Sztárok

Anger Zsolt akkor és most

Kopaszon, körszakállal – így festett 15 éve Anger Zsolt!

Anger Zsolt 15 évvel ezelőtt még nagyon másképp festett, mint amilyen külsővel mostanában A Tanár sorozatban, illetve Főmenü című gasztroműsorban láthatjuk.

Anger Zsoltot mostanában az RTL Klubon futó A Tanár című sorozatban, Rácz Ernőt, az iskolaigazgató szerepében, illetve a Duna Televízióban a Széll Tamással közös Főmenü című gasztroműsorban láthatja a közönség. Az 51 éves színész az elmúlt években emlékezetes alakítást nyújtott az Aranyéletben is, mint Endre bá’, de játszott számos játékfilmben is, így többek között A martfűi rém, a Brazilok, a Budapest Noir és a Trezor című alkotásokban, illetve az Egy másik életben című tévéfilmben is.

„Én soha az életben nem szerepelek. Nincsen olyan, hogy szerep. Vagyok, aki vagyok és csinálom a dolgomat, nem szerepelek. Nem lehet belebújni egy másik ember bőrébe, csak a saját bőrömből tudok kibújni. Próbálok mindig önazonos lenni. Ha egy filmben mondjuk anyagyilkost játszom vagy elveszett csecsemőt, akkor megpróbálom magamban megtalálni az anyagyilkost és az elveszett csecsemőt, de az mind-mind én vagyok, mind egyenlő velem. Ha autót vezetek, ha főzök, ha csajozok vagy ha épp veled beszélgetek telefonon, az is mind én vagyok. A szerepekben is magamat próbálom megmutatni, mert azt én nem tudom, hogy egy másik ember milyen”nyilatkozta a művész  decemberben az nlc.-nek.

A Tanár című sorozatban

A Tanár című sorozatban (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub

Anger a nyolcvanas évek óta van a pályán, karrierje során számos budapesti és vidéki színházban játszott, 2006 óta azonban szabadfoglalkozású művész.

„Amikor azt mondtam, hogy jó, akkor végeztem ezzel, én egy nagyon bátor ugrást csináltam, mert nem tudtam, mit hoz a holnap. Csak azt tudtam, hogy ezt már nem szeretném tovább csinálni. Így kezdtem el a szabadúszást nagyjából tizenkét évvel ezelőtt. Egy kőszínházban nincs idő megújulni. Az ember állandóan be van fogva. Ha kell, ha nem, tíztől kettőig ki kell tölteni a próbaidőt, akkor is, ha a rendező dilettáns, felkészületlen vagy nincsen ihlete és ötlete” – mondta erről. 

A külsejét szinte kaméleon módjára képes változtatni, rendszerint az éppen aktuális munkáihoz igazítva. Ez a fotó például másfél évtizeddel ezelőtt készült róla, kopaszon és körszakállal.

Anger Zsolt 15 évvel ezelőtt (Fotó: Smagpictures.com / Ákos Ványi)

Anger Zsolt 15 évvel ezelőtt (Fotó: Smagpictures.com / Ákos Ványi)

A következő kép öt évvel később készült róla az RTL Reggelijében: itt a haja már jóval hosszabb, azonban a körszakállához akkoriban még ragaszkodott. 

2010-ben a Reggeliben

2010-ben a Reggeliben (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub

A színésznek ismert barátnői is voltak, többek között egy párt alkotott Kovács Patríciával, később pedig Dobó Katával is, akivel 2016-ban váltak el útjaik. Pár hónapra rá aztán megismerkedett a nála 17 évvel fiatalabb Mettler Emesével, akivel azóta is boldog párkapcsolatban él és hosszú távra tervez. 

„Olyan ember van mellettem, akinek mindent bátran elmondhatok, és ő is mindent bátran elmondhat nekem. Ez szerintem nagyon fontos. Az én apám és anyám nem volt ilyen kapcsolatban egymással, és ez nagyon nehézzé tette mindannyiunk életét” – mesélte a színész 2017-ben kapcsolatáról a Story magazinnak. 

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top