nlc.hu
Sztárok

Kozma Orsi kirobbanó formában

A 44 éves Kozma Orsit sosem láttuk ennyire kirobbanó formában

Kozma Orsit a Jazz+Az, majd a Cotton Club Singers tagjaként zárta szívébe az ország. Majd gondolt egy nagyot, szólókarrierbe kezdett. Annyit elöljáróban elmondunk, az évek alatt semmit sem változott, sőt, jobb formában nem is lehetne!

Kevesen tudják róla, de Kozma Orsi kislányként már a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd színészpályára készült. Toldy Mária stúdiójában két évig tanult, majd az Operettszínház Valahol Európában Évájaként debütált. Egerben együtt játszott Molnár Piroskával, Bodrogi Gyulával és Hegedűs D. Gézával Brecht Koldusoperájában, de részt vett a TÁP Színház Űrzrínyiász című előadásában is.

Kozma Orsi akkor és most

Kozma Orsi 2009-ben – bal kép (Fotó: Schumy Csaba/smagpix) és Kozma Orsi a TV2 Neked énekelek című jótékonysági műsorában május végén – jobb kép. (Fotó: Sajtószoba)

„A kudarcokat próbálom pozitívan megélni, bár szerencsére abból kevés volt az elmúlt húsz évben. Ha volt, akkor hajlamos voltam összetörni, depresszióba esni. Főleg a színházi szárnybontogatásomban voltam naiv. Azt hittem, ha majd eljátszom egy-két szerepet, biztosan színésznő leszek, hívnak majd mindenfelé dolgozni. Részben persze így is volt, de kiderült, hogy a castingok nagyon nem nekem való világ. Nehezen viselem a versengést, lámpalázas vagyok, ami elvesz a produkciómból is. Hálás vagyok azért, hogy végül másfelé sodort az élet, mert nem biztos, hogy végig tudtam volna csinálni a Színművészetit. Ott négy év alatt teljesen széttörnek, és újra fel kell építened önmagadat. Ez megvolt a zeneiparban is, csak ott húsz évem volt minderre” – mondta korábban a Marie Claire-nek adott interjújában.

Színház után zenei pálya

Kozma Orsi első zenekara a Szűzriadó volt, majd a Kimnowak együttes tagja lett. A nagy áttörést és országos ismertséget a Jazz+Az hozta meg számára, majd 2000-től a Cotton Club Singers tagja lett.

2005-ben találkozott Szakos Krisztián dalszerzővel és elkészítették Orsi első szólóalbumát, az Egy szót. 2007-ben az egyébként színésznek készülő Kozma Orsi megvált a vokálcsapattól, hogy szólókarrierjére koncentráljon, amit azóta is egyenget.  

Kiegyensúlyozott családi élet

2010-ben ment férjhez Benedek Tamáshoz, a Neo együttes dobosához.

Korábban a Duna Televízió Családi kör című műsorának vendégei voltak, ahol a családon belüli vitás helyzetek kezelése volt a téma, és ahol házasságukról is beszéltek.

Kozma Orsi akkor és most

Kozma Orsi férjével még 2013-ban (Fotó: Schumy Csaba/smagpix)

Az énekesnő úgy érzi, tízéves házasságuk alatt rengeteget tanult férjétől. „Nálunk nem jellemző, hogy úgy fekszünk le este aludni, hogy ne beszéljük meg a problémát. Mindketten szeretjük kibeszélni, ami bánt minket, de nem úgy, hogy azzal megsértsük a másikat” – mondta Kozma Orsi, aki szerint az őszinteségen felül a humor is sokat segít a problémák megoldásában.

A párnak 2013. júliusában, a 34. hétre születtek meg ikerlányaik, Anna és Sára. A koraszülött babákból egészséges, már suliba járó kislányok lettek, akik idén ünneplik a 8. születésnapjukat.

Kozma Orsit legutóbb a TV2 Neked énekelek című műsorában láthatták a nézők, ahol az 1995-ben alakult Cotton Club Singers tagjai ismét közösen álltak színpadra.  

Fehér Gábor, László Boldizsár, Kozma Orsi, Szűcs Gabi és Zsédényi Adrienn

Fehér Gábor, László Boldizsár, Kozma Orsi, Szűcs Gabi és Zsédényi Adrienn lápett színpadra a Neked énekelekben (Fotó: Sajtószoba)

Olvass sztárinterjúkat az nlc-n:

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top