nlc.hu
Sztárok

Emlékszel még, milyen volt egykor a Cotton Club Singers?

A Cotton Club Singers 25 éves: Zséda, Kozma Orsi, Szűcs Gabi, László Boldizsár és Fehér Gábor csúcsformában vannak

Az ismert okoknál fogva már egy éve ünnepli a 25. évfordulóját a Cotton Club Singers, az énekesek pedig fantasztikus hangulatot varázsoltak a hétvégén a TV2 stúdióba. Emlékszel még rájuk, milyenek voltak régen?

Számos nagy sikerű slágere volt a Cotton Club Singersnek, az együttes ebből adott elő egy egyveleget a vasárnap esti Neked énekelekben. A rekordbevételt hozó jótékonysági show-n öten álltak színpadra: Kozma Orsi, Zsédenyi Adrienn „Zséda”, Szűcs Gabi, László Boldizsár és Fehér Gábor

Zsédenyi Adrienn Zsédaként kezdett szólókarrierbe
Megnézem
Összes kép (6)

Az együttes 1995-ben alakult, és korábban mindig négytagú volt a csapat. Elsőként Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, László Boldizsár, valamint Kovács Péter léptek fel, majd Kovács helyére először Legeza Balázs basszista, majd 1997-ben Fehér Gábor került. Ez utóbbi felállásban vált igazán országszerte ismertté és népszerűvé a Cotton Club Singers. 2000 év végén Zséda szólókarrierbe kezdett, az ő helyére Kozma Orsi érkezett, akit akkor sokan már a Jazz+Az együttesből ismertek.

Cotton Club Singers: László Boldizsár, Szűcs Gabi, Kozma Orsi és Fehér Gábor 2005-ben
Megnézem
Összes kép (3)

Közel hét évig koncerteztek így, majd mindkét énekesnő egyszerre vett búcsút a zenekartól, helyükre Mezőfi Gabriella és Bartus Patrícia léptek. 2008-ban az utolsó alapító tag, László Boldizsár operaénekesként akarta folytatni a zenei karrierjét, ezért ő is kilépett, és bár tervezték, hogy megújulva visszatér a Cotton Club Singers, végül egy évvel később búcsúkoncerten az összes korábbi tag közösen köszönt el a rajongóktól. A húszéves jubileumi koncertre már a most látott ötös állt össze ismét, a siker nem maradt el. 

Fehér Gábor, László Boldizsár, Kozma Orsi, Szűcs Gabi és Zsédényi Adrienn lápett színpadra a Neked énekelekben (Fotó: Sajtószoba)

Fehér Gábor, László Boldizsár, Kozma Orsi, Szűcs Gabi és Zsédényi Adrienn lépett színpadra a Neked énekelekben (Fotó: Sajtószoba)

Egy nem túl jó minőségű felvételen látható a Fábry show színpadán a Cotton Club Singers Zsédával és Szűcs Gabriellával:

A Cotton Club Singers 25 éve is nagy siker volt, ahogy most is: 

Ha régen hallottál róluk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top