nlc.hu
Sztárok

Így él most Lajtai Kati, a Crystal egykori énekesnője

A Crystal egykori énekesnője, Lajtai Kati szinte semmit sem öregedett 20 év alatt

A 43 éves Lajtai Kati ma is olyan bájos és mosolygós, mint amikor az ezredfordulón, a Crystal énekesnőjeként először találkozhattunk vele.

Az akkor 22 éves Lajtai Katit 2000-ben, a Crystal együttes énekesnőjeként ismerte meg az ország. Az  ír zenei hangzásokon alapuló popzenét játszó együttest két évvel korábban alapította Kasza Tibor és Kasza Gábor, illetve az énekesnő, akivel még a szentesi gimnáziumban ismerkedtek meg.

Tibi és Kati a magánéletben nyolc éven át egy párt alkottak. A Crystal együttes 2010-ig létezett, ez idő alatt hat stúdióalbumot jelentettek meg. Olyan listavezető slágerek fűződnek az együttes nevéhez, mint a Két utazó, a Fújja el a szél, a Sosem múlik el vagy a Te vagy a jel.

Lajtai Kati és Kasza Tibi

Kasza Tibivel korábban egy párt alkottak (Fotó: Smagpictures.com / Csaba Schumy)

Az együttes felbomlása után Kasza Tibi szólókarrierjével, később pedig médiaszemélyiségként is reflektorfényben maradt, Kati viszont évekre visszavonult a nyilvánosságtól. 2013-ban hallottunk róla legközelebb, amikor a TV2-n Az ének iskolája, illetve a Sztárban sztárban című műsorok énektanára lett. 2014-ben a Budapest Voices nevű acappella együttes tagjaként a színpadra is visszatért. 

Lajtai Kati

2016-ban, a Kismenők zsűritagjaként (Fotó: Fotó: TV2, smagpictures.com)

2016-ban a Kismenők című műsor zsűritagja lett. A produkció sajtótájékoztatóján jelentették be azt is, hogy az énekesnő kisbabát vár. „Amikor megkerestek azzal, hogy legyek a Kismenők, a TV2 új műsorának zsűritagja, csak egy pillanatot kértem a válaszadásra, hogy kiszámoljam, belefér-e még a terhességembe. Az utolsó trimesztert a műsorban kezdem, és miután befejeződik, lesz még egy kis időm a felkészülésre… Tervezett baba, és igazából csak habos-babosan tudok beszélni erről az állapotról… most már a felén túl vagyok. Olyan boldogság járja át a szívemet, hogy elmondani sem tudom. Imádom a pocakomat, alig vártam, hogy megnőjön és lássa mindenki”nyilatkozta akkor.  A műsorban már gömbölyödő pocakkal láthattuk, 2016 júliusában pedig megszületett a kisfia, Máté. 

Lajtai Kati a Crystallal 2001-ben és kisfiával 2019-ben

Lajtai Kati a Crystallal 2001-ben és kisfiával 2019-ben (Fotók: Smagpictures.com / Story-Best x Archívum – Piroska Olajos)

Kati azok közé a hírességek közé tartozik, akik nem teregetik ki a magánéletüket: párját sohasem, de tündéri kisfiát is csupán néhány alkalommal mutatta meg a nyilvánosságnak. Bár a közösségi oldalán viszonylag aktív, ott sem elsősorban a privát életét helyezi előtérbe, inkább értékes produkciókra, emberekre, ügyekre hívja fel a figyelmet. Legutóbb márciusban posztolt magáról friss fotót, ezt is a Down-szindróma világnapja alkalmából tette. A képet elnézve ugyanakkor meg kell jegyeznünk: az énekesnő jóformán semmit sem öregedett az elmúlt két évtizedben, senki meg nem mondaná róla, hogy néhány hete töltötte be a 43-at.

A színpadon manapság ritkán látható, a világjárvány előtt legutóbb a TÜLK zenekar vendégeként csillogtatta meg énektudását.  

Magyar sztárok akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top