nlc.hu
Sztárok

Így él a 90 éves William Shatner

90 éves, ötszörös nagypapa Kirk kapitány és T. J. Hooker megformálója, William Shatner

A Star Trek és T. J. Hooker sztárja tavaly vált el negyedik feleségétől. 90 évesen is aktívan forgat és zenél, mindemellett ötszörös nagypapa.

William Shatner az ötvenes évek elején kanadai színházakban kezdte pályafutását, színpadi munkái mellett pedig tévésorozatokban vállalt kisebb szerepeket. 1966-ban aztán megkapta James T. Kirk kapitány szerepét a Star Trek sorozatban, mely három évadot élt meg. A színész a produkció elkaszálását követően évekig nehezen kapott munkát, a házát is elveszítette és egy lakókocsiparkba költözött családjával. Újra epizódszerepeket vállalt, de rendezvényeken is fellépett, hogy némi pénzhez jusson.

William Shatner

William Shatner a Star Trekben és napjainkban (Fotók: Getty Images)

A Star Trek időközben azonban kultikussá vált, a Paramount filmstúdió pedig megkezdte az átdolgozott Star Trek tévésorozat előkészítését, végül azonban mozifilmet forgattak, Star Trek: Csillagösvény címmel. A sorozat korábbi szereplői, köztük William Shatner is visszatértek a szerepükhöz. A színész további hat mozifilmben bújt James T. Kirk bőrébe, egészen a karakter a Star Trek: Nemzedékek című részben bekövetkezett haláláig.

T. J. Hooker

A T. J. Hooker főszereplői (Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

1982 és 1986 között a  T.J. Hooker című bűnügyi sorozat címszereplőjét alakította, ez volt a másik ikonikus szerepe, melyből a mai napig is emlékezhetünk rá. Az azóta eltelt közel 40 évben a színész továbbra is rendszeresen forgatott, illetve több zenei albumot is kiadott. Idén márciusban töltötte be a 90. életévét, azonban máig is aktívan dolgozik. Idén a Senior Moment című film főszerepében volt látható, egy tévésorozata pedig még bemutatásra vár. Legutóbbi lemeze, a The Blues tavaly jelent meg és a Billboard slágerlista első helyéig jutott blues kategóriában.

William Shatner lánya családjával

Egyik lányával, Melanie-val, vejével és unokájával (Fotó: Barry King/WireImage)

A színész négy alkalommal házasodott. Első felesége Gloria Rand kanadai színésznő volt, akit 1956-ban vett feleségül. Ebből a házasságából született három lánya: Leslie, Lisabeth és Melanie. Shatner a Star Trek forgatásainak idején hagyta el Randot, majd 1969-ben hivatalosan is elváltak. Második neje Marcy Lafferty, Perry Lafferty producer lánya volt, akivel 1973-tól 1996-ig voltak házasok. Nerine Kidd amerikai színésznővel 1997-ben házasodtak össze. Az akkor 40 éves, gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdő asszony két évvel később kábult állapotban otthonuk medencéjébe zuhant és megfulladt. Holttestét a férje találta meg. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta. A színész rendkívül nehezen dolgozta fel imádott neje halálát. Emlékére létrehozott egy jótékonysági szervezetet, amely alkohol- és drogproblémákkal küzdő nőknek segít függőségeik legyőzésében.

William Shatner és negyedik felesége, Elizabeth Shatner

William Shatner és negyedik felesége, Elizabeth Shatner (Fotó: Paul Archuleta/FilmMagic)

A színész az ezredforduló környékén ismerkedett meg a nála 27 évvel fiatalabb, lovasoktatóként dolgozó Elizabeth Anderson Martinnal, akivel 2001-ben kötöttek házasságot. Az asszony több dokumentumfilmben is szerepelt férjével és 2004-ben közösen írták Shatner egyik leghíresebb dalát, a Togethert. 2019 decemberében azonban bejelentették, hogy 18 közösen töltött év után elválnak. A válást 2020 márciusában mondták ki. Az egykori házastársak baráti viszonyban maradtak, Elizabeth a születésnapján is meglátogatta volt férjét.

A világjárvány kitörésének idején Shatner épp Nagy-Britanniában turnézott. Mivel a fellépéseit le kellett mondania, visszatért dél-kaliforniai birtokára, ahol kutyáival és lovaival él. Az elmúlt másfél évet leginkább itt töltötte és új lemezén dolgozott. Mindemellett lányaival, illetve öt unokájával is igyekezett minél többet együtt lenni.

William Shatner

A színész 2018-ban (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

„Nagyon-nagyon szerencsés voltam. Színésznek lenni remek és csodálatos karriert futottam be, de számomra a családom tagjai jelentik a legtöbbet. Az életet élni kell. A percek csak úgy peregnek. Az élet rövid, ezért tehát segíts másokat, légy kedves és csak szeress! – fogalmazott a színész egy nyilatkozatában.

Régi sorozatsztárok napjainkban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top