nlc.hu
Sztárok

Ismert kismamák a babavárásról és a megjelenésről

Ismert kismamák mesélnek a várandósságról: „Jöhetnek a kilók, úgyis visszaáll majd minden”

A babavárás egy csodálatos időszak, amelynek megvannak a maga nehézségei is, hiszen a kismamák szervezete sok változáson megy keresztül. Állapotos és nemrég szült sztárok beszéltek az nlc-nek arról, ki mit tapasztalt a várandóság alatt és mit tesznek azért, hogy gyorsan visszanyerjék alakjukat.

A várandósság különösen érzékeny időszak egy nő életében, miközben lelkileg éppen úgy átalakulnak a kismamák, mint testileg. A változásokat néha nehéz kezelni, és az elmúlt években mind több szó esett erről a témáról, amivel a nők egymásnak szeretnének segíteni, felkészíteni a szülés előtt állókat, amennyire csak lehet, mégis sok kritika éri a kismamákat. Legyen szó vitaminokról, szülési módszerekről, akár öltözködésről, a születendő gyerek nevéről, vagy éppen a plusz kilókról, mindig akadnak kéretlen megjegyzések, tanácsok. Jól tudják ezt az ismert kismamák, akik csak annyiban különböznek bármelyik másik várandós nőtől, hogy őket a közösségi oldalon többen szólítanak meg, különösen azzal kapcsolatban, hogy mennyit híztak vagy fogytak kismamaként. Most szépségkirálynők és modellek mesélnek arról, hogyan élték meg ezt az időszakot.

Kaldau-Polgár Kriszta a harmadik gyerekét várja, és ez a terhessége merőben más, mint az első kettő volt. A egykori Miss Earth Hungary 2015 nyarán adott életet második kisfiának, Vincentnek, és megszenvedte a terhességét, éppen ezért akkor sem érdekelték a pluszkilói, csak gyerekei és a saját egészségéért aggódott mindig.

„Amikor a fiúkkal voltam várandós, akkor veszélyeztetett terhes voltam, sokat kellett feküdnöm az utolsó időszakban, most viszont sokkal jobb a helyzet, az orvosom szerint mindent csináljak úgy, mint a terhességem előtt. Heti ötször, hatszor is edzettem, persze olyan gyakorlatokat végeztem, amelyeket szabad a babavárás alatt. Már félidőben járok és most jelezte a szervezetem, hogy vegyek vissza a tempóból. Kisebb összehúzódásaim vannak, így az edzéseket elhagytam, és csak nagyobb sétákat csinálok mindennap.”

Ismert kismamák mesélnek a babavárás nehézségeiről

Fotó: Polgár Kriszta Instagram

A szépségkirálynő két fia, Olivér és Vince jó ideje noszogatták a szüleiket, hogy szeretnének kistestvért, ám Kriszta veszélyeztetett terhességei miatt is félt bevállalni még egy gyereket. A korábbi tapasztalatai miatt különösen odafigyel magára, és bármilyen kétsége van, akkor az orvosához fordul. 

„Terveztük, hogy hazautazunk Magyarországra még a babaszületés előtt, de ezt is lemondtam. A hajamon és a körmömön és a bőrömön is észrevettem, hogy valami megváltozott, valamint rendszeresen görcsöl a vádlim. Különféle pluszvitaminokra lesz szükségem a terhesvitaminon kívül. Éppen most konzultálok majd az orvosommal, mit és hogyan adagoljak majd.”

Kriszta szerint ilyenkor egy nőnek magára kell leginkább figyelnie.

„Alapjában véve nagyon jól érzem magam a bőrömben, a terhesség minden pillanatát élvezem, és el kellett fogadnom azt a tényt, hogy most nem annak van itt az ideje, hogy az ember csinos legyen. Jöhetnek a kilók, majd a baba születése után megfelelő idő elteltével és edzésekkel úgyis visszaáll minden.”

Horváth Éva második terhessége hasonló, mint az első, az első trimeszter után, mintha elvágták volna a rosszulléteit és visszatért az életereje is. 

„Szerencsére, amikor Kristófot vártam nem gyengült a hajam, nem lett csúnyább a bőröm, és nem hullott ki utánam a fele hajam, mint sok más kismamának – mondja Évi. – Most is ugyanezt tapasztalom. Egyedül gyomorproblémákkal küzdök, nagyon sok a savam, emiatt a terhességi vitaminok mellett zöld kapszulákat szedek. Próbálok természetesen megoldani mindent, nem szeretnék savlekötőket szedni. Amennyit lehet lúgosítok. De ez nem tart sokáig, tudom, hogy szülés után úgyis visszaáll a rend a szervezetemben. A kilókkal is úgy vagyok, hogy nem foglalkozom vele. Az első terhességemnél is volt rajtam bőven felesleg, de a szoptatással négy hónap alatt teljesen lapos lett a hasam. Szerencsés vagyok emiatt, remélem, most is ugyanez lesz a helyzet.”

Horváth Éva nem foglalkozik a kilókkal (Fotó: Horváth Éva)

Horváth Éva nem foglalkozik a kilókkal (Fotó: Horváth Éva)

A műsorvezető jól érzi magát a bőrében, sokat van úton, ami miatt fittnek érzi magát. „Nem vagyok kifejezetten edző típus, így kismama tornára sem járok. De ez így van jól, hiszen a savtúltengés miatt most jóval kevesebbet is eszem. Nálam fordítva vannak a dolgok, én általában a terhesség elején szedek fel jó sok kilót, a végén pedig nagyon keveset. Az a jó, hogy a ruhatáramat nem kellett lecserélnem, mert a bő nyári ruháim mind jók a babavárás idejére is. Alig vártam a jó időt, hogy végre felvehessem őket.”

A megjelenésével kapcsolatos megjegyzéseket ugyanúgy humorral igyekszik elütni, mint amikor például a párjáról kérdezik. Ahogy Éva korábban is elmondta, ő gyerekként is az a típus volt, aki kiállt magáért és ez most sincsen másképp. 

Magony Szilvi, egykori szépségkirálynő három hónapja adott életet kisfiának, Márknak. „A terhesség alatt a bőröm nem változott, sőt úgy éreztem, simább is lett – mondja Szilvi. – Egy kellemetlen bőrallergiám viszont kijött a babavárás közepén, és azt hittem, szülés végéig maradni fog. Csalánkiütések voltak a nyakamon és a mellkasomon. Az orvos azt mondta, ez egyfajta terhességi kiütés. Szerencsére két hét alatt elmúlt, aminek örültem, mert az ezzel járó viszketés nagyon kellemetlen.”

Magony Szilvi jól viselte terhességét (Fotó: Magony Szilvi)

Magony Szilvi jól viselte terhességét (Fotó: Magony Szilvi)

A szépségkirálynő sok bókot kapott a közösségi oldalán, milyen szép kismama, és ahogy meséli, a kedves megjegyzések ugyan jól estek neki, de most nem a külsejével van elfoglalva.

„Az alakom még mindig nem a régi, tizenöt kiló plusszal mentem a szülőszobába, és amikor hazaértünk, körülbelül hat kilóval voltam csak kevesebb. Olyan nagy maradt a pocakom, hogy három nappal a szülés után amikor bementem a gyógyszertárba, a dolgozók azt hitték, még babát várok és javasolták, mit nem szabad szednem terhesség alatt. Mondtam, hogy már kint van a bébi, a pocakom csak a látszat.”

Magony Szilvi és kisfia, Márk (Fotó: Magony Szilvia)

Magony Szilvi és kisfia, Márk (Fotó: Magony Szilvia)

Az ilyen megjegyzések Szilvi szerint beleférnek, jelenleg nem a megjelenésén van a hangsúly. „Rengeteg más miatt aggódtam, hogy eleget egyen a kisfiam, hogy hogyan fogom tudni szoptatni rendesen, mert kevés volt a tejem. A kilók teljesen másodlagosak voltak. Most, hogy már eltelt három hónap, elkezdtem elővenni a nyári ruháimat és rájöttem, igenis le kell adnom a fennmaradt kilókat, mert nem áll rajtam egy ruha sem olyan csinosan, mint régen. Mivel szeretnénk második babát is, nem lenne jó plusz súllyal nekiindulni, mert később csak nehezebb lesz leadni a felesleget. Ezért most elhatároztam, ha engedi a baba, ismét elkezdek majd edzeni. Egyelőre hosszú sétákat teszek Márkkal kenguruban, ez már eleve egy nagy súly, amivel mozgok. Öt-hat kilométert is megteszünk egy nap, ez jó állóképességet ad. Régen rengeteget futottam, remélem nemsokára ehhez a mozgáshoz is visszatérhetek. Mindezt csak a saját egészségemért teszem.”

Sztáranyukák: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top