nlc.hu
Sztárok
Csősz Bogi a nők helyzetéről a világban

Csősz Bogi: „Fájdalom, elesés és sérülések nélkül nincs fejlődés”

Csősz Bogi a Spirit FM-en beszélt többek között a nők helyzetéről a világban.

Csősz Bogi az utóbbi időben leginkább nőjogi aktivistaként hallatja a hangját. ENSZ nagykövet, miközben járja a világot és érzékenyítő eseményeken, konferenciákon vesz részt. Bogi a Spirit FM #nofilter – Nők, filter nélkül legújabb adásában vallott Köböl Anitának a  munkájáról, annak eredményeiről, miközben beszélgettek a nők helyzetéről és a fiatalok lehetőségeiről is.

csősz bogi

Csősz Bogi (Fotó: Spirit FM Youtube)

„Sokszor látom az embereken, hogy a kifogásokat keresik. Pedig a kifogás pont attól véd meg bennünket, hogy tovább tudjunk haladni, hogy nagyobb lehetőségeket kapjunk az élettől. De fájdalom nélkül, elesés nélkül és sérülések nélkül nincs továbblépés, nincs fejlődés” – mondja Bogi, aki amellett is szót emel, hogy a nőknek bizony több elismerésre és magabiztosságra lenne szükségük az életben.

„A keleti kultúrában tanultam meg azt, hogy mit jelent maga a siker. A siker nem egy kézzelfogható dolog, nem lehet materiális javakban mérni. A siker az a kiegyensúlyozott, boldog énünk. Nagyon frusztrált társadalomban élünk, nagyon frusztráltak vagyunk mi, nők, mert a férfiakhoz akarjuk viszonyítani saját magunkat és az eredményeinket, és mindig materiálisan akarjuk megélni az eredményeinket, miközben mi nem arra vagyunk felkészítve nőként, hogy materiálisan gondolkodjunk.”

Arra a kérdésre, hogy bizony nem mindenkinek vannak olyan lehetőségei, amiben könnyűszerrel meg tudja valósítani önmagát és anyagi biztonságból tudna előre lépni, Bogi egy mindenki számára motiváló választ adott. „Ahhoz, hogy bekerülhess egy másik típusú társadalomba, vagy társadalmi körbe, az egy nagyon komoly tanulási folyamat és az mindig kérdés, hogy te ezt akarod-e vállalni, amiben vagy és amiben jól érzed magad, és az neked teljesen megfelelő, vagy levetkőzve minden határodat, megtanulsz egy új társadalmi formát egy új társadalmi helyzetben. Akarsz-e ahhoz alkalmazkodni, akarsz-e magadból sokkal többet kihozni? Akarsz-e nyelveket tanulni, akarod-e magadat sokszor kellemetlen helyzetben érezni, akarsz-e találkozni a gyenge éneddel, szembe mersz-e állni azzal az emberrel, aki esendő, aki hibázik.”

A teljes beszélgetés itt tudod meghallgatni:

Bogi szerint ma az egyik legnagyobb probléma az, hogy a fiatalok előtt nincs egy vázolt út, hogyan és mennyi munka és küzdelem árán lehet elérni a vágyott célt, egyszerűen csak az anyagi jólétet látják. „Emiatt rengetegen kompenzálnak és válnak önbizalomhiányossá közülük” – mondja Anita kérdésére válaszolva, mekkora hazugságcsapdába keverednek a közösségi tartalmakat látva.

Még több sztárhír: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top