nlc.hu
Sztárok

Tara Reid félresikerült plasztikája

Többször is majdnem férjhez ment, közben rommá plasztikáztatta magát az Amerikai pite szőkesége, Tara Reid

Szakmailag nem túl sok sikert könyvelhetett el az elmúlt két évtizedben, sokkal inkább zűrös magánéletének és elrontott plasztikáinak köszönhetően maradt a köztudatban az Amerikai pite Vickyje, Tara Reid.

Tara Reid hatéves korában a Child’s Play című gyermekvetélkedő szereplőjeként kezdte pályafutását, illetve több mint száz reklámfilmben szerepelt még kislányként. A kilencvenes évek közepén felbukkant néhány tévésorozat epizódszerepeiben, majd 1997-ben Hollywoodba költözött. A mozikban először 1998-ban, A nagy Lebowski című filmben volt látható, de látható volt a korszak egyik kultuszfilmje, a Kegyetlen játékok egyik kisebb szerepében is. Az áttörést azonban az 1999-ben bemutatott Amerkai pite hozta meg számára, melyben a szőke szűzlányt, Vickyt alakította. Játszott a vígjáték két folytatásában, az Amerikai pite 2.-ben és a Amerikai pite: A találkozóban is. A mai napig is ezekből a filmekből emlékeznek rá a legtöbben.

Tara Reid

Tara Reid az Amerikai pite című filmben (Fotó: Profimedia)

Kudarcok, vad partik, plasztikák

A színésznőt valahol a cuki szomszéd lány és szexi partygirl között félúton skatulyázták be és ennek megfelelő, többnyire feledhető, vagy hírhedten pocsék szerepeket kapott. 2004-ben A főnököm lánya című filmben nyújtott alakításáért jelölték Arany Málna díjra a legrosszabb női mellékszereplő, illetve filmbeli partnerével, Ashton Kutcherrel a legrosszabb pár kategóriában is. A következő évben az Egyedül a sötétben című horror női főszerepéért kapta meg a jelölést a filmes citromdíjra.

Tara Reid

Tara Reid 1999-ben és 2021-ben (Fotók: Profimedia)

A kétezres évek közepétől visszatért a televíziózáshoz: tévéfilmekben, sorozatokban, sőt reklámfilmben is vállalt szerepeket. 2005-ben elindult utazós-bulizós-shoppingolós valóságshow-ja, a Taradise, melyet azonban egy szezon után elkaszáltak. „Ez volt a legbutább dolog, amit valaha csináltam. Nem gondoltam, hogy tönkreteszi a karrieremet” – nyilatkozta akkoriban a műsorról. Később szerepelt a celeb Big Brother 8. szériájában is, ahonnan harmadikként esett ki.

Színészi alakításai helyett leginkább a botrányainak köszönhetően maradt úgy-ahogy köztudatban. Éveken keresztül egyre-másra jelentek meg róla a lesifotók, melyeken gyakran vállalhatatlan állapotban partizott különféle felkapott szórakozóhelyeken. Mindeközben alaposan rákapott a plasztikai beavatkozásokra is, melyek már a huszonévei végére alaposan eltorzították a testét. „Eredetileg azért kezdtem el, mert az egyik mellem nagyobb volt, mint a másik. Híztam, majd lefogytam, így megereszkedtek, Hollywoodban pedig tökéletesen kell kinézned” – árulta el egy interjújában.

Tara Reid

Lecsúszott a vállpánt (Fotó: Getty Images)

2004-ben P. Diddy 35. születésnapján a kamerák előtt csúszott le a ruhája egyik vállpántja, közszemlére téve a bal mellét, melyet igencsak elszabtak a plasztikai sebészek. Többször nyilatkozott azzal kapcsolatban, milyen komoly fizikai és lelki fájdalmakat élt át elrontott szépészeti beavatkozásai miatt. Bár időről időre újabb műtétekre vállalkozik, inkább csak egyre rosszabb bőrben van. És bár tagadja, hogy anorexiával küzdene, azonban tény, hogy időről időre napvilágot látnak olyan lesifotók, melyeken egyértelműen látszik, hogy kórosan sovány. Nem csoda, hogy sokan aggódnak érte.

Tara Reid

Miami tengerpartján, 2015-ben (Fotó: Profimedia)

Majdnem esküvők

A színésznő magánélete sem alakult különösebben szerencsésen. Először 2010 tavaszán lehetett arról hallani, hogy akkori párjával, Michael Axtmannel egy szűk körű ceremónián terveznek összeházasodni, ám az esküvőt alig egy hónappal később lefújták és a kapcsolat véget ért. 2010 novemberében Michael Lillelunddal kezdett randevúzni, 2011 nyarán pedig már arról szóltak a hírek, hogy a színésznő és a dán üzletember Görögországban összeházasodtak. Lillelund azonban ezt tagadta, mondván, hogy nem csupán, hogy feleségül nem vette Reidet, de február óta még csak nem is találkozott vele. Még ugyanezen a nyáron megírták a lapok, hogy Zachary Kehayov bolgár üzletember elvette a sztárt, ám októberre kiderült, hogy ez a házasság sem köttetett meg. 

Tara Reid és Michael Lillelund

Tara Reid és Michael Lillelund 2011-ben (Fotó: David Livingston/Getty Images)

2013-2014-ben Reid az Infected Mushroom zenekar tagjával, Erez Eisennel járt, ám ennek a kapcsolatnak is vége lett. 2016-ben Dean May oldalán szerepelt a  Marriage Boot Camp: Reality Stars című valóságshowban, ám utóbb úgy nyilatkoztak, csak a műsor kedvéért színlelték, hogy egy párt alkotnak, valójában azonban csak barátok. A legfrissebb információk szerint a színésznő jelenleg Nathan Montpetit-Howar zenei producerrel él párkapcsolatban, legalábbis saját bevallása szerint a karantént vele töltötte.

Tara Reid és Dean May

Tara Reid és Dean May (Fotó: BG002/Bauer-Griffin/GC Images)

Szakmai kudarcai dacára a 45 éves Reid a mai napig sem hagyott fel a filmezéssel, igaz, elsősorban másod- és harmadvonalbeli produkciókban dolgozik. Az IMDb adatbázisa szerint jelenleg két filmben forgat és további 14 (!) készülő produkció szereplőjeként említik a nevét. Azt tehát nem lehet mondani rá, hogy feladta volna.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top