nlc.hu
Sztárok
Marco Rossi családja, interjúi

Akárhonnan nézzük, Marco Rossi szíve nagyon is a helyén van!

Marco Rossi nevét már az is ismeri, akit nem különösebben hoz lázba a foci. A magyar válogatott 56 éves olasz szövetségi kapitányának életére nagyon megnövekedett az érdeklődés az elmúlt hetekben. Mutatjuk, hogy mire kíváncsiak leginkább vele kapcsolatban az emberek!

Amire a legtöbben keresnek: Marco Rossi családja

Az egykor sikeres focista, később edző és szövetségi kapitány mellett 34 éve áll élete párja, a nápolyi származású Mariella Moccia, aki az Indexnek emlékezett vissza a megismerkedésükre és a kapcsolatuk fejlődésére. Akkor úgy fogalmazott, hogy ma is olyan szerelmes a férjébe, mint amikor 1987 februárjában megismerte abban az utazási irodában, ahol dolgozott. „Azonnal belezúgtam” – mondta az asszony, aki szerint két olasz nem is különbözhetne jobban egymástól annyira, ahogyan ők. „Marco igazi északolasz, én hamisítatlan déli vagyok… de egyvalami közös volt bennünk, és ez az, ami összehozott: imádjuk a humort.” A férfi nem volt szívbajos, és vacsorára hívta Mariellát, aki szakított a korábbi udvarlójával, és húszévesen „belevetette magát ebbe az új, ismeretlen kapcsolatba”. Amikor a fiatal Rossi egy másik csapathoz szerződött, a két szerelmes 400 kilométerre került egymástól, de a kapcsolatuk ezt is kibírta. Két évvel a megismerkedésük után házasodtak össze, és az olaszországi ceremóniát egy mexikói nászút követte.

1992-ben született meg első gyermekük, Simone, aki ma már sikeres vízilabdázó. Lányuk, Gaia pedig négy évvel később 1996 telén jött a világban. Ő kommunikáció szakon végzett az egyetemen.

Amikor a házaspár 2019-ben a harmincadik házassági évfordulóját ünnepelte, Rossi megható posztban emlékezett vissza a közösen eltöltött évekre. „Harminc év házasság. Harminc év szerelemben, barátságban, veszekedésekkel, félelmekkel, boldogságban és kemény időkben. A mi harminc évünk. Több, mint a fél életünk. Ha újrakezdhetném, pontosan ugyanígy csinálnék mindent. Mert Te vagy életem legjobb része. Te vagy a jobbik felem” – írta. És ezt tudta fokozni két évvel később, 2021-ben is. Akkor valamivel rövidebben, de továbbra is szenvedélyesen így fogalmazott: „32 év házasság. 34 év együtt. Semminek nem volna értelme Nélküled. Életem szerelme, boldog évfordulót!”

Rossi egész családja ott volt a magyarok Eb-meccsein. A franciák ellen játszott 1:1-es döntetlen után Mariella így nyilatkozott. „Bevallom, sírtam a mérkőzés végén, annyira elöntöttek az érzelmek. Szinte nem tudom szavakba önteni, milyen csodálatos volt szombaton a Puskás Arénában szurkolni a magyaroknak. Egyszerűen nem tudok hozzászokni ahhoz, hogy ilyen elképesztő hangulatot teremtenek a magyar drukkerek a stadionban. De nemcsak a drukkerek múlták felül minden várakozásomat, hanem az is, ahogy a magyar válogatott futballozott. A csapat tagjai valóban oroszlánként küzdöttek, fantasztikus munkát végeztek a világbajnok elleni mérkőzésen.” 

Simone is teljes vállszélességgel állt ki édesapja és a magyar válogatott mellett, még az Eb első mérkőzése előtt intézett megható sorokat az apjához. „Jobban megérdemelted ezt a részvételt, mint bárki más! Az általad hozott hatalmas áldozatokért büszke vagyok rád, élő példája vagy annak, amit a szenvedély, az áldozat és az elszántság jelent! Neked és Magyarországnak lehetősége van arra, hogy versenyezzen a Európa legjobbjaival, olyan emberekkel, akik nyertek már mindenféle nemzetközi versenyt. Úgy gondolom, hogy egy sportember számára nincs nagyobb ösztönzés, mint a legjobbakkal való versenyzés. Mindannyian tudjuk, mennyire nehéz, vagy akár lehetetlen megnyerni ezt a csoportot, de senki más nem tudja jobban motiválni a fiúkat, mint te! Magyarok vagytok és 68 ezer magyar kész harcolni és szurkolni értetek!” – írta a büszke fiú az Eb előtt.

Akárhonnan nézzük, Marco Rossi szíve nagyon is a helyén van!

Schäfer András és Marco Rossi a németek elleni 2:2-es döntetlen után (Fotó: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

Amire a legtöbben keresnek: Marco Rossi fizetése

Imádunk mások zsebében turkálni, és a magyar Eb-szereplés után fel is erősödtek azok a keresések, amelyek Rossi fizetésére irányultak. Június 24-én a 24.hu közölte azt a listát, melyen az Európa bajnokságon szereplő országok szövetségi kapitányainak fizetései vannak felsorolva.  Ebben ki is emelték, hogy miközben a rivális „vezetők” évente forintban átszámítva milliárdokat is kaphatnak a bankszámlájukra fizetésnek, addig Rossi ennek a töredékét keresi a magyaroknál. Mondjuk ez is szép összeg egy átlagos magyar fizetéshez képest, azért tegyük hozzá.

Az idén búcsúzó Joachim Löw például évente majdnem 5 millió eurót keresett eddig a németek szövetségi kapitányaként, ez átszámítva kb. 1.6 milliárd forint. Ám a németekkel egy csoportba került, ellenük zseniálisan játszó magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi, ehhez képest évi 300 ezer eurót, vagyis kb. 105 millió forintot keresett eddig, mely a Blikk értesülése szerint most márciusban emelkedett. Ennek értelmében már havi 10 millió forintot keres majd.

Marco Rossi a töredékét keresi Joachim Loew fizetésének

Marco Rossi, és Joachim Loew (Fotó: Alex Grimm – UEFA/UEFA via Getty Images)

Amire a legtöbben keresnek: Marco Rossi – interjú

Valahogy Marco Rossi nagyon érzi, hogy mi kell a sajtónak, és persze a közösségi oldalaknak is. Vagy csak egyszerűen jó fej. Alig állt munkába 2018-ban, mint magyar szövetségi kapitány, amikor meglepett két magyar szurkolót, akik a válogatott egyik meccse alatt jöttek össze. Rossi egy játékot hirdetett, amelyben három dedikált mezt sorsolt ki azok között, akik a legjobb indokot küldik be arra, hogy miért nekik kellene viselniük ezeket a trikókat. A felhívásra 400-nál is többen jelentkeztek, köztük volt Szilvi és Bálint története is, akik 2016-ban jöttek össze egy meccs után, a történetük pedig mezt érdemel.

A koronavíruson is átesett Rossi az idei Eb alatt kicsit kevesebbet, de utána már többet nyilatkozott. Amikor például arról a közösségi oldalán, hogy miért nem megy a játékosokkal együtt ő is tapsolni a szurkolókhoz, így válaszolt. „Amikor a meccs után nem megyek a játékosaimmal a lelátókhoz, annak csupán egy oka van: azt szeretném, hogy minden taps és figyelem a játékosaimnak és a pályán nyújtott teljesítményüknek szóljon.”

Akárhonnan nézzük, Marco Rossi szíve nagyon is a helyén van!

A magyar válogatott a szurkolók előtt, a Németország–Magyarország mérkőzés végén a müncheni Allianz Arénában (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

A legtöbbet idézett nyilatkozata azonban kétségtelen, hogy a június 24-én, a németekkel vívott 2:2-es döntetlen utáni megszólalása volt. „Hihetetlennek és elképzelhetetlennek tűnt, hogy továbbjuthatunk, de sajnos a legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége. Technikai szempontból nem mi vagyunk a legjobb csapat, de vannak más szempontok is. Például taktikai szempontok, vagy az, ahogy a játékosaink egymást kisegítik, ahogy harcolnak minden egyes meccsen. Mindenkinek gratuláltam. A játékosok minden betűjét betartották a taktikai utasításoknak. Azt is, hogy ne aggódjanak azon, kivel állnak szemben és azt is, hogy vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat bárkivel is állnak szemben. Ezt mind megtették… A magyar futball közelmúltja alapján ez hatalmas eredmény, amit ebben a csoportban elértünk. Nem tudom, mely válogatottak lettek volna képesek két pontot szerezni ebben a négyesben. Erre az együttesre évek múltán is büszkeséggel fognak emlékezni a szurkolók, és én is büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek” – fogalmazott az olasz, akit a magyarok az Eb-szereplés után – még ha ki is estünk – legszívesebben a keblükre ölelnének.

Ő maga egyébként nagyon nehezen tudott csak aludni a németekkel vívott döntetlen után. Erről így beszélt egy interjúban. „Alig 15 percet aludtam. Sosem gondoltam volna, hogy egy németek elleni döntetlen ilyen érzéseket okoz majd. Tudtam, hogy jól teljesítettünk, mégis sajnáltam, hogy nem sikerült a továbbjutás.”

Amire a legtöbben keresnek: Marco Rossi és Ronaldo

Míg a külföldi sajtó leginkább Ronaldo kólásüveg-pakolgatásával volt elfoglalva, addig Marco Rossi, a portugál labdarúgó egy teljesen más tettéről tett említést a Gazetta dello Sport olasz lapnak. A 24.hu által szemlézett cikkben Rossi azt mondta, hogy szerinte a magyarok ellen két gólt szerző Ronaldo kissé túlzásba vitte a gólörömöt. „Ronaldo egy nagy bajnok, de időnként irritáló tud lenni. A tizenegyese után úgy örült, mintha a döntőben szerzett volna gólt.”

Bár a szövetségi kapitányuk saját elmondása szerint idővel szeretne már visszatérni klubcsapathoz, de előtte nagy tervei vannak a magyar válogatottal. Rossinak az a vágya, hogy kijussunk a 2022-es katari világbajnokságra.

Rúgják a bőrt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top