nlc.hu
Sztárok

Boris Beckernek bejön Fucsovics Márton barátnője

Áll a bál: Boris Becker élő adásban dicsérte meg Fucsovics Márton barátnőjének szépségét

A BBC szakkommentátoraként dolgozó Boris Becker a teniszmeccs közben a közönség soraiban szúrta ki Fucsovics Márton barátnőjét, Böszörményi Anettet, és azt merte mondani rá, hogy nagyon csinos. Sokan felháborodtak.

A BBC megpróbálja védeni szakkommentátorát, Boris Beckert, aki egy wimbledoni meccs közben azt merte mondani a 29 éves Böszörményi Anettre, hogy nagyon csinos. A dicséret egészen pontosan így hangzott:

Azt beszélik, hogy a magyar nők a legszebbek a világon. Ezt én most nem tudom eldönteni, de ő kétségtelenül nagyon csinos.

A megjegyzés kapcsán sokan szexizmussal vádolják az egykori teniszcsillagot, Boris Beckert és a BBC-t. Utóbbiak azzal próbálják védeni az egykori teniszezőt, hogy a megjegyzését ártatlan kedvességnek szánta csupán, és senkit nem állt szándékában megsérteni – írja a Daily Mail.

Becker kommentátortársa, John Inverdale Fucsovics Márton menyasszonya szépségének kitárgyalásába nem szólt bele, viszont az alábbiakat nyögte be szóviccként:

Ez egy meglehetősen jó név egy teniszező partnerének. Mindig jó, ha az ember partnerét úgy hívják, hogy Anett.

A Women in Sport jótékonysági szervezet szerint évtizedek óta küzdenek azért, hogy végre ne tárgyiasítsák a nőket a sportpályákon, és mivel két férfi továbbra is ilyen hangnemben beszélhet élő adásban a nőkről, látszik, hogy még bőven maradt tennivalójuk. „Ahelyett, hogy arra nevelnék a nőket, hogy sportoljanak, inkább a külsejükről beszélgetnek.”

Fucsovics Mártonról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top