nlc.hu
Sztárok

Balázs Kláriék plágiumügye

Döntött a bíróság Balázs Kláriék plágiumügyében

Lezárult Balázs Kláriék plágiumügye, amelyben egy népszerű daluk után követelt jogdíjat egy izraeli zeneszerző.
Balázs Klári

Nem kell kifizetnie Balázs Klárinak azt a 60 millió forintot, amelyet egy izraeli zeneszerző követelt tőle a Találd ki gyorsan a gondolatom című dalért – írja a Bors.

Henri Brattner Izraelben élő francia zeneszerző még 2018-ban indított eljárást Balázs Klári ellen azzal az indokkal, hogy a magyar énekesnő jogtalanul használja azt a dallamot, melyet Ofra Hazának írt Tfila címmel.

Balázs Kláriék sosem vitatták, hogy Brattner írta a zenét, fel is ajánlották neki azt az összeget, amit jogdíjként megkaptak az elmúlt majdnem negyven év alatt a dalért. Első fokon ennyit ítélt meg a bíróság is, Brattner azonban nem volt ezzel elégedett, és másodfokra vitte a plágiumügyet.

Végül a bíróság 25 ezer dollárt (7 millió forint) kártérítést ítélt meg, és a férfinek kell fizetnie a perköltség felét is.

Megnyugvással tölt el, hogy a bíróság is úgy gondolta, irreális, amit az izraeli zeneszerző kért. A keresetét elutasították, ezzel is igazolva, hogy nem plagizáltam. Remélem, ezt is megírják majd azok az újságok, amelyek lopással vádoltak

– mondta a Borsnak Balázs Klári.

Az énekesnő, örül, hogy vége az egésznek, csak a rajongóikat sajnálja, mert soha többé nem fogják énekelni ezt a nótát, pedig nagyon szerették.

Balázs Klári az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top