nlc.hu
Sztárok

Bodrogi Gyula sármos volt fiatalon

Bodrogi Gyula: „Vicces, hogy ma már mind öregemberek, akik annak idején rajongtak a Süsüért”

Nagyon helyes fiatalember volt Bodrogi Gyula, a 87 éves színészlegenda, aki még a mai napig aktívan dolgozik.

Bodrogi Gyula neve mára már fogalommá vált több generáció számára Magyarországon, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt olyan sokféle szerepben láthattuk, hogy egy hétig sorolhatnánk a filmek, színdarabok és sorozatok címeit. Számunkra, akik a ‘80-as években voltunk gyerekek, egyértelműen Bodrogi volt Süsü, a sárkány, és persze imádtuk a Linda című sorozatban is a kissé szétszórt apuka szerepében. A Süsü nemcsak a gyerekek, hanem Bodrogi Gyula egyik nagy kedvence is volt: „Rengeteg mesefilmet csinálnak a világban, és néha-néha egy-egy nagyon betalál. A Süsü ilyen volt. Vicces, hogy ma már mind öregemberek, akik annak idején rajongtak a Süsüért.”

Talán meglepő egy ennyire sikeres színészről megtudni, de Bodrogi igazából nem is akart színész lenni, erről egy interjúban mesélt: „Életemben soha nem csináltam semmit úgy, ahogy akartam. Az élet mindig jött, és valamire azt mondta: ezt csináld! Például matek-fizika tanár akartam lenni, nem színész… Egyébként a színház is abszolút matematika. Pont annyira pontosnak, logikusnak kell lennie.” 

Ilyen ssármos volt Bodrogi fiatalon

Bodrogi Gyula fiatalon és most (Kép: smagpictures.com)

A 87 éves színészt idén a Doktor Balaton című tévésorozatban láthatjuk újra, ami nagy visszatérést jelent, hiszen nagyjából 15 éve hiányzott a képernyőről és inkább filmekben vagy a színházban láthattunk kibontakozni zsenialitását. Bodrogi Gyula szerint a sorozatokból leginkább azért maradt ki az utóbbi bő évtizedben, mert ilyen a tévézés természete: „A tévésorozatok készítői szeretnek ismeretlen tehetségeket felfedezni, egyébként teljesen jogosan és érthetően, mert nekik nincs színházi elfoglaltságuk. A forgatás logisztikája sokkal egyszerűbb azokkal, akik kevésbé elfoglaltak.” Abban a döntésben pedig, hogy az új, Doktor Balaton sorozatban elvállalta a munkát, nagy szerepet játszott második felesége, Voith Ági is: „Már régóta nem dolgoztunk együtt. A történet szerint elutaztunk világgá, aztán majd hazajövünk valamikor. (…) Igazából mi soha nem vesztünk össze, csak vége lett, aminek vége lett. Ez már jó régen volt. Színházban azóta is sokat dolgoztunk együtt.”

Bodrogi nemcsak a szerepeiről, de a vadászat iránti szenvedélyéről is híres, számára ez egy olyan tevékenység, amelyben a színészet mellett kiteljesedhet. Már 1971 óta űzi ezt a sportot, bár az elején még az apjával együtt vadásztak és a kis Bodrogi inkább csak hajtóként volt közreműködő a folyamatban. A vadászat a Bodrogi-családban hagyománynak számít, apáról fiúra száll, a színész fia, Ádám is vadászik, de azért nem annyira szenvedélyesen, mint az édesapja.

Bodrogi Gyula fiatal
Megnézem
Összes kép (6)

Bodrogi Ádám édesanyja a színész második felesége, Voith Ági, akivel a mai napig nem váltak el hivatalosan, de már 37 éve külön élnek és új párjuk van. Barátság és mély szeretet köti össze őket, ahogy Voith Ági nyilatkozott erről a Borsnak: „Gyula fantasztikus diplomata, én meg a Gyulát fantasztikusan szeretem. Attól, mert a házasságunk nem működött, még szeretjük egymást. Csak 21 éves voltam, amikor összejöttünk. A nap 24 órájában együtt voltunk, mert mindenben együtt játszottunk, (…) sosem vesztünk össze. Az más, amikor éjjel-nappal együtt voltunk, akkor veszekedtünk piszkosul, de csak a színház miatt.”

Bodrogi első felesége pedig a nemrég elhunyt, szintén színészlegenda Törőcsik Mari volt, akinek az elvesztését nagyon nehezen dolgozta fel a színész. Bodrogi és Törőcsik nyolc évig éltek házasságban, de a válásuk után sem romlott meg a kapcsolatuk, egy életen át barátok maradtak: „A gyász mindig itt marad az emberben. Bár tudjuk, hogy az elmúlás az élet velejárója, mégis nehéz elfogadni. Mari már fentről figyel, de lélekben velem maradt” – nyilatkozta Bodrogi Gyula a színésznő halála után. 

A színész életében a végső, nagy szerelmet jelenlegi párja, Vass Angéla, egykori modell jelenti, aki már több mint négy évtizede a színész mellett van, és a saját elmondása szerint nyolcéves volt, amikor beleszeretett, ám várnia kellett Bodrogira még pár évtizedig: „Nyolcévesen teljes bizonyossággal állítottam, hogy a nálam húsz évvel idősebb sztárt nekem szánta az ég. (…) Múltak az évek. Gyuszi elvált, és hamar elvette Voith Ágit. De még akkor is éreztem, hogy eljön az én időm. Mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális, az élet nem így működik” – mesélt szerelmükről Angéla, akinek végül szemmel láthatóan igaza lett, hiszen 1995-ben örökre összefonódott a sorsuk Bodrogi Gyulával.

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top