nlc.hu
Sztárok

Vélemények Hosszú Katinka úszásáról

Verrasztó Zoltán nem kertelt: „Ennyi volt” – mondta Hosszú Katinkáról

Hosszú Katinka szereplése és visszalépése kiverte a biztosítékot az internet népénél.

Hosszú Katinka ötödik lett 400 méter vegyesen, a szám 200 méteres távjában pedig csak a hetedik helyre ért oda. Emellett tegnap az úszás előtt pár perccel bejelentette, hogy visszalép a 200 méter pillangótól, ami miatt megoszlanak róla a vélemények. Sokan nekimentek, az úszótársadalom azonban mellette van: Verrasztó Evelyn mellett Mutina Ági is megvédte a háromszoros olimpiai bajnok úszót. Az edzők már nem voltak ilyen kegyesek: még a 200 vegyes döntője előtt Petrov Árpád és Verrasztó Zoltán is elmondta a véleményét.

hosszú katinka

Hosszú Katinka (Fotó: Getty Images)

Sokan azért neheztelnek Hosszúra, mert visszalépett a 200 pillangótól, a távon pedig Jakabos Zsuzsa is indulhatott volna, ha ő nem nevez előzetesen. Az úszó férje, Katinka korábbi edzője, Petrov Árpád csak a következőket mondta. „Zsu nincs olyan formában, hogy döntőbe tudott volna jutni 200 méter pillangón. A feleségem semmiről sem maradt le, hiszen kint van Tokióban, ráadásul így pihenten léphet rajtkőre a 4×200 méteres gyorsváltóban, ahol még pontszerzési esélye is van a magyar stafétának” – mondta az Indexnek.

Verrasztó Zoltán már nem fogalmazott ilyen finoman. „Nincs itt semmi rejtély, nem a formaidőzítéssel volt a gond. Egyszer minden extraklasszis pályafutása a végére ér, de én azt hittem, ez az olimpia még benne van. Le is nyilatkoztam, hogy Hosszú szerintem 4:31 körüli időt fog úszni, és ezzel megnyeri a 400 vegyest. Ha ezt megússza, meg is nyerte volna. De a jelek szerint már nincs benne ez az idő, és a 200 vegyes sem néz ki jól. Ennyi volt. Szerintem nem kéne őt piszkálgatni, háromszoros olimpiai bajnok, ezért hála és elismerés jár neki, ha egy kicsit vicces akarok lenni, egy puszi a fenekére, és köszönjük szépen a szép éveket” – részletezte a lapnak.

Még több olimpia: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top