nlc.hu
Sztárok

Milák Kristóf magánélete

Milák Kristóf, a világcsúcstartó úszó a nők körében is népszerű

A magyarok egyik legnagyobb büszkesége, a többszörös aranyérmes olimpikon úszó, Milák Kristóf alig múlt 21 éves, de a nevét már az egész világ ismeri - női rajongókban sem szűkölködik.
Milák Kristóf úszó

Milák Kristóf, Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, – aki a tokiói olimpiai szerdai versenynapján aranyérmet szerzett 200 méter pillangón – amilyen eredményes a sportban, legalább olyan szerény a magánéletében.

Milák 21 évesen világcsúcstartó

A fiatal úszó már magáénak tudhat három ifjúsági olimpiai bajnoki, egy világbajnoki és három Európa-bajnok címet. Sőt, jelenleg Milák a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója. Éppen ezért tartja mindenki a 200 méteres pillangóúszás egyik legnagyobb esélyesének is. Milák a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, megérti, hogy aranyat vár tőle az ország a tokiói olimpián, de mivel rengeteg energiát fektetett a felkészülésbe, ez az elvárás nem nyomasztja, és izgulni sem izgul:

„Valakit biztos leterhel, de bennem nem okoz semmilyen feszültséget, nem is foglalkozom vele. Attól, hogy sokat várnak tőlem, nem leszek több vagy kevesebb, ugyanúgy teszem a dolgom és hozom a jó eredményeket, ahogy eddig. Ez edzés kérdése, márpedig a munka bennem van, ezért nem is jelent az elvárás mentális terhet.”

Hozzátette, hogy ugyan sajnálja, hogy nem lesznek nézők az olimpián – ami egy húszezres arénában különösen kontrasztos lehet –, mert mentálisan erősíteni szokták a sportolót, de biztos benne, hogy ahogy eddig is, most is túl fog tudni ezen lépni. Milák egyébként minimum egy aranyat biztosra vesz:

„Mondhatni, hogy a 200 pillangó zsebben van.”

Milák a saját útját járja

Milák azonban nemcsak a sportban sikeres, hanem a nők körében is, amit abszolút megértünk. A jóképű sportoló miatt sok nő kezdett el érdeklődni a vizes sportok iránt.

A magánéletéről nem sokat tudni, és bár világszinten ismert, és több mint 40 ezer követője van az Instagramján, a közösségi médiában nincs aktívan jelen. Évente 1-2 posztot enged ki, amiből annyi derül ki, hogy kedveli a Forma1-et, és a 2019-es év sportolójának választott úszó a kemény edzések mellett azért pihenésre is szokott időt szakítani – legutóbb 2019-ben Thaiföldön töltődött fel.

Milák Kristóf nyaral
Megnézem
Összes kép (4)

A Forbes 2020-ban készített listája szerint a második legértékesebb magyar sportoló, akivel ennek ellenére nem szaladt el a ló. A sportban magabiztos, a magánéletében visszafogott, a szabadidejében pedig szívesen részt vesz karitatív tevékenységekben:

Szerelmi életéről soha nem nyilatkozik, és akárhányszor kérdezték, a sportoló inkább hárított, pedig szerelmes üzenetekkel egészen biztosan most tele a padlás. Egy 2019-es Mokka-interjúban is kitérő választ adott Mádai Vivien kérdésére, amikor a magánéletéről érdeklődött:

„Úgy gondolom, mindennek megvan a maga ideje. És most olyan dolgokra is van időm, amire eddig nem volt. A magánéletre mindenképp szeretném, hogy jusson idő. Érzem, hogy nyitnak felém a lányok, de erről többet nem szeretnék mondani. Hátha valaki magára veszi…”

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top