nlc.hu
Sztárok

Csipes Tamara gyereke

Fotókon a kajakozó Csipes Tamara kislánya, aki kimaxolja a cukiságfaktort

Az olimpikon kajakozó kislánya nagyon hasonlít a sportolóra. Olívia már 3 éves, és imádja nézni az édesanyja edzéseit.

Csipes Tamara nemcsak sikeres sportoló, hanem egy tündéri kislány édesanyja is. Az olimpikon kislánya már most jól forgatja a lapátot.

Medencéből a kajakba

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó számára a sport legalább olyan, mint a levegő. Édesapja Csipes Ferenc olimpiai bajnok, édesanyja Orosz Andrea válogatott úszó.

Csipes a sportot úszóként kezdte, de végül a kajakozásban találta meg a számításait. 21 éve ült versenyszerűen kajakba, és alig telt el 3 év, máris 2 aranyérmet nyert az Európai olimpiai reménységek versenyén. 2004-ben aztán ifjúsági Európa-bajnok, 2005-ben pedig ifjúsági világbajnok lett – vagyis nem is dönthetett volna jobban, ami a váltást illeti.

Csipes Tamara olimpikon

Csipes 2017-ben jelentette be, hogy babát vár
(Fotó: smagpictures)

2009-ben, élete első felnőtt Eb-jéről 2 ezüstéremmel tért haza, majd bezsebelt 2 világbajnoki és 1 Európa-bajnoki címet. 2011-ben kétszeres Európa-bajnok lett, és ugyanebben az évben az Év sportolónőjének választották meg. Habár az évek során az ausztrál csapat felé is kacsingatott, olyannyira, hogy 2012-ben akkori férjével Ausztráliába is kiköltözött, végül mégiscsak Magyarországot képviselte a versenyeken. Férjétől 2014-ben vált el.

Újabb olimpikon a családban

A 2014-es gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, majd a 2016-os riói olimpián a kajak négyes, Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina csapat tagjaként 500 méteren megnyerte az olimpiát. 27 évesen, édesapjához hasonlóan, aki Szöulban szerzett aranyat, ő is olimpiai aranyérmes lett. Az, hogy magyar olimpiai bajnok gyereke is aranyérmet szerezzen, korábban 3 alkalommal fordult elő: a kalapácsvető Németh Imre (1948) fia, Miklós gerelyhajításban (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1932, 1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952), és a szintén vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) fia, István (1976)  is bajnok lett. Csipes a győzelem után akkor azt nyilatkozta, hogy párjának nagyon sokat köszönhet:

„Rengeteget köszönhetek a páromnak, Molnár Ákosnak, aki úszóedző. Tavaly ősztől ugyanis ő adott értelmet a mögöttem álló tizenöt évnek, s a tizenhatodik szezonomban megmutatta nekem, hogy miért is volt érdemes felállnom arról a bizonyos padlóról.”

Csipes Tamara és kislánya
Megnézem
Összes kép (3)

Egy évre rá, 2017-ben született meg kislánya, Olívia, aki egy az egyben az édesanyjára hasonlít. Olívia édesapja Molnár Ákos, úszóedző, akivel a kajakozó 2015 óta alkot egy párt. Molnár maga is élsportoló volt: ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes, az úszóválogatott tagjaként a londoni olimpián, valamint EB-ken és VB-ken is részt vett. A sportoló már visszavonult, és edzőként tevékenykedik. 

Tudj meg többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top